Ali bilo je momenata kada sam bio ozbiljno navucen na travu. Duvao sam svaki dan, imao krizu od neduvanja. I to bas kada sam poceo da se zabavljam sa buducom zenom i buducom bivsom zenom. Nekako se desilo da sam je upoznao onda kada sam se umorio od toga da budem umoran i bolestan. Posluzila mi je kao dobar izgovor da se sklonim i da pokusam da prestanem da budem bolestan od duvanja svaki dan. Ali kao i sve ostalo, nije dugo trajalo. Davao sam sebi oduska vikendom, pa onda i sredom, a onda i cesce... i dok sam se osvrnuo bio sam u vojsci, pisao joj pisma, znate ona prava pisma i motao dzoint za dzointom, dok me i odande nisu isterali.
Sledecih par godina sam proveo u slicnom fazonu, iz duvke i alkohola, preslo se na jace, od vikenda doslo se do spajanja... ali i dalje sam izbegavao heroin. Probao sam ga `95 ... probao, navukao se, skinuo i to je bilo to. Ljudi na dopu su mi bili bezveze, stalno su nesto zakerali, stondirali i uzivali u besmislu. Ja sam tada nekako uzivao u brzinama i kanabisima. U tom trenutku su mi delovali kao dobra fora da postignem sve sto sam zamislio. Da stignem na posao ujutru, uradim sta treba, da skoknem do negde, zavrsim sta treba, da se uvalim u aklohol da se opustim, da dunem da se smirim, da ludujem na partijima, da opet dunem da mogu da vozim nazad... svaka je droga imala svoj smisao... i ja sam ga pronalazio... ja sam sam svoj smisao nasao u drogama. Mali alhemicar

Ubrzo su pocele ruzne stvari da se desavaju, prevare i kradje, dilovanje... i onda jedan momenat koji sam skoro izbistrio u glavi. Posle raskida sa curom, pokusao sam ponovo da se unormalizujem, jer sam dobio detaljnu analizu svojih postupaka... i njeno neodobravanje istih. Pokusao sam, preseljenjem, promenom drustva, upisivanjem nove skole, imao sam i novu curu, koja me je podrzala u nameri da idem na psihoterapiju. Tamo mi je doktorka rekla da imam problem sa drogama. JA? Nemam. Odakle vam to... Ali pokusao sam da prestanem. Da poslusam. Uspeo sam snagom volje da ostanem cist 8 meseci. Nisam ni pio ni duvao u tom periodu, ni brzine nisam uzimao. Vise nisam imao problem sa drogama.
Ono sto mi je tad najvise smetalo je buka u glavi, buka koja me je non stop vracala na rasprave i svadje. Opsesija koliko sam los i koliko nemam samopouzdanja, koliko sam nesiguran u sebe, koliko me je strah... sve sto sam zeleo da uradim je bilo sta samo da prestane buka. Nisam mogao da izdrzim non stop cavrljanje u glavi, a nisam smeo da ikom kazem kako sam. A i nije bas bio neki izbor... svi su nesto bili u realnosti. Meni realnost nije odgovarala... Pokusavao sam da je promenim, bacio sam se na posao, zaradjivao pristojne sume novca, kupovao sebi stvari, opsesivno, odlazio na putovanja, mirio se sa bivsom, trazio ispunjenje nekih svojih ludih zamisli... i... sve to sam dobio... ali sam bio prazan i dalje. Sve sto sam radio svojom voljom mi nije bilo dosta. Uvek se trazilo jos...