Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Caty

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Caty »

I meni se desavalo da imam napade nervoze i besa, pa placa ali sve to dodje i prodje sad hvala bogu toga nema. Moguce da je do bupa i spustanja ali kad se stabilizujes proci ce ne brini. Ma desava se to svima i strejt ljudim se desava tako da mozda nema veze sa bupom!
U pravu si sto se tice onoga da treba raditi i okupirati se obavezama, kakvim god, ja nemam posap ali po ceo dan nesto radim, igram se sa detetom, raspremam kucu, peglam i slicno, uvek se nadje neki poslic samo da mozak nije dokon a na krajj krajeva kad nemas sta da radis uzmes neku knjigu, pustis film, seriju samo sto manje razmisljti o bupu, spustanju, skidanju, drzis se plana i ne mislis o tome.
Hope83

Post by Hope83 »

Caty wrote:I meni se desavalo da imam napade nervoze i besa, pa placa ali sve to dodje i prodje sad hvala bogu toga nema. Moguce da je do bupa i spustanja ali kad se stabilizujes proci ce ne brini. Ma desava se to svima i strejt ljudim se desava tako da mozda nema veze sa bupom!
U pravu si sto se tice onoga da treba raditi i okupirati se obavezama, kakvim god, ja nemam posap ali po ceo dan nesto radim, igram se sa detetom, raspremam kucu, peglam i slicno, uvek se nadje neki poslic samo da mozak nije dokon a na krajj krajeva kad nemas sta da radis uzmes neku knjigu, pustis film, seriju samo sto manje razmisljti o bupu, spustanju, skidanju, drzis se plana i ne mislis o tome.
Nije Cato od bupa jer sam imao problema s tim i kad sam bio na metadonu sve je ok na pocetku terapije a kad se terapija akummulira u tijelu i nema vise nikakvof rada tad nervoza me hvata.Tako mi je i s bupom mene bup uopste neradi nego kad uzmem terapijh et samo da funkcionises i to je to.
Frajla

Post by Frajla »

Hope, bar funkcionises, ne bi valjalo da ne funkcionises:)
Ninocka

Post by Ninocka »

Hope83 wrote:
Caty wrote:I meni se desavalo da imam napade nervoze i besa, pa placa ali sve to dodje i prodje sad hvala bogu toga nema. Moguce da je do bupa i spustanja ali kad se stabilizujes proci ce ne brini. Ma desava se to svima i strejt ljudim se desava tako da mozda nema veze sa bupom!
Nije Cato od bupa jer sam imao problema s tim i kad sam bio na metadonu sve je ok na pocetku terapije a kad se terapija akummulira u tijelu i nema vise nikakvof rada tad nervoza me hvata.Tako mi je i s bupom mene bup uopste neradi nego kad uzmem terapijh et samo da funkcionises i to je to.
I ja bi ti rekla da je od bupa, barem he meni bilo na dozi 0.75 Bila sam kao iz ludnice, toliko sam se drala i histerisala da to nije normalno. Takvo ludilo kao da te neko iz katapulta izbaci. Trose ti se zalihe, i sad mora tako neko stanje doci. Dobra stvar je sto ne traje dugo.. eto mene je tad uhvatilo i na sledecim spustanjima nista. Bila sam mirna bez nekih bolova, samo eto one famozne noge do toga jos nisi dosao...
Caty

Post by Caty »

Ninocka ti, si bas brzo spustila do nule pa je zato to bilo izraženije da si se duze zadrzala na svakoj dozi lakse bi bilo... meni se to desavalo na 0'75 i 0.5 dan dva inace ne, ma kad se spusta po malo ne mora nista da se oseti bup se dugo zadrzava u organizmu i nekako sam sebe spusta lagano jer uvek ima nekih zaliha od pre. Evo ja sam cetvrti dan na 0.4 i sve je ok :) ja sam bila nervozna samo kad sam uzimala mnogo a sad sam bas opustena i normalna to mi se mnogo svidja :) raspolozena i sve kako treba, fizicki takodje sve ok. Verovatno sam se vec navikla na male doze no planiram da ove nedelje ostanem na 0.4 pa tek od sledece spustam dalje. Tj kad osetim da mi je ovo i vise nego sto mi treba mislim da je sa manjim dozama sve lakse i lakse, najteze je.bilo spustati od 1 do 0.5
Hope83

Post by Hope83 »

Napisao sam da mi se to desavalo kad sam bio normalno na terapiji znaci 2 mg dok nisam ni poceo spustanje i prije dok sam metadon uzimao imao sam te napade nervoze,moj plan protiv toga je da ubacim jos nesto u svakodnevne radnje ali nesto sto nisam dosad radio kao npr.citanje.
Caty

Post by Caty »

Pa definitivno nesto sto ce te smiriti, ali probaj da ne mislis o tome jer covek ako uobrazi da je nervozan zaista ce i biti (opet ja o autosugestiji) ali zaista deluje pa ako vec hoces da citas mogu da ti preporučim bas tu literaturu Emil Kue - kako gospodariti sobom, knjiga o sugestiji i autosigestiji. Mozda neki delovi zvuce naivno, ali ima istine. Ja se osecam dosta bolje od kad primenjujem taj metod :) kada te uhvati ta nervoza samo razmisljaj u sebi "to prolazi"
Opet da ponovim i ovde da je peti dan na 0'4mg i da nema nikakvih promena znaci sve je krajnje ok, vise mi ne treba niti pomisljam na to, osecam se sasvim ok. Od sledece sedmice krećem sa 0'33mg a mozda i ranije.
Hope83

Post by Hope83 »

Caty wrote:Pa definitivno nesto sto ce te smiriti, ali probaj da ne mislis o tome jer covek ako uobrazi da je nervozan zaista ce i biti (opet ja o autosugestiji) ali zaista deluje pa ako vec hoces da citas mogu da ti preporučim bas tu literaturu Emil Kue - kako gospodariti sobom, knjiga o sugestiji i autosigestiji. Mozda neki delovi zvuce naivno, ali ima istine. Ja se osecam dosta bolje od kad primenjujem taj metod :) kada te uhvati ta nervoza samo razmisljaj u sebi "to prolazi"
Opet da ponovim i ovde da je peti dan na 0'4mg i da nema nikakvih promena znaci sve je krajnje ok, vise mi ne treba niti pomisljam na to, osecam se sasvim ok. Od sledece sedmice krećem sa 0'33mg a mozda i ranije.
Cato jel ti smanjujes na spricu po 0.1 ili kako odredis dozu,ja imam Suboxone od 8mg i znaci 4 djela napravim po 2 mg od 2 mg napravim dva po 1 mg i onda nekako racunam to sad da neobjasnjavam ali pitam te iz tog razloga kad dodjem na te manje doze.
OvOima

Post by OvOima »

edy wrote:
OvOima wrote: Frajla svaki mozak deluje drugacije,i ti si izlozila svoj plan i hvala ti na tome,ne samo tebi nego svakom ko pokusava da nadje nacin i pokusava da pomogne nekom,nezahvalno je i to sto si maltene pocela da glumis savrsenu osobu koja sve zna i nameces neki sistem lecenja sa 0.00001 mg dnevno,sta je to atom bupa dnevno?Molim te,ako si uspela bravo ali ako neko uspeva na drugi nacin nemoj da mu nameces svoj i sputavas njegov.Psihijatar mi je reko da po knjizi sa 2 mg mozes totalno i ima pravo da te izbaci sa terapije,na pitanje da li ima slucajeva reko je da ima ali retko i da su osetili nakon 7 dana samo blage simptome krize u vidu prehlade sa blagim bolovima kao kod temperature a da ce u mom slucaju biti malo teze skidanje jer mi jednostavno psiha tako funkcionise...I cvrsto sam resio da se skinem i to da bas postepeno obaram dozu inace odo ja na lazno bolovanje pa u Topaju....
jaro džamp sa 2 mg onog ko je navucen na sub znaci godina minimum, ne gine mu mjesec dana jebene insomnije i svih dodatnih simptoma krize koju ona nosi..ovo govorim iz licnog iskustva, tako da zajebi knjige i njihov naucni rad..sa sto manje doze prekines manja ce i kriza biti, ali nema sanse da je nece biti, osim ako nakon prestanka se potpomazes sa raznim pilulama kao npr. ad, benzo, lyrica, itd
Pa znam,zato i kazem,3 god sam na 4 mg i 12 dana se skidaio na suvo i nije toliki haos sano sto jebano ne prestaje,na kraju sam uzeo leponex da bih se uspavao i kad me polovina nije uspavala digo sam ruke,cak nme i keva molila da uzmem bup jer izgledam kao zombi ali takodje mislim da sa o,5 uz neku liru,benku,sanval moze da se skine!!!
OvOima

Post by OvOima »

Hope83 wrote:Ljudi ovo je nemoguce kakve ja promjene raspolozenja imam to je katastrofa da mi naidje period da bi sve oko sebe zapalio polupao.
Nije meni to sad od spustanja jer i prije sam imao takve situacije pa et da to podjelim s vama dali je neko imao problem stim.
Jer ja sam kao vrijeme sad ovakav sad onakav.
Meni se desava nagla promena raspolozenja,ali jednostavno se ubedarim i smorim i kao neka depresija pa posle pola sata opet normalan,kazi to doktoru najbolje mada ne bi smelo da ti se desava uz bup,ja sam za te nagle promene raspolozenja ranije pio Lamiktal (psihostabilizator) i mislim da je za epilepticare na bazi karbapina je i da ti kazem da mi je pomogo i sto je najbolje nema nikakvo sedativno dejstvo...
Locked