ISPOVIJEST JEDNOG STVORA...

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

cokapeace

Re: ISPOVIJEST JEDNOG STVORA...

Post by cokapeace »

ccccccc..Udaj se za meneee!!! :lol: :mrgreen: ... Jesi li ti jedini preostali romantični primerak muške vrste ?! :shock: :D :D :D ...
..hmmm..."Ljubav u vazduhu"........strah me da se ne zagrcnem ako udahnem... :D :D :D ... Šta ću..VOLIM CEO SVET !

Ali u onu(pravu) ljubav više ne verujem...

Ma ,društvo,volim vas sve..i dan bi mi bio neispunjen i u bedu,toliko puta do sad,da nije bilo vas !!!

Ljubi vas vaša lujka sa istoka !!! PDT_Love_27
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
joesspappa

Post by joesspappa »

cokapeace wrote:ccccccc..Udaj se za meneee!!! :lol: :mrgreen:
Znas li shta treba prvo da uradish!? Korak po korak... nemo da pravish sad josh i bigamiju...

Bigamija = «Bigamija znači jedna žena previše.Monogamija takođe.»

Razgovaraju dva prijatelja:
- Znaš li ti koja je kazna za bigamiju?
- Ne?
- Pa, dve tašte!!!
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
joesspappa

Post by joesspappa »

Na Tibetu i kod Eskima bila je poznata poliandrija, mnogomuštvo, bračna veza jedne žene s više muškaraca. Poliandrija kod Eskima bila je prouzrokovana manjkom žena do kojeg je dolazilo na vrlo bizaran način – ubijanjem ženske dece.
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
cokapeace

Post by cokapeace »

hiiiiiii :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 ..pa dobro,...kad mogu da imam curicu,zašto ne bih mogla da i dva ,..tri(Cccccc :-D )primerka normalnog,romantičnog,finog ,lepog (uuuu...pa ja opisa bajku ,samo mi fali princ...ili konj :shock: :mrgreen: )-pripadnika muškog roda ?! :shock: :mrgreen: :smt082

Nema potrebe da se buniš,pa ,šipku čuvam samo za tebe,a ,u svakom slučaju TI si prvi(rasti kvascu,hi,hi :D )i sa tobom bi helihopterom pobegla i na pusto ostrvo,pod uslovom da mi svako jutro u krevet -na drvetu :lol:(Onako "romantično") doneseš ...NEŠTO ZA KLOPU -da ne crknem tamo od gladi,jer onda nema ništa od šipke... :lol: :mrgreen: -pa,ko još igra na prazan stomak...
Jubim teee! :D :D :D :D :wink:

P.S. Dobar ti je onaj za tašte !!! :lol:
This must be a bad trip
cokapeace

Post by cokapeace »

Uf..zaboravih da napišem... :D ... :
jedna žena previše
.....ovo prvi put čujem od nekog muškog roda...zar se vi ne držite one:" Žena i para nikad nije previše" ?! :lol: :shock: :lol: :D :D :D
This must be a bad trip
ONO

Post by ONO »

Ulovilo me da otvorim novi post, da se malo ispucam ovako, pricajuci sam sa sobom a istodobno dajuci to drugima na uvid...ma bitan mi je onaj prvi dio.
Zadnjih 10ak dana depresija ne pusta, toliki blues, ocaj i jad nakupljen u jednom bicu...vec duugo ne viden, jos od dana jacih kriza... Razlog? Ovoga puta nije droga, dapace, terapija subutexom je pri kraju, crv me prestao posjecivati a i ako posjeti, svrati jednom u mjesec dana... Zaboravio sam na staru ekipu, stara mjesta, ceke, bukseve, parkiralista i sumarke, u mobitelu nemam vise niti jednog broja ljudi vezanih uz drogu... Napravio sam svjesni rez i potpuno zalupio ta vrata za sobom. Onda je doslo razdoblje samozadovoljstva, neke pobjedonosne nadmoci, ponosa, osjecao sam se toliko jakim i slobodnim, izvan tog starog svijeta... Jedino sto sam smenuo s uma je, da sam upao u taj novi-strejt svijet, koji zjapi prazan...u njemu se ne krecu ljudi, nema kava s prijateljima, ne zvone mobiteli...osuden na samocu, sobu, obalni put, gitaru i knjige, poucen duuboko u sebe, zatvoren za kontakte, druzenja i osmjehe. A sve mi je to u pocetku pasalo, osama mi je dosla kao odlican nacin ubijanja crva, po sistamu..ako nema prilike-nema ni prijestupa... E pa sad, ja sam zaboravio na jednu vaznu stvar, ovako zakukuljen i ubrlozen...zaboravio sam da postoji vanjski svijet i ljudi u njemu...da nisam vise klinac koji zivi u nekom svom svijetu bezbrizno, da cu danas sutra traziti posao, biti opet u odnosima s ljudima, prolaziti opet pored istih tih parkiralista i ceka... Zaglavio sam u teskoj iluziji, sklupcao sam se u samome sebi, postigao cilj-ostao cist, cak i prestao pusiti cigare, u biti zadovoljan sobom...ALI potpuno zaboravio na to da necu moci ovako dovjeka, da moram prije ili kasnije (a po svemu sudeci prije) izaci iz brloga i pogledati svijetu kojeg vise ne prepoznajem u oci...
Dakle, dosao sam ocito do onog, po hiljaditi put opisivanog problema resocijalizacije bivseg ovisnika... potpuno sam svjestan toga, ali da sam ikad pomislio da ce biti ovako tesko...ma poslao bih sve kvragu i ostao na dopu-tup i glup... Ovako sam isto tako tup i glup, bez privatnog zivota, nesocijaliziran, zbunjen, nikog ne prepoznajem....doduse vise se ne drogiram, to je kao jedina pozitivna stvar sadasnjeg stanja. I sad se vracam na pocetak posta i tu uzasnu depresiju koja se javila prije desetak dana kada sam izasaop iz kuce i pricao s nekim ljudima...gledao ih kako se smiju, uzivaju u zivotu, imaju planove za buducnost (a ja ni ne znam sta je buducnost) i raduju se sutrasnjem danu...toliko me bacilo dolje, postao sam svjestan svoje pozicije, svoga jadnog stanja, sklupcao se jos vise u svoju kukuljicu i sada razmisljam...je li bilo vrijedno to skidanje, kad sam nakon toliko bitki i mucenja naisao na pustos, neki meni neprepoznatljivi svijet i beznade, jos gore od onog na dopu...na svijet kojem bi se trebao prikljuciti a toliko sam daleko od njega...toliko daleko da mi skidanje s dopa sada zvuci smijesno u odnosu s onim sto bih, kao socijalno ljudsko bice trebao uciniti...zakoraciti u vanjski svijet, raditi, naci stan, mozda obitelj...ma svasta...a meni to, sad kada tipkam sve to zvuci kao znanstvena fantastika...ma di sam ja od toga...
I tako, dosao sam do zida, zalijeceni narkoman koji ne zna kako dalje, kamo i sta dalje... Jedino sam se skinuo s dopa, tu si skidam kapu...al sta mi to vrijedi i pomaze kad se osjecam jos gore i bezizlaznije...
Ma nisam pametan, ne znam ni zasto sam pisao ovo...mozda neko ima link o resocijalizaciji junkija :-), ono - savjeti za povratak u normalan zivot...jer drustvo moje, ja sam ne mogu, jednostavno...ne ide.

Svima pozdrave saljem, uzivajte, cao iz jednog maalog brloga!!! :-D
Jago
My lost...and here we go again...
cokapeace

Post by cokapeace »

Evo,i ja da ti odgovorim-iz svog brloga.To što je tebi sada prošlo kroz glavu-mene muči već mesec..prvo sam bila jeb.usamljena-jer su mi svi "prijatelji" ostali u drugoj priči..a onda uplašena-kako ću,šta ću,tipa-znam da moj mozak ne radi poput njihovog,i kako ja tu da se uklopim...?!Kontam-ne mogu ni da nadjem nove ,normalne prijatelje-ako ne izadjem iz svog brloga...i mada me je mučila činjenica da će 5 od 10 ljudi koje sretnem biti iz neke moje stare priče...progutala sam "knedlu" i rekla sebi"Izlazi kukavice"!
Mogu ti reći...prvih 3-4 puta nije bilo nimalo prijatno...vikend,ja sa sestrom(sa kojom nisam izašla "100 godina")na strejt mestu..gomila ljudi koji me nekako čudno zagledaju-jer ovo je malo mesto,a ja ti dodjem kao polarni medved ovde..čujem klinke:"Eee,jer znaš da je ona bila u zatvoru...ma znaš je -žena onog dilera,bivša valjda....dilerka(iako nikakvih dokaza za to nemaju)i narkomanka(iako sam čista mesecima..)..."Okrenem se pitam ih:"Mala,imaš neki problem-da ti dilerka pomogne da ga rešiš!"-jbg ,smučilo mi se...i,klasika,očekujem neku klinačku,bezobraznu spiku mesto odgovora...A mala počne..."Jao izvini,nisam tako mislila,svi o tome pričaju otkad si ušla,mislim..meni je to kul..bila si u zatvoru,znala si da će u ovoj rupi od grada svi da se ćuškaju i šapuću kad te vide,a opet si izašla,i boli te k...za njihove priče!Meni je to kul,ajde sedite sa nama..obećavam nećemo o toj temi..."
I..to mu dodje kao prelomni trenutak...samo što me uopšte nije "boleo k.."kako mala kaže...bilo mi je šou i bezveze,samo sam se trudila da to ne pokažem.Ali svaki idući put bilo je bolje...prestala šuškanja i domundjavanja...još uvek nemam neko"svoje društvo"-ali nemam više ni taj smešni strah koji me držao danima...jbg.ne može da mi se desi ništa toliko loše što ne mogu podneti...pa,prošla sam pakao,a mislila sam onako nadrogirana-da sam u "raju"...možda će sada kada se sve okrenulo-biti bolje...možda samo treba da upoznam bolje taj"svet" koji meni izgleda pomalo zastrašujuće...Uostalom..nije me bilo strah od smrti-kad saM DANIMA POKUŠAVALA SEBI DA PRESUDIM-DA JEB.DOP TO URADI -MESTO MENE...zašto bih se sad plašila?!
To su moja razmišljanja..i kontam-svi prolazimo kroz ovo,kad-tad!Ali,nije nam dop nalazio prijatelje,niti "razgovarao" sa njima-već mi sami..Zašto to ne bi mogli i bez njega ?!...MOŽEMO...samo treba jako da stisnemo petlju i pomirimo se sa malo odbijanja,i nelagodnosti-koje ,veruj mi brzo nestaju...
pozzz prijatelju iz hladnog KL !!! 8) :D
This must be a bad trip
ONO

Post by ONO »

Cao cokapeace i svi ostali!
Thanx na odgovoru i podrsci, jaako puno mi to znaci...svjestan sam da ima ljudi u puno tezim situacijama koji se bore i mic po mic izranjaju iz tih brloga (coka-svaka ti cast...citao sam tvoju ispovijed i znam sta si sve prosla).
Imao sam i ja nekoliko "izleta" u nepoznato, odnosno, na strejt mjesta. Svaki je dosad zavrsio napadom panike, gutanjem po nekoliko apaca i onda bijegom natrag kuci... Ma stojim okruzen ljudima, gledam kako se nasmjeseni zabavljaju, piju (ja ne pijem, ne smijem zbog neuroloskih problema), i plesu i sta ja znam sta sve ne, a ja...izbezumljen s upitnicima iznad glave "pa sta ja pobogu radim tu" Nikakvog poriva za komunikacijom, ni muzika me ne dize...toliki nedostatak hormona zadovoljstva da se ne mogu pomaknuti. Ono sta je kod mene jos otezavajuca okolnost je nedostatak drustva, bilokakve ekipe s kojom bi mogao nekao izaci...ma ne mora to biti ni izlazak, makar kavica ili setnja. Ali, deset godina droge je ucinilo svoje, i u to vrijeme svi ljudi koje sam poznavao a nisu se dotakli droge zive nekim drugim, meni dalekim zivotima, svi me znaju kao narkomana (zivim u relativno malom mjestu) i oni su se, dakako, zatvorili za druzenje s takvim kao sta sam ja. A u tih 10 godina stekao sam puno dobrih frendova, doduse svi smo bili braca po dopu, ali svejedno je tu bilo povjerenja i zajebancije i svega dobroga. A sada, nakon toliko vremena, jedan je umro od OD, drugi guli tri godine u zatvoru, treci kako cujem krade po supermarketima i raznim mjestima da bi dosao do para i zivi na ulici, jedan je u komuni u spanjolskoj...sve se raspalo, a kada sam se izvlacio iz kandi dopa i napokon nekako izvukao, niko nije krenuo za mnom, tj niko se nije uspio ili htio skinuti..ostadoh jedini iz drustva koji je odlucio stati... oni svi i dalje lutaju u potrazi za dnevnom dozicom.. I tako sam ja karticu od mobitela namjerno bacio u smece i maknuo se od njih. Tu zapocinje moj novi zivot, dani, tjedni i mjeseci borbe sa crvom, terapije, najprije hepovi pa subutex, pa jos sam i epilepsiju pokupio tijekom faze klanja trodonima i sad pijem te antiepileptike, ne smijem se izlagati buci, jakom svijetlu, i svemu sta inace spada u neki normalni izlazak dakako ni alkohol ne smijem ni primirisati...tako da sam podosta sjeban, cak i fizicki ogranicen...ma ostecena roba :) ...
Nasao sam neku utjehu u sebi samom, dosta sam radio na sebi zadnjih godinu i po otkako sam strejt, trenirao, ucio svirati, igrao igrice...i stvorio svijet u kojem mi je bilo ugodno, u kojem sam se osjecao siguran i sta je najvaznije, cr4v je poceo sve manje biti prisutan...
Sada sam u fazi trazenja posla, pocela se javljati zelja za vracanjem u "zivot", imam nekih planova, makar sam jaako lijen da se potrudim oko toga...stalno me nesto vraca natrag u taj svoj jebeni brlog, jazbinu, u sigurnost i bezbriznost. Osjecam se ko socijalni i emocionalni invalid. I onda si mislim, da nisam preskocio mozda koji bitan korak u skidanju, da mi nije mozda trebala komuna da tamo, okruzen "kolegama" pocnem ponovno pricati, raditi nesto, smijati se cak... Ovako stojim na mjestu, gledam kako zivot prolazi pored mene, i pitam se hocu li ikada opet uskociti u "vlak", mozda i ostvariti svoje davne zelje za putovanjima, zavrsetku fakulteta, pa i da si nadem kakvu djevojku koju cu voljeti...a vec sam zaboravio sta ta rijec znaci...
Dakle, imam zelje, ali nemam poticaja, svaki put kada krenem javi se onaj glas slabica iz mene i govori kako ja to ne mogu, kako se nema smisla truditi, da sam preslab. A kad se sjetim koliko sam energije imao prije, bio uvijek onaj koji je zabavljao ekipu, organizirao odlaske na partije, ma mogu reci da sam zivio punim plucima... I gdje je sad taj stvor? Zar je moguce da je tih jebenih 10 godina zivota u iluzornom svijetu uzelo i ono malo volje sto mi je ostalo?
Razmisljam si da odem nekom psihijatru, da se upisem u planinarsko drustvo :-D , da pronadem negde ljude koji me ne znaju kao "narkomana" s velikim N na celu, ljude koji ce imat priliku da me upoznaju bez predrasuda...a ovdje svi svakoga znaju, i maloko ne zna sta sam i ko sam... Mozda bi se trebao odseliti, probati iznova negde drugde?

Eto, prepun sam dilema, pitanja, strahova, blokada...ali, postoji tracak zelje koji me mozda izvuce, samo da mrdnem lijenu guzicu koja je navikla biti na "toplom". Definitivno mi treba drustvo, pa zaboga zaboravit cu pricat s ljudima, hehe!

Znam da je ovaj post jedno veliko kukumavcenje i samosazaljivanje, odise beznadem i nije nimalo poticajan...al u zadnjue vrijeme imam potrebu pisati, pa makar ovdje, gdje se motam vec dve godine, tu sam uvijek nailazio na ljude slicne meni, i puuno jadnih dana mi je spasio upravo ovaj forum... Eto zato vas gnjavim, odnosno kukam...
Jooj kako pateticno zvucim, odoh ja jer cu deprimirati citav forum :-D

Jos malo izbacivanja govana, i opet mi je godilo pisanje, i hvala forumu na postojanju!!

Pozdrav veliki svima!
voli vas Jago
My lost...and here we go again...
bojanol

Post by bojanol »

Sta da ti kazem momak, na dobrom si putu. Samo nastavi. Depresija i resocijalizacija su stvari na kojoj mnogi puknu. Ali ipak mislim da si na dobrom putu, jer vratiti se na staro je samo beg u proshlost. Najlaksha stvar. Roknuti se, pa ima li shta lakshe. A naci sebe i shvatiti svoju poziciju u odnosu na svemir, teshka i zajebana stvar. Ali rezultat, rezultat je na kraju ono shto ce ti dati i dodatni smisao. Samo se nemoj vracati u nazad. To je stvarno za papane. Ja sam zilion puta ispao majmun, kapitulirao. Ma nisam mogao da izdrzim duze od 10-15 dana. Sad sam cist od heroina nesto duze od godinu i po dana. Ali bitku vodim sa drugim porocima. Sa alkoholom konkretno. Nisam imao toliki problem da se pronadjem posle heroina, jer posao koji radim je ono shto volim, ma koliko bio besan na situacije koje mi svaki dan namece. Smaranje, glupi poslovi i josh gluplji klijenti. Ali, ne pada mi na pamet da se uradim ponovo, nekad me bocne, ali kapiram da je ovako puno, puno lakshe. Bem ti depresiju, pa shta je to u odnosu na ono govno, cekicanje, ponizenje i saznanje da ne zavisish od sebe, vec od praskaste materije za koju se osnovano sumnja da je opojna droga heroin. Tako kazu u muriji. Pozdrav onom.
dejann

Post by dejann »

cao.pozz.iz makedonije.slucajno sam naisao na ovaj forum,i ne mogu da se odvoim od tvoje price evo vec 3 sata.pratio sam je od 2006g.govoris o resacoalizaciji ,ali ti si se vec uveliko vratio na svu srecu u "normalan svet",eto imao si i posao ne znam dali ga jos uvek imas,ali tu si vec dokazao da si sposoban da radis.imao si i devojku do pre nekog vremena,ne znam kako se to zavrsilo .Ne bih da me pogresno shvatis,ali mani se te depresije jer veruj mi da ima puno ljudi koji bi se menjali sa tobom.Najgore si prosao ,i tu jebanu zavisnost,i smrt u obitelji i nemoj da sad sve useres radi nekih sitnica ali stvarno sitnica.Ja sam bivsi alkos,zavrsio sam fakultet ,ali radim u servisu kod privatnika 11 sati dnevno.Ja znam ko je kriv za to. Gledam svoj posao,tesko mi je da gledam te nasmejene ,licemerne face,prijatelji su retki ali sta cu ,svi mi koji smo se nekad trovali moramo to proci,ali i to ce se vremenom srediti.Ipak je najveca nagrada kad uvece legnes ,da ne mislis u kakvom ces se stanju probuditi u neko vreme ujutru. prvi se put javljam,puno pozdrava i nemoj da zajebes.drzi se
Post Reply