DNO U GLAVI
Moderator: sanela
Re: DNO U GLAVI
Mislim da je Modesty mislila na tvog zivotnog saputnika a ne na meditaciju........to cak moze da ti pomogne da namestis unutarnji fokus.........
cucla cucla cuclica
pa sa tim u ezi mislim da ste upravu,i definitino(ali ipak nedefinitivno,posto nisam)sam htela da odem jos juce,ali sam jedna velika picka,zato i trazim neki mir i nesto sto ce mi dati snagu.........za buducnost...
``zli razgovori,kvare dobre obicaje``
i ostala si da kraj njega nađeš mir i da uspostaviš ravnotežu????
mislim da si produžavaš agoniju...nikad kraj njega takvog nećeš biti sretna,barem ja nebih bila...i kao što coka iz debelog ličnog iskustva reče,takav može biti samo gori,takvi se ne popravljaju...nedostatak i poštovanja i razumjevanja...pa pobogu,gdje to na dobro može ići..a to šta ćitaš..samo odlažeš neodloživo..kao što napočetku reče,produžavaš si agoniju.
Joj ,znam da sam očajno gruba,ma istina je gruba a ja je samo iznosim.
Joj ,znam da sam očajno gruba,ma istina je gruba a ja je samo iznosim.
znam da jeste tako,nisi gruba,ja jesam picka,ali necu uvek biti.neznam ni sama sta ocekujem da ce se promeniti,mozda cekam nogu.ma jebiga,sve je lako reci,a mnogo teze uraditi.valjda razumes,skoro da neznam da zivim bez njega,a i nezelim da moje dete bude bez oca,njemu je on super tata,i nemojte misliti da je ovo klise,stvarno to nezelim jer ja znam sta to znaci.ako sam toliko vremena bila govno prema mom detetu,ovo stvarno nemam pravo da mu oduzmem,bar ne jos.a sve je to meni odavno jasno,a zelim da bude nesto sto neznam ni kako izgleda,nada.
``zli razgovori,kvare dobre obicaje``
nećeš da ti djete živi bez oca,pa dobro,onda će ti djete ostati bez majke...ja sam izešla iz komune...totalno otuđena od svijeta,nisam imala niti jednog priatelja niti posao...i otišla sam od muža kad sam vidjela da mi se psihičko stanje pogoršava...nisam smjela niti htjela dozvoliti niti po koju cijenu da ponovo propadnem...pa bolje bez oca nego bez majke.....a taj korak je možda i jedini koji nekog može promjeniti,sve ostalo je tvoje samouništenje
moeras sebi pomoci,da bi mogla pomoci tom djetetu koje raste!meditacije su ok,ali u tvom slucaju preduzela bih nesto konkretnije..kakvo mastanje bre
PER ASPERA AD ASTRA...
Evo,ja svugdje pišem po djelič svoje ispovjedi,mislim da ovaj spada ovdje zbog več započete diskusije.Kao što rekoh,završih u komuni,djete je prvih sedam mjeseci ostalo kod mojih roditelja..neznam zašto je tako dolučeno ali svako da nje imao gdje ostati da big ga komuna prihvatila odmah kao i mnogu drugu djecu,no to nije tema mog pisanja.
Bilo mi je teško,kao i svima na početku,tješili su me i govori li mi da imam jak motiv da se borim,da moram da izdržim zbog djeteta i ja sam stvari tako i prihvatila.....sin mi je bio pred očima i sve sam radila zbog njega..dan za danm,mjesec za mjesecom,ja sam se borila za svoje djete,borila sam se da opstanem i da pobjedim zbog njega.
Približavala se godina dana mog bitisanja u komuni i ja sam "odjedno" strašno pukla,znala sam da ne mogu kući,moji me neće prihvatiti jer je to pravilo komune i oni su ga poštovali,znala sam da ne mogu na ulicu jer nebih se snašla u toj sredini...nisam bila baš taj tip narkomana...uvijek sam imala neke veze i tako polivala u tom svijetu droge.....ostalo mi je samo razmišljanje o debelom štriku.Nije to bila samoobmana niti šala....polako sam počela smišljati plan i tražiti mjesto gdje bih se objesila....nisam mogla više....iako sam več upoznala Boga,njegovu milost,očajanje moje je bilo toliko da je sve pomračilo i jadino rješenje za mene je tada bila smrt.
Srečom,kao i u svakoj komuni..tu su osobe sa velikim iskustvom,osobe koje nas posmatraju stalno,osobe kojima je stalo do nas i naših života.....počele su moje prijateljice(po stažu u komuni,starije prijateljice) od mene intenzivno ali nenametljivo da razgovaraju samnom,da na svoje načine,prilagođene meni,izvlače iz mene....to što me muči,mada to nisam znala ni sama.............ja nisam znala jer sam potonula u mrak ali one su ubrzo shvatile o čemu jeriječ.Svo vrijeme moj motiv za ozdravljenje je bio pogrešan....umjesto sebe,na prvo mjesto sam stavila nekog drugog,ma makar to bilo i vlastito djete....što dati tom djetetu ako nismo u stanju voljeti sebe,kako nam neko iskreno znači ako ne značimo sebi..kako se možemo boriti za druge ako nećemo za sebe.....šta imam da mu dam od sebe ako nemam sebe.
Od tada sam počela pravilno raditi komunu.....počela sam se boriti za sebe,počela sam uviđati da sam ja vrijedna borbe,da volim svoj život ,da se vračam samoj sebi jer je to jedini način :imati sebe da bi se moga dato drugome.
Bori se draga za sebe,imaj i voli sebe da bi se mogla dati svom djetetu.
Bilo mi je teško,kao i svima na početku,tješili su me i govori li mi da imam jak motiv da se borim,da moram da izdržim zbog djeteta i ja sam stvari tako i prihvatila.....sin mi je bio pred očima i sve sam radila zbog njega..dan za danm,mjesec za mjesecom,ja sam se borila za svoje djete,borila sam se da opstanem i da pobjedim zbog njega.
Približavala se godina dana mog bitisanja u komuni i ja sam "odjedno" strašno pukla,znala sam da ne mogu kući,moji me neće prihvatiti jer je to pravilo komune i oni su ga poštovali,znala sam da ne mogu na ulicu jer nebih se snašla u toj sredini...nisam bila baš taj tip narkomana...uvijek sam imala neke veze i tako polivala u tom svijetu droge.....ostalo mi je samo razmišljanje o debelom štriku.Nije to bila samoobmana niti šala....polako sam počela smišljati plan i tražiti mjesto gdje bih se objesila....nisam mogla više....iako sam več upoznala Boga,njegovu milost,očajanje moje je bilo toliko da je sve pomračilo i jadino rješenje za mene je tada bila smrt.
Srečom,kao i u svakoj komuni..tu su osobe sa velikim iskustvom,osobe koje nas posmatraju stalno,osobe kojima je stalo do nas i naših života.....počele su moje prijateljice(po stažu u komuni,starije prijateljice) od mene intenzivno ali nenametljivo da razgovaraju samnom,da na svoje načine,prilagođene meni,izvlače iz mene....to što me muči,mada to nisam znala ni sama.............ja nisam znala jer sam potonula u mrak ali one su ubrzo shvatile o čemu jeriječ.Svo vrijeme moj motiv za ozdravljenje je bio pogrešan....umjesto sebe,na prvo mjesto sam stavila nekog drugog,ma makar to bilo i vlastito djete....što dati tom djetetu ako nismo u stanju voljeti sebe,kako nam neko iskreno znači ako ne značimo sebi..kako se možemo boriti za druge ako nećemo za sebe.....šta imam da mu dam od sebe ako nemam sebe.
Od tada sam počela pravilno raditi komunu.....počela sam se boriti za sebe,počela sam uviđati da sam ja vrijedna borbe,da volim svoj život ,da se vračam samoj sebi jer je to jedini način :imati sebe da bi se moga dato drugome.
Bori se draga za sebe,imaj i voli sebe da bi se mogla dati svom djetetu.
Koooooomsoooooooo diiiiiiii siiiiiiii breeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 8)
Ziveti u harmoniji sa zakonima univerzuma je put ka najvecem zadovoljstvu
Komšiniceee?!
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~