EMOCIJE

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

sanela

Re: EMOCIJE

Post by sanela »

Kad se neko banuje, nema pristup forumu nikako za vrijeme trajanja bana, a to je za Stopa mjesec dana.
Pitala si me da li da ovdje pišete i svakodnevna dešavanja. Ja ne bih, jer imate dovoljno "kupus" tema, pišite ovdje o emocijama kad osjetite potrebu za tim.

Što se tiče Stopa, ne možete se prepoznati u njegovom pisanju, jer je fake, nije autentičan, prepričava, ne piše kako jeste, pokušava da ostavi dojam, a toliko nije u kontaktu sa sobom da nije svjestan koliko piše gluposti, savjetuje druge... Zato sam ga i banovala, jer za njega nije dobro da piše na forumu. Misli da je dobro, a daleko je od toga. Zašto vam "prija" kako ja pišem? Zato što ne pišem iz knjige, nego pišem kroz svoje iskustvo.

Viktore, i ti dosta "bježiš" od sebe, umjesto da se baviš sobom. Razumijem, ti si sad ni tamo ni ovamo. A htjela sam ti reći, u Mostaru će se održavati online grupe za kockare, tako da se možeš priključiti. Malo da uđeš u priču o oporavku. A u Sarajevu se online sastaju djevojke koje su u oporavku, Xana i Akasha, ako ste zainteresovane da se priključite, pišite mi u pp. Poslaću vam kontakt. To vodi udruženje bivših ovisnika "Proslavi oporavak", ali imaju i stručni kadar, psihologinju i socijalnu radnicu, koje su stvarno super.

Nastavite pisati kako se osjećate, bezobzira što možda niste sigurni znate li kako se zove to što osjećate. Opišite gdje na tijelu osjećate senzaciju, kako izgleda ta senzacija, na šta vas podsjeća, koje je boje, šta je izaziva. Možete je i nacrtati za sebe. Osjećaji su uvijek povezani sa nekim našim mislima, sjećanjima, situacijama, osobama... nekad smo toliko okupirani mislima da "ne stignemo" osjećati. Odnosno, zabavimo se raznim aktivnostima, kako bi pobjegli od sebe.
Akkasha Come Back

Post by Akkasha Come Back »

sanela wrote: Tue Apr 27, 2021 7:32 pm Kad se neko banuje, nema pristup forumu nikako za vrijeme trajanja bana, a to je za Stopa mjesec dana.
Pitala si me da li da ovdje pišete i svakodnevna dešavanja. Ja ne bih, jer imate dovoljno "kupus" tema, pišite ovdje o emocijama kad osjetite potrebu za tim.

Što se tiče Stopa, ne možete se prepoznati u njegovom pisanju, jer je fake, nije autentičan, prepričava, ne piše kako jeste, pokušava da ostavi dojam, a toliko nije u kontaktu sa sobom da nije svjestan koliko piše gluposti, savjetuje druge... Zato sam ga i banovala, jer za njega nije dobro da piše na forumu. Misli da je dobro, a daleko je od toga. Zašto vam "prija" kako ja pišem? Zato što ne pišem iz knjige, nego pišem kroz svoje iskustvo.

Viktore, i ti dosta "bježiš" od sebe, umjesto da se baviš sobom. Razumijem, ti si sad ni tamo ni ovamo. A htjela sam ti reći, u Mostaru će se održavati online grupe za kockare, tako da se možeš priključiti. Malo da uđeš u priču o oporavku. A u Sarajevu se online sastaju djevojke koje su u oporavku, Xana i Akasha, ako ste zainteresovane da se priključite, pišite mi u pp. Poslaću vam kontakt. To vodi udruženje bivših ovisnika "Proslavi oporavak", ali imaju i stručni kadar, psihologinju i socijalnu radnicu, koje su stvarno super.

Nastavite pisati kako se osjećate, bezobzira što možda niste sigurni znate li kako se zove to što osjećate. Opišite gdje na tijelu osjećate senzaciju, kako izgleda ta senzacija, na šta vas podsjeća, koje je boje, šta je izaziva. Možete je i nacrtati za sebe. Osjećaji su uvijek povezani sa nekim našim mislima, sjećanjima, situacijama, osobama... nekad smo toliko okupirani mislima da "ne stignemo" osjećati. Odnosno, zabavimo se raznim aktivnostima, kako bi pobjegli od sebe.
Au, brate, svaka čast. Razbi na ATOME svaku nedoumicu.
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Akkasha Come Back

Makedonec wrote: Tue Apr 27, 2021 7:19 pm To je OK, tema svakodnevica za zajebancije
Ok, i Sanela kaže, 'ajde evo minut
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Viktor89

Post by Viktor89 »

Ne kapiram zašto ovo nisu teme za priču?

Akkasha, pisao sam o gardu. Prepoznatljivoj stvari kod Xane. Ima veze sa temom. Znam zašto to pišem. To iskustvo sam prošao. Ne znam zašto me doživljavate na taj način, takođe pišem iz iskustva, ali sa strane na kojoj sam shvatio šta znači nemati podršku.

Naravno da su osetljive teme.

Ako mislim da je gard jedino što treba da spustiš za neki korak, neka ispadnem loš, Xano. Mogu da doživim sve to što stane u par redova, jer te kapiram. Apsolutno. Klečao bih sada. Uvek ću dati svoj loš primer, ako nekome mogu da pomognem. Tu me, izgleda, ne kapiraš.

Akkasha, kako bi u nekome prepoznala određenu emociju, bila loša ili dobra za tebe, ako je nikada nisi doživela? Po čemu bi shvatila čoveka sa druge strane? Na to mislim. Sve to sam shvatio na terapijama. Stvar je prihvatanja. Ne, nije tema za zajebanciju.

Sačekaj Sanelu, možda i razmisliš. Shvatio sam šta tu pokušava da kaže.
Viktor89

Post by Viktor89 »

sanela wrote: Tue Apr 27, 2021 7:32 pm Kad se neko banuje, nema pristup forumu nikako za vrijeme trajanja bana, a to je za Stopa mjesec dana.

Zašto misliš da bežim od sebe? Ne bežim od sebe, bežim od kocke da ne napravim dodatne probleme. Strejt ne mogu da rešavam ovo što sada imam. Nisam u stanju u kome mogu i ne želim da mi padne na pamet da to stanje popravljam kockom.
sanela

Post by sanela »

Sam si evo napisao da bježiš. Da ne bi kockao, cugaš.
Akkasha Come Back

Viktore, Xxxani je očigledno neprijatno, pa polako brate, nežna je ona.
Nežna sam i ja, samo to niko ne veruje, mene Ličanin "video" kao nekog ko bi vas sve isprašio po turu 🤣

Ozbiljno, čekaj. Ona je napisala 2 posta (parafraziram, ne bukvalno 2) ali je u ta 2 posta stalo pola života i odlična analiza Stopa. Ona ćuti i ćuti, ali kad kaže vidi se da mnogo više i kapira i zna i oseća nego što pokazuje.

U tom smislu sam mislila da je ne pritiskaš a ne da nije dobro pričati o majci.

Gard? Ispitivanjem čovek samo diže gard, nije način.

Polako, imamo mesec dana.
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
xxxana

Post by xxxana »

Stvar je prihvatanja, Viktore, jelda? Evo prihvati, sto ti se pise
Ti se vadis na resavanje problema, kakve veze imaju problemi sa vecernjim opijanjem i dobrom mjuzom, kako vec opisujes?
xxxana

Post by xxxana »

Akkasha Come Back wrote: Tue Apr 27, 2021 8:19 pm Polako, imamo mesec dana.
Haha, Akasa :)
Ti si carica
Viktor89

Post by Viktor89 »

J***** ste me sad. Predajem se.
Post Reply