resocijalizacija,vase misljenje

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Modesty

Re: resocijalizacija,vase misljenje

Post by Modesty »

artur dent wrote:
Modesty wrote:
aleksandra wrote:Ne znam zasto tako mislis, ja se nigde nisam osetila nepostovanom.

Modesty, meni uopste nema kontradiktornosti u njegovim postovima. Sasvim mi je jasan stav osobe koja nema veze sa drogom, sasvim jasan razlog tona koji je izabrao.

To sto vi radite je bas ono za sta njega optuzujete.
Ajde da se zapitamo(ako sanela nije točno osjetila bit negove priče i njegovog tona) zašto je on došao među nas sa tom pričom.....ma jooooj neeee...otičićemo daleko...šta me briga šta on misli i da li je u pravu ili nije....oprosti Aleksandra,ovo nema veze sa tobom...zbilja me ne zanimaju njegovi postovi...ovdje sam iz drugih razloga i zbog drugih osoba....pusa draga..iskrena i prijateljska
kao i svaki izor imamo i taj da jednostavno nekog ne citamo,kao recimo ti mene,posto te iritiram na ovaj ili onaj nacin.Ali evo ja cu se tebi obratiti,neznam tvoj status u svemu ovom,vjerujem da imas razlog st ovdje dolazis,ja sam svoj izrekao,i osjetim da me dozivljavate kao vanzemaljca,kao sta on radi u nasim narkomanskim pricama?!Samim tim st o sam ovdje dajem do znanja da sam medju ljudima prema kojim imam odredjen stav,koji se vama opet nesvidja,ali eto ni meni se nesvidja vas stav prema zivotu koji vas je doveo na ove strane iz drugog razloga nego mene.Bojim se da je mala vajda od vaseg ,sajber savjetovanja i lijepih rijeci ,dok se sustinski nedodje do samog izvorista problema i potpunog sagledavanja posljedice svega tog.Ovdje bi morali biti 24 sata i drzati paznju nekom da se ne ubode ako je ovo nacin da se pomogne,uvjeren sam da nije.Zat o sam grub i surov jer je i vasa istina takva.

Dragi Arture,ovdje si razgovarao(vidim po nikovima) sa bivšim ovisnicima,točnije sa apstinentima..nisam te pažljivo čitala jer mi je sinoć isključivo trebalo nešto drugo......mnogo istine ima u tome šta pručaš...jedino što mislim da je ljude kosnulo je tvoj,hajmo reći pretvrd upad u cijelu priču...ipak smo mi svi ovdje,bivši ili oni koji se to bore postati,vrlo ranjivi....dakle ne zamijeri nitkom ništa....niti ja osobno tebi što zamjeram....ja sam se dovela u uvo stanje......iako medicina kaže da to u početku baš i nije slobodan izbor nego da se nešto u našim dušicama neispravno i tužno dešavalo pa smo tako,već unapred oslabljeni potražili pogrešan izlazi iz tog stanja.............................onaj tko posle svega,kada uvidi u kakvo je zlo ušao,neće da se bori da to promjeni,neće da postane bolji za sebe i za svoju okolinu,treba apsolutno izopćiti....eto vidiš,u biti mi i ne razmišljamo mnogo drugačije....samo malo lakše.......ranjene su duše ovdje i zato ti opet ponavljam,ne zamjeri i ako već nešto znaš i imaš zdrave i čvrste stavove,pokušaj ih prenjeti na nama prihvatljiviji način jer vjerujem da su nam potrebni(barem meni jesu)

Puno pozdrava od Modesty
saša-ex

Post by saša-ex »

Arture, svi ljudi sa kojima si komunicirao na ovom forumu su cisti, neki se cak nikada nisu ni drogirali...A Sanela, Davor, Sasa su prava imena, cak je ova slika "simpaticnog" glavonje sa fesom moja. Stvarni smo i postojimo, u ovom svetu koji je sve, samo ne normalan. To sto se neko nije drogirao ne govori, samo po sebi, nista pozitivno o njemu. Isto je i sa onim koji se drogira ili vise ne drogira. Uopstavanja u ovom slucaju ne moze biti. Glupih, bezosecajnih, povrsnih, surovih...moze biti na svuda, u svakoj prici. Na ovom forumu se najcesce i ne delimo po tome da li se drogiramo ili ne, nego po nasim stavovima, to je ono sto odredjuje ponasanje ljudi jednih prema drugima. A tvoj pocetni stav, koji si kasnije pokusao da ublazis, je bio negativan. Zato je usledila nasa reakcija. A svi imamo razlicite zivotne price. I ono sto nam se desava i posle drogiranja u neku ruku je i dalje borba, razlicita kod svakog od nas. Ja danas nemam nikakvih problema a svi u mojoj okolini znaju da sam bio narkoman. Neko drugi ima velike problema da bude prihvacen. Sve je to indidualno. Ali borba je bila a i dalje je teska. I cesto nam nije bilo lako. I ovde smo uglavnom da bi se podrzali. Pa cak i kada se ne slazemo u nekim stvarima, trudimo se da nikog ne povredimo. A sve ovo ti pisem da bi mogao da shvatis kako funkcionisemo i da bi mogao da na taj nacin nadjes mesto u ovom nasem svetu, koji nije samo virtualan, veruj mi.
Last edited by saša-ex on Sat Dec 01, 2007 12:13 pm, edited 1 time in total.
SAMO CEO ŽIVOT...
zvrky

Post by zvrky »

PDT_Love_18 Sale
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
artur dent

Post by artur dent »

Ladybird wrote:" Ako vam zivot pruzi limun, napravite limunadu" , kaze poslovica. Naime, ako vas neko odbije, to trebate upotrijebiti za svoj prvi korak prema uspjehu.Svi znamo da strah od odbijanja plasi 99% ljudske populacije. Odbijanje je samo rijec, no ona ipak ima moc da nas ogranici poput brda, naravno, ako joj to dozvolimo.
Na zalost mnogi se ljudi koriste upravo rijecima:" Ni ja nisam savrsen!" da bi opravdali svoj neuspjeh. KOliko ste puta i sami odgovorili tako kada bi vas neko upozorio na vas propust?! Istina , ni nase misli , ni nasa djela nisu savrsena, uvijek ih mozemo bar malo usavrsiti. Neuspjeh nije osoba, to je samo dogadjaj.
Nadam se da mnogi razumiju sta sam htjela da porucim.
Dodacu jos samo citat od Normana Vincenta Pearle-a, koji kaze:
" Sposobni ste napraviti nevjerovatne stvari ako imate jaku vjeru, gorucu zelju i ako ustrajete."
8) 8) 8)
nevjerovatne stvari su za nevjerovatne ljude,dovoljno je uciniti napor ka vjerovatnim stvarima,nitko ovdje ne ocekuje cuda,zivot je prosta vremenska odrednica,svima odredjena od do,stvar je samo koliko zelimo i kako ispuniti to.
jedno da jedno ne jedna prava linija jedan cilj
cokapeace

Post by cokapeace »

Sale..ja sam se naobjašnjavala-prilično.Digla sam ruke od toga!
Sanela,Sale,napisali ste upravo suštinu celog problema.
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
Ladybird

Post by Ladybird »

artur dent wrote:
Ladybird wrote:" Ako vam zivot pruzi limun, napravite limunadu" , kaze poslovica. Naime, ako vas neko odbije, to trebate upotrijebiti za svoj prvi korak prema uspjehu.Svi znamo da strah od odbijanja plasi 99% ljudske populacije. Odbijanje je samo rijec, no ona ipak ima moc da nas ogranici poput brda, naravno, ako joj to dozvolimo.
Na zalost mnogi se ljudi koriste upravo rijecima:" Ni ja nisam savrsen!" da bi opravdali svoj neuspjeh. KOliko ste puta i sami odgovorili tako kada bi vas neko upozorio na vas propust?! Istina , ni nase misli , ni nasa djela nisu savrsena, uvijek ih mozemo bar malo usavrsiti. Neuspjeh nije osoba, to je samo dogadjaj.
" Sposobni ste napraviti nevjerovatne stvari ako imate jaku vjeru, gorucu zelju i ako ustrajete."
8) 8) 8)
nevjerovatne stvari su za nevjerovatne ljude,dovoljno je uciniti napor ka vjerovatnim stvarima,nitko ovdje ne ocekuje cuda,zivot je prosta vremenska odrednica,svima odredjena od do,stvar je samo koliko zelimo i kako ispuniti to.
:rock: :rock: Life is so great
artur dent

Post by artur dent »

Ladybird wrote:
artur dent wrote:
8) 8) 8)
:rock: :rock: Life is so great
Last edited by artur dent on Sun Dec 02, 2007 12:45 am, edited 1 time in total.
bojanol

Post by bojanol »

Dobro Vece. A trebalo bi da sam u gradu, sa drugovima i drugaricama. A HA. Ah ha, ha, ha., Resocijalizacija. Pa meni to licno ne treba, cak sta vishe, ovih dana tezim asocijalizaciji. Zasto? Pa Dobro mi je ovako. Asocijalnom. Bas dobro.I nek' mi neko kaze da nije. Ma dobro je. Aaaaaa, malo se popilo, a i malo se duvalo. So What. Moja stvar. Nemoj srati Arture, biti socijalizovan, sta to znaci? Keve ti. Sta to znaci? Ja stvarno nemam problem sa tim, a verujem i da ljudi malo preteruju kad pricaju o tim stvarima. Pa nije mali ovaj svet.... Kad sprcash tolike pare u gudru, pa mozesh, ako si iole normalan, kad se svuceh da se odselish negde gde te niko ne zna i krenesh iz pocetka, zar ne. Drugi ljudi... Velik' svet... Ma daj, mojne price o tim psiho sranjima, narkomani su ljudi kao i svi drugi, ups. pitam se ja u cemu je razlika izmedju moje keve i mene, mog druga koji nikad heroin nije probao, mozda pusio travu, ali stvarno retko, i mene. Drogirati se ne znaci biti najgora kretencina i kriminalac, ciniti najgore gluposti i biti potpuno nesposoban da shvatish stvari oko sebe. Ja stvarno nemam problem sa resocijalizacijom, stvarno nemam. Cak mi je i muka od "preterano socijalizovanih", onih zbog kojih postoje crne hronike, jer uglavnom je prica "ma bio je super decko....". Moja bol, moja stvar. Kakva je to fashistichka fora, taj stav o resocijalizaciji. Pa to je kao kad homoseksualce tuku po ulicama zato sto su to sto jesu. Bez veze. Taj stav o ljudima koji su imali ili imaju problem sa drogama je otprilike isti problem koji je imao i Sloba Milosevic sa svima nama. Jeeee, nisi kao ja, pa ti si kreten.
artur dent

Post by artur dent »

bojanol wrote:Dobro Vece. A trebalo bi da sam u gradu, sa drugovima i drugaricama. A HA. Ah ha, ha, ha., Resocijalizacija. Pa meni to licno ne treba, cak sta vishe, ovih dana tezim asocijalizaciji. Zasto? Pa Dobro mi je ovako. Asocijalnom. Bas dobro.I nek' mi neko kaze da nije. Ma dobro je. Aaaaaa, malo se popilo, a i malo se duvalo. So What. Moja stvar. Nemoj srati Arture, biti socijalizovan, sta to znaci? Keve ti. Sta to znaci? Ja stvarno nemam problem sa tim, a verujem i da ljudi malo preteruju kad pricaju o tim stvarima. Pa nije mali ovaj svet.... Kad sprcash tolike pare u gudru, pa mozesh, ako si iole normalan, kad se svuceh da se odselish negde gde te niko ne zna i krenesh iz pocetka, zar ne. Drugi ljudi... Velik' svet... Ma daj, mojne price o tim psiho sranjima, narkomani su ljudi kao i svi drugi, ups. pitam se ja u cemu je razlika izmedju moje keve i mene, mog druga koji nikad heroin nije probao, mozda pusio travu, ali stvarno retko, i mene. Drogirati se ne znaci biti najgora kretencina i kriminalac, ciniti najgore gluposti i biti potpuno nesposoban da shvatish stvari oko sebe. Ja stvarno nemam problem sa resocijalizacijom, stvarno nemam. Cak mi je i muka od "preterano socijalizovanih", onih zbog kojih postoje crne hronike, jer uglavnom je prica "ma bio je super decko....". Moja bol, moja stvar. Kakva je to fashistichka fora, taj stav o resocijalizaciji. Pa to je kao kad homoseksualce tuku po ulicama zato sto su to sto jesu. Bez veze. Taj stav o ljudima koji su imali ili imaju problem sa drogama je otprilike isti problem koji je imao i Sloba Milosevic sa svima nama. Jeeee, nisi kao ja, pa ti si kreten.
velike su rijeci tvoje,pusacu trave socijalizovani
adam*

Post by adam* »

Ima nas svakakvih........neko voli da se druzi sa ljudima neko ne........razumem i da neko ne voli jer i sam kada sam se bavio javnim poslom ni malo mi to nije prijalo(gomila svakakvih ljudi svasta te pita).
Slazem se sa tim da narkomani nisu nikakvi vilenjaci jer ima puno gorih a nikada nisu nista uzimali.
cucla cucla cuclica
Post Reply