Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Moderator: sanela
Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način
Cuti,sve je bolje pa cak i bol, od nervoznih nogu.
Luka uzmi magnezijum, opusta misice i nerve Posebno u nogama. Magnezijum je zakon i za grceve u nogama
Pa da
Spomenuo sam to jer me iznenadilo
Mada je moguće da su bas mišići, tj upala.
Jer je bol bas takav, i nema ništa sto bi mi ličilo na frku.
Sad razmišljam, radio sam cucnjeve i listove danima bez prekida, a danas i juče nisam uopšte.. moguće da tek sad osetim malo jače te mišice na nogama.
Nema smisla da imam neku vrstu zikre a od simptoma samo to
Spomenuo sam to jer me iznenadilo
Mada je moguće da su bas mišići, tj upala.
Jer je bol bas takav, i nema ništa sto bi mi ličilo na frku.
Sad razmišljam, radio sam cucnjeve i listove danima bez prekida, a danas i juče nisam uopšte.. moguće da tek sad osetim malo jače te mišice na nogama.
Nema smisla da imam neku vrstu zikre a od simptoma samo to

Jedem magnezijum pred spavanje uglavnom.Frajla wrote:Luka uzmi magnezijum, opusta misice i nerve Posebno u nogama. Magnezijum je zakon i za grceve u nogama
Tablete magnezijum+ kalcijum, magnezijum direkt, magnezijum+ kalijum direkt, dve vrste kompleksa vitamina, C vitamin, B kompleks, gvozdje i Omega 3

Pun sam vitamina
Dobro dobro, ujutru ces se onda i dobro isprazniti:)

Iskreno, malo mi muka od ove price više.
Treba zavrsavati..
Ljudi moji, ja sam pročitala dosta vaših priča, ali mi je promaklo kako je na vas djelovala ta mrvica ispod 0,5.
Ja sam od ponedjeljka na tih nekih 0,3 i svaki dan kad to popijem ja osjetim rad. Sad...je li to stvarno rad ili je osjećaj olakšanja nisam sigurna.
Znam samo da sam odjednom vrijedna, raspoložena i pričljiva. Teže mi je bilo spustiti sa 1,25 na 1 mg nego ovo sad. Baš mi je čudno sve to.
Možda nešto znači i to što ga ne uzimam čim se probudim nego čekam što duže mogu, pa organizam i tijelo onako umorni i iscrpljeni reagiraju zahvalno i sretni su što su dobili bilo što, makar i mrvicu. Možda će jednako reagirati i na 0,10 mg za koji dan?! Vrag bi ga znao...
Ne bih rekla da sam sretnica, a da drugi nisu imali tu sreću da ih tolika količina radi. Nisam ja ni fizički ni psihički jača od drugih. Ali drago mi je da nije toliko teško. Barem proces spuštanja. O onome nakon spuštanja nisam kompetentna pričati.
Ajde napišite koju riječ o tome vi koji ste već prošli ovo.
Nekome tko nas čita i dvoumi se moglo bi biti poticaj za spuštanje, i u konačnici za totalno skidanje
Ja sam od ponedjeljka na tih nekih 0,3 i svaki dan kad to popijem ja osjetim rad. Sad...je li to stvarno rad ili je osjećaj olakšanja nisam sigurna.
Znam samo da sam odjednom vrijedna, raspoložena i pričljiva. Teže mi je bilo spustiti sa 1,25 na 1 mg nego ovo sad. Baš mi je čudno sve to.
Možda nešto znači i to što ga ne uzimam čim se probudim nego čekam što duže mogu, pa organizam i tijelo onako umorni i iscrpljeni reagiraju zahvalno i sretni su što su dobili bilo što, makar i mrvicu. Možda će jednako reagirati i na 0,10 mg za koji dan?! Vrag bi ga znao...
Ne bih rekla da sam sretnica, a da drugi nisu imali tu sreću da ih tolika količina radi. Nisam ja ni fizički ni psihički jača od drugih. Ali drago mi je da nije toliko teško. Barem proces spuštanja. O onome nakon spuštanja nisam kompetentna pričati.
Ajde napišite koju riječ o tome vi koji ste već prošli ovo.
Nekome tko nas čita i dvoumi se moglo bi biti poticaj za spuštanje, i u konačnici za totalno skidanje
Meni je trebalo po pet dana da mi bude ok od spustanja doze. Tako da imas srece , i ima mnogo istine u onome sto si rekla " nije svako vrijeme vrijeme za skidanje". Izgleda da si ufatila pravi voz!! Bas mi je drago sto ti dobro ide, i sto uspjevas biti srecna na tim malim dozama. Samo nemoj da te to nacera da ubrzas, drzi se plana. Izgleda da si nadmudrila bup 

Ninocka wrote:Meni je trebalo po pet dana da mi bude ok od spustanja doze. Tako da imas srece , i ima mnogo istine u onome sto si rekla " nije svako vrijeme vrijeme za skidanje". Izgleda da si ufatila pravi voz!! Bas mi je drago sto ti dobro ide, i sto uspjevas biti srecna na tim malim dozama. Samo nemoj da te to nacera da ubrzas, drzi se plana. Izgleda da si nadmudrila bup

Teško da sam nadmudrila bup. Mudra se baš i nisam pokazala s obzirom da sam tolike godine na nekom sranju.
Al možda baš ova metoda iscrpljivanja organizma djeluje.
Ali znam da to ne može i ne smije potrajati.
Čime ću ga zadovoljiti kad dođem do kraja?
Ajd, možda bude zadovoljan i sa jednim zaldiarom.. Morati će biti
Kad kazem " nadmudrila" mislim upravo ma to sto trpis sto duze koliko mozes, pa te onda i mrvica usreci i oporavi organizam barem za kratko.Ja to nisam mogla, nego sam jurila ujutru cim oci otvorim da uzmem...Otuda taj mjesec patnje koji je uslijedio.
Ja sam se istripovala da mi je od seroxata vec bolje, sto je nemoguce, nije jos krenuo ni da djeluje, pa sam dobro ova dva dana
Cudo je ova moja glava.
Ja sam se istripovala da mi je od seroxata vec bolje, sto je nemoguce, nije jos krenuo ni da djeluje, pa sam dobro ova dva dana