Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.
dejanlik wrote:Nema problema, Tu smo da razgovaramo i razmjenjujemo iskustva..................
sorry, ovo mi zvuci tako pandurski
Šta je ovo te onaj sumnja u mene, te ovom zvučim pandurski!
Ja zvučim pandurski?
Možda sam koliko sam godina proveo u zatvoru i povuka neku rječ od njih.
Il kod tebe utjecaj loših droga dolazi do svog izražaja,
Zezam se nepričam ja više u narko žargonu.
Vidim sad i neke nove izraze i neke subotexe, substitucije se spominju.
To mu dodje valjda ko heptanon štali.
dejanlik wrote:Nema problema, Tu smo da razgovaramo i razmjenjujemo iskustva..................
sorry, ovo mi zvuci tako pandurski
ahahahah sto izrovari lika,mozda nije pandur,mozda je udbas moguce je to da se covek spasi na selu,mada i ja prvi put cujem za tako nesto,da je neko zadovoljan takvim zivotom,sam,tolike godine,ponekad ode u grad pa padne neka cura,nije neki zivot,tj preskupa cena za nekadasnji zivot
bilo nas je 4oro brace i svi su trazili svoju zlatnu pticu srece,jedan je poginuo u ratu,jedan je umro od sushice,jednog su ubili na tvrdjavi....ja svoju vishe ne trazim
dejanlik wrote:Ja vjerujem kad bi se vratio u Split da bi kroz kratko vrjeme počeo opet.
Nisam rekla da si se navukao opet, već da mi nije jasno da neko poslije 13 godina ''čistoće'' kada bi se vratio na ''mjesto zločina'' bi opet krenuo po starom.
dejanlik wrote:Ja vjerujem kad bi se vratio u Split da bi kroz kratko vrjeme počeo opet.
Nisam rekla da si se navukao opet, već da mi nije jasno da neko poslije 13 godina ''čistoće'' kada bi se vratio na ''mjesto zločina'' bi opet krenuo po starom.
Ja sam nailazio na narkomane u takvim zabitima da ne znam ni da izgovorim ime tih mesta.Sto ce reci mesta zlocina gde hoces...
Sve dok si mek, drugima će biti ugodno gaziti po tebi...
Citat:"Ptica se probija iz jajeta. Jaje je svet. Ko zeli da se rodi, mora razoriti svet.
Ljudi moji mislite vi šta god hoćete.
Ja ne živim više u tom selu već sam rekao da je gotovo izumrlo.
Sad živim u varošici koja ima par kafića, ambulantu i te najosnovnije stvari.
Čist sam toliko dugo i znam čemu to mogu zahvaliti. Sve što sam vam rekao je istina.
Na neki način je i ovo što sam se pojavio na ovom forumu bila kušnja za mene i nije me povuklo mada sam prvu noć sanjao nešto oko droge.
Ja sad ne pušim ni cigare. A jednom članu sam dao i svoj fejsbuk profil na kojem su svi moji podatci i na kojem se otprilike može vidjeti moj život ispostavilo se da imamo i neke zajedničke prijatelje koji mogu dosta toga posvjedočiti.
Znači! Nakon izlaska iz zatvora (zadnjeg) gdje sam bio godinu i dva mjeseca (O.Z.Bilice). otišao sam ODMAH u to polupusto selo gdje sam živio 7 godina. (od 1999god.)
Nakon toga odlazim u varošicu 25 km od sela (neću imenovat) i tu nastavljam živjeti do sad.
Nije mi žao ni jednog jedinog dana života na selu i sad ovog ovdje žao mi je vremena koje sam izgubio drogirajući se.
I onog kojeg sam proveo po zatvorima.
Sad opet imam dostojanstvo, prijatelje i obitelj koji vjeruju u mene nikom nisam dužan murja me ne traži nemam ništa sa sudovima i sl. Nisam dužan dinara nikome.
Steklo se i nešto imovine nije puno ali živim pristojno.
Otkrio sam i neke talente itd..
I stvarno ne mogu vjerovati da sam ja mogao takvim životom nekada živjeti.
A zašto ovo sve pišem!?
Zato što će neko već naletiti na ovaj forum i iskreno se nadam dobiti neku volju možda i ideju kad vidi ovo što sam napisao, kad vidi da je moguće se ostaviti i gotovo zaboraviti na taj dio prošlosti.
Žao mi je što neznam ljepše pisati i ovo opisati jer sam krkan koju je školu učio na ulici i po zatvorima.
Da nije bilo nesretne droge moj život bi se drugačije pisao.
A sad vas sve ljepo pozdravljam i znam da ćete popljuvati svaku moju riječ jer sam bio u vašoj koži i znam kako se razmišlja i šta misli.
Brišem prečac ka forumu.
Želim vam sve najbolje iskreno i od srca!!