Hemineurin - ŠTA ON RADI TAČNO?? - zna li neko?

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Voyager

Re: Hemineurin - ŠTA ON RADI TAČNO?? - zna li neko?

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:42 am, edited 1 time in total.
toto-rina

Post by toto-rina »

A meni se isto cinilo dok sam bio na heroin u posle dugih pauza da cu samo jednom ili bar u pocetku prvih 5-6 godina. Ali posle je jasno da ces nastaviti da se drogira kada nisi ni prestajao u stvari a najvece pauze po 5 dana. Desilo mi se da oko 2 godine nisam mogao 5 dan strejt za redom da budem.
Svaki nekoliko meseci napeo bi sebe do kraja ono kao skidam se i to traje 5 dana ali to ne stalno to se desi jednom u nekoliko meseci da se osetis toliko jak da ostavis na 5 dana.
Ne znam koliko se ti drogiras kada mislis da mozes vikendom a mozda nisi mislio na heroin kada si rekao vikendaski ili ponekad.
Dorcolac_77

Post by Dorcolac_77 »

Voyager wrote:Kada jednom stvoris zavisnost na neku vrstu droge, vise nikada je ne mozes uzimati rekreativno, kraj.
Receptori prodju kroz modulaciju i sve se menja, tako da ako se recimo skines sa recimo Morfijuma i ako ga nakon par godina ponovo uzmes, kraj, odmah ili ubrzo ces nastaviti da ga uzimas redovno i opet ces biti navucen.

To je stari postulat i prokletstvo zavisnosti.

Za nas decko vise nema rekreativnog uzimanja opioida - ili ga uzimas stalno, ili ga uopste ne uzimas, sredina za nas vise ne postoji, to je to.

Ta-da...

.::VOYAGER::.
Nisam ja mislio na Heroin-naravno da se to ,u nasem slucaju NE MOZE vise ikada uzimati"povremeno" - mislio sam na druge stvari tipa vutra...exer mozda i koks ,ali ponavljam AKO se zadesim u situaciji da mi je bas TOG trena pod rukom,ali NE da JA to kupujem ,vec zelim da iskreno kazem da necu odbiti ako se na nekoj zurci ta"takozvana laka droga"-mada to ni jedan lekar nece da tako to klasifikuje,nadje ,onda cu verovatno uzeti i ja,mada.....vrlo je verovatno da cu ipak i ja posle svega odbiti,jebiga iskren sam a sto se tice dop-a,ja vec uzimam nalorex i sad i da hocu NE mogu da se drogiram istim,toliko o tome,"DROGA koju JA trazim i koja mi treba i koja NEMA nikakvu zamenu jeste LJUBAV,preciznije romanticna njubav uzmedju devojke i ...pa MENE-eto to je ta "DROGA"koja meni treba i za koju NE POSTOJI NITI CE IKADA POSTOJATI zamena-supstitucija! Ali ako je ne nadjem,e pa onda mi je zivot propao i nema potrebe da se vracam prici o narkomaniji vec da trazim nacin da odem negde sto dalje sa balkana u zaboravim ceo ovaj do sadasnji takozvani zivot i zapocnem nesto sasvim novo,s obzirom na moje kvalitete ,obucenost,hobije itd...da pdem u neku profesionalnu vojsku i u svoj rat! Slazem se sa onom izrekom "Vodite ljubav a ne rat"-sa tim sto ja dodajem da ako ne mogu da vodim ljubav ,onda nemam kud negoda vodim RAT! (proucite malo bio-hemijski i saznacete da je POTPUNO IDENTICAN PSIHO HEMIJSKI proces plus libido voditi ljubav i rat-ja se nadam i zelim Ljubav ali ako je nece biti onda ovo drugo,i tu NEMA neke filozofije-to je jednostavno TAKO. Zbogom do nekih boljih vremena-ako ih bude bilo a ja se naj iskrenije nadam da hoce,eto.
Dorcolac_77

Post by Dorcolac_77 »

:( .... jao meni jao....šta da vam kažem ljudi.....propalo je sve....i vratio sam se uživanju droga :( ...nisam hteo,,,,ali sveee čemu sam se nadao da će NAPOKON KRENUTI U MOM ŽIVOTU-NIJE SE OSTVARILO i....pokleknuo sam starim porocima,,,jer trenutno jedino u tome vidim bar neki veštački ,ali ipak"mir",,,ne mogu bre više.......teško mi je,,,,plakao bih da umem ali ni to više ne mogu...i to sam zaboravio da radim...ma puko sam skroooz...nema meni pomoći :( ,bog je meni odredio da prsnem ali TEK,jer kapiram da ovo što mi se sad dešava je SAMO UVOD U SRANJA KOJA ME ČEKAJU...e kad je i sretoh -proklet da je taj dan!
selma

Post by selma »

pa idi se liječit
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
bojanol

Post by bojanol »

e Malmase, nemoj ložiti čoveka. :D
selma

Post by selma »

pa kratko i jasno :lol:
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
Dorcolac_77

Post by Dorcolac_77 »

E sad bas NECU!!!.....e da mi nisi napisala ja se toga nikad ne bih setio..... :finga: :finga: :finga:
Potrebna mi je topla rec a ne"idi pa se leci"....da je to cela mudrost i da je ceo problem u tome onda bi SVI OVDE BILI ...PARDON NE BILI OVDE nikada,vec bi sve to tako naj jednostavnioje resavali,kao da ne postoje okolnosti koje prate celu pricu i problem....ali ok,plitkim umovima se necu jos pravdati-da dozvoljavam da me polu leceni narkomani imperativno teraju na lecenje...pa ono imaju amerikanci lepu izreku u ovakvim trnutcima i prilikama a to je"don't insult my inteligence".........sigurno sam ja ovde jedini narkoman za razliku od SVIH OSTALIH koji su na ovom forumu samo zato sto su mnogo pametni i medicinsko=psiho terapeutski "strucni",nego ja to nikako da primetim........uzas.......sta reci

Sanelaa,sreco,slobodno zakljucaj ovu moju temu jer trosi bez veze prostor bez ikakvog smisla vise

"jao,ne znam sta cu zena me ostavila,nemam para,izgubio sam posao...-pa idi pa je vrati,nadji ODMA posao(sve biju ko nece), a po pare-pa idi u banku i uzmi ih"......cccc.....koji je tooo IQ NE pitam se,ajde pozdrav svim ovde dobrim ljudima a ovoj ostaloj vecini da me malo.....poljubi :butthead: EEEeeee AKO!!! Ajde Mrsh!
Voyager

Post by Voyager »

x
Post Reply