Hemineurin - ŠTA ON RADI TAČNO?? - zna li neko?

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

toto-rina

Re: Hemineurin - ŠTA ON RADI TAČNO?? - zna li neko?

Post by toto-rina »

Znaci kada bude nestasica Metadona trazim Durogesic flastere, a koliko mi treba na obe ruke i obe noge ako zalepim jer sam miran 24 h. Prepisace doktori jos kako ako ne zele medjunarodno posmatranu parnicu protiv drzave zbog zajebancije i neisporuke na vreme leka koji nema zamenu i ciji prestanak uzimanja je opasan po zivot. Po vise zivota opasan samo po moj ako bih bio miran a po ljude oko mene ako bi pokusao da jurim ogromne kolicine para potrebne za heroin.
i ti Voyager kazes lutka ja sam provalio da je tada jedino efikasno pusenje heroina po malkice non stop znaci na 10 min po dim. Tokom celog dana. Drugo nista ne vredi, ako smrknes 2-3 nista za 2 h u krizi ako se puknes za 5 u krizi. A i sve vreme pod heroino mti si u nekoj vrsti pod krize koja ti ne dozvoljava ni da jedes ni da se smiris jer si pun nekog besa i apsolutno spreman na sve. Tu se svakog trenutka lomi razmisljanje u tebi dal da cekas da stigne lek ili da banes u obdaniste sa nozem i zatvoris se i pozoves novinare i muriju i kazes da ne pustas nikog dok se ne nadje odgovoran sto si ti bez leka i dok ti ne donesu lek. Jer tek pod takvim medjunarodnim skandalom ja mislim da to vise nikada nikada ni u ludilu ne bi dozvolili.
Jer nestasica jednog leka moze da se desi svuda i desava se svuda ponekad ali postoje zamene koje date u manjim ili vecim kolicinama omogucavaju da se pregura nestasica. Kod nas ne postoji pa je potrebno ikli da se skladisti za 2-3 godine zalihe ili da se registruje nesto sto u takvim trenucima pomaze. A posto mediji cute da bi bilo sto manje ludila onda je potreban nesto tipa ludak sa nozem u teskom obliku apstinencijalne krize medju decom u obdanbistu da bi se o tome progovorilo.Vise ne bi cutali i pravili se 20 dana kao da je sve u redu.
Mene bi sproveli na dugogodisnju pod terapijom a da vidim dal bi neko sledecih 10 godina rizikovao nestasicu da se pojavi takav slucaj ponovo. Znaci nema teorije bilo bi ga vise nego aspirina. Zato ljudi na supstituciji ne bojte se ja sam spreman da se zrtvujem za redovno snabdevanje.
A prvo bi mi pogledali ruke i kada bi videli da nema nijedne droge u meni niti uboda napravilo bi se veliko veliko pitanje zasto sam godinama bio miran pod lekom i ko je dozvolio takvu zajebanciju. Tek kada bi me odveli u zatvor krenule bi ostavke po ministarstvima, naslovi u novinama kako sam bio stabilizovan dok sam dobijao legalnu terapiju. Mnogi bi pricali da sam odlepio i drugi bi rekli zasto je bas odlepio kada ne dobija lek sto je bio normalan proteklijh godina. A najvise bi se ljudi pitali da li je moguce da je drzava toliko zastranila pa ovodi narod u opasnost ostavljujuci ljude bez metadona kada zna nasta su spremni bez leka.
Bilo bi zabelezeno i spominjalo se znate one vesti kada kazu na danaslji dan pre 10 god pa najveca sranja koja su se izdogadjala.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:46 am, edited 2 times in total.
toto-rina

Post by toto-rina »

Nijedan dioktor ti kod nas nece dati vise od 100 mg morfina 2 puta dnevno i to je pitanje pitanja. A to nije dovoljno ni da lezis mirno i podnosis krizu. Ne da je smiri. Dobro mozda bi pomagalo prva 3-4 dana dok ne bi poslednji ostaci mMetadona krenuli da izlaze iz kostiju a tada bi preziveo pakao pod cime god da si.
Moguce je da bi mozda dobio vise ako bi nagovorio lekara da on ode i podigne recept u apoteku koja u okviru doma zdravlja i da sdedis na onom krevetu da on vidi da ne zapadas u stondove od tolikog morfina.
Evo sta sam ja danas uradio. Ja sam dobio recepte juce i nisam podigao jer sam bio gladan a bila guzva u apoteci pa sam ostavio za danas a imam samo 50 kapi preko kod sebe. EA sada jos odugovlacim niti mi se ide jer nisam sredjen niti mogu da ostanem jer ce kriza uskoro tj ne bas ali nwemogucnost da bilo sta radim jedem tusiram se i ostalo. Jos me je probudio bol stomaka jer sam malo okasnio sa terapijom da popijem. Onda sam sljustio tih 46 i kapi koje imam preko i bol stomaka je prosao kako je palo to na zeludac samo ocekujem povratak kada stomak svati da sam ga zajebao i da sam popio 44 umesto 120. Dotle cu ja otici po recepte.
U pravu si kod nas i za zavisnika u krizi kazali bi drogiran je nije znao sta radi. Ali je to tako kao sto kazu Merntalitea Ultras za vatrene navijace tako je ovo mentaliteta balkanus znaci @@@@@@@@. Kada bi neko na zapadu tako pricao o metadonu i bunio se ja mislim da bi lekari rekli dobro razmotricemo vasa upozorenja koliko da ga otkace a kada bi postali dosandni tada bi im gurnuli u sake neku stuudiju iz ko zna koje godine posto ih je radjeno mnogo verovatno gde je svake godine bezveze trosen novac kako bi se iznova i iznova dokazalo i potvrdilo da je Metadon nezamenljiv i da bi njegovo neizdavanje samo sjebalo stvar jos vise. Dok su se ovi nadali da ce ko zna sta biti pronadjeno novo u leku sto pre nisu mogli da otkriju kako bi ga zabranili, a ja sam samo do sada pronalazio naslove koje ni ja ne mogu da verujem da leci leukemiju e to u preterali kada su napisali. Ja znam da je to napisano samo da bi se takvima zapusila usta ali sobzirom cime se druga strana sluzi ne cudi me nista. Ja mislim da Jurnista nema kod nas od 64 mg, to bi te porpilicno uadilo u glavi i mnogo lepsi bi rad imao od obicnog morfina, mnogo slicniji heroinu ali bi telo i dalje bilo pod sokom zbog nemanja Metadona. Morali bi da ti daju konstatno danima u malo kracem vremenskom rastojnju verovatno uz sedative da bi se ponsao lepo a i tada predvidjam drastican guvbitak apetita i sna.
juidi ne mogu da shvate koliko je taj mali djavolski metadon jak. Znaci onih 30 kapi kada nakapljes u usta sta je to progutas i ne osetis. Bogami za nekoga ko ga prvi put uzme i nije teski iv ovisnik znaci skinulo bi mu krizu na 4-5 h garant a i posle bi joj trebalo jos koji sat da se promoli kroz Metadon. I to kada kazem sredio ne kao sredio na 5 trodona pa da se jezis i ostalo, nego sredjen kao posle 5 h od ubrizgavanja heroina, znaci nijedan deo tela ne bi osecao nedostatajk heroina, nos bi bio suv, koza ne bi bila neprijatna na dodir, zenice bi bile mala a dim cigare bi prijao ne bi pekao kao kada ti je krizom sve izritirano. To nije sub pa da pricaju sredjen sam a u stvari nism, u krizi sam ali je mogu podnositi, ili kriza je tu ali ja je ne osecam. Znaci nema je nestala je prijatno ti je cak toliko da ti je u lecenju lepse nego da si se skinuo pre 2 meseca. A tpo je potrebno da bi covek pristao da se leci.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:46 am, edited 1 time in total.
Dorcolac_77

Post by Dorcolac_77 »

I naravno, u pravu si u potpunosti, supstitut mora da ima neki rad, jer ako nema rada, nema ni supstitucije.
Ako nema rada, manje ljudi ce zeleti da pristupe programu, jer ako nema rada, cemu onda sve to ?
Mozda si ti fizicki pokriven, ali dzaba to kada psiha trazi ono lepo sto pruzaju opioidi i ako toga nema, cao.
Tu si potpuno u pravu,jer iako sam bio na supstitucijskoj terapiji u Metadonskom Centru D.Z.Savski Venac,mozak je i pored toga zeleo da oseti bar neki,bilo kakav rad-koji u slucaju metadona IZOSTAJE-to zna svako ko je bio u metadonskom programu....ali nije TO razlog zasto sam ja odjebao tu ekipu iz tog centra i jednostavno je napustio...jer evo sta se desilo,prvih dva meseca-tri sam morao da dolazim SVAKI dan da bi pred njima popio dozu koja je tada posle dva meseca bila 100mg,zatim su poceli da mi proredjuju dolaske na svaki drugi dan,pa kad sam posle 4 meseca trazio da pocnu da me skidaju sa meta a samim tim i iz programa ,smanjivali su mi nedeljno ,po 10mg dok nisam spao na 30mg,koje sam dobijao jednom nedeljno ,tu sam se zaustavio sa smanjivanjem doze meta i ok sam tako fuknckionisao ,izborio sam se da ne dolazim svaki dan,ako i SVI koji su u programu bili duze od 4 meseca,dolazili smo samo utorkom kada popijemo pred njima jednu dozu a ostalih 6 ponesemo kuci i tako svake nedelje,e sad Voayger,sta se desilo-maler,gadno sam se prehladio i pio sam kafetin cold,ne znajuci da ako me testiraju ce se pokazati da sam uzeo narkotik-heroin,a u stvari su time detektovali codein o kome ja nisam do tog iznenadnog detect testa ni znao,,,uopste za celu tu pricu sa codeinom i detect testom,e oni su onda meni uveli "sankcije",da moram da se vratim na rezim da dolazim svaki dan,,,sto je pod jedan na mene delovalo psihicki kao nazadovanje posle 10 meseci uspesnog ucestvovanja u programu,zatim mi je ustanovljen tromb na glavnoj veni desne noge u predelu podkolenice i savet lekara ,ma naredba mojih u mom obicnom domu zdravlja je bio da IZBEGAVAM bar neko vreme da se bez potrebe bio gde cimam i idem van kuce,sto oni u metadonskom centru NISU hteli da uvaze i pored mojih i molbi mojih roditelja da mi opet dozvole da iz zdravstvenih razloga me vrate na jednom nedeljno.....da skratim ,jednostavno nisam vise mogao da to podnosim da sa bolovim i stakama se cimam svaki dan tamo i moji roditelji to vise nisu mogli da gledaju,jednostavno sam prestao da idem tamo i to je to! Od tada sam morao da pocnem da nabavljam sto i sada radim heroin,koji su mi dileri donosili na kucu -home deliveri,cineci mi jer su skapirali da nisam u stanju da se krecem u tom trenutku,,,,i eto tako sam ja napravio sebi problem iz koga nemam pojma sem da odem ,sto planiram sa mojima u drajzerovu (gde sam se bez uspeha lecio -detoksikovao proslog leta,ne racunajuci jedno 5-6 ne uspelih "Skidanja " kod Bukelica u endotop-u....eto..naj krace TO je moja prica i moj problem,sto sada moram SVAKI drugi dan -naj kasnije drugi,ako ne i prvi,da uzimam ma ne polutku ,vec gram heroina da mi smiri metadonsku a ne heroinski krizu :( ...eto i sad mi moji daju pare da kupujem svaki drugi dan dop,znajuci da se ja time NE drogiram vec kupiram met.krizu.Nista ,nadam se da ce mi pomoci nekako ove azdaje mozda iz drajzerove...eto...to je naj krace to...ocajan sam i ne znam sta da radim,jer sam ni na nebu ni na zemlji,,a para je sve manje za dop kojim se ponavljam NE drogiram!,sta li ce mi perdloziti u drajzerovoj i kako ce to ispasti nemam pojma,molim se bogu i nekom cudu....uzasno mi je... :(
boki_

Post by boki_ »

reci cu ti nesto....
budi zahvalan sto imas H da se smiris od met. krize, jer ona je stvarno teska i treba, ma kojih 3 mjeseca, treba 1 godinu da se hormoni urede i da funkcionises kako treba, ako ikad uopste....
smiri se jos kojih nekoliko mjeseci tako, pa na skidanje sa H to ce biti lakse ..trebalo bi biti
hEIL hEIMAt
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:46 am, edited 1 time in total.
Dorcolac_77

Post by Dorcolac_77 »

Evo i mene koji sam postavio pitanje ovom novom temom koja je otisla u neki skroz drugi pravac ali,,,elem
sta se desava samnom i kod mene,ovo: Posto trenutno snimam jedan film,uzimao sam dop da bih funkionisao i davao basnoslovno velike pare jer je u poslednjih mesec dana u beogradu pohapseno 90% dilera i sad je sve ili duplo skuplje(moras da castis osobu koja te poveze ili naj cesce NECE da te poveze,vec ti ona zavrsi a trazi pola.....ili das normalnu cenu ,ali dobijes neki shit......tako da.....:(....
uglavnom,posto se sad zavrsava to snimanje-ja (koga dop ODAAAVNo -zbog metadona na kom sam bio-ne osecam,mislim njegov rad,se trebam sad lepo skidati od dop-a i da zavrsim celu tu sagu .....drzite mi fige

P.S. Nadam se da se necu vratiti tome kad dobijem pare od snimanja ovog filma,koje nisu male,a ja onda kao cist ,sa spustenom tolerancijom mogu da se radim :( - nadam se da NECU podleci tome,ja uvek kazem,prestacu sa time ali necu da se lazemo pa da kazem da NIKADA necu vise u zivotu uzeti to-jer znam da hocu ,samo zelim da to ne bude vise zavisnost,vec normalan strejt life. A ako se ponekad desi ,pa desi se....ali tu je granica.....pozdrav svima ovde.
saša-ex

Post by saša-ex »

Dorcolac_77 wrote:e

P.S. Nadam se da se necu vratiti tome kad dobijem pare od snimanja ovog filma,koje nisu male,a ja onda kao cist ,sa spustenom tolerancijom mogu da se radim :( - nadam se da NECU podleci tome,ja uvek kazem,prestacu sa time ali necu da se lazemo pa da kazem da NIKADA necu vise u zivotu uzeti to-jer znam da hocu ,samo zelim da to ne bude vise zavisnost,vec normalan strejt life. A ako se ponekad desi ,pa desi se....ali tu je granica.....pozdrav svima ovde.
Pa moze to ponekad, onako sporstski, vikendaski...al u Diznilendu....
SAMO CEO ŽIVOT...
toto-rina

Post by toto-rina »

Dorcolac i sam znas da nekada heroin da se uzima ne moze. Kako ti to do sada nije jasno.
Post Reply