a kad je to doneseno?Sagitarius wrote:Zahvaljujući američkom "War on drugs",donesena je odluka na nivou UN,da se na zlouporabu opojnih droga ne primjenjuje rehabilitacija.
Kako živjeti kao zaliječeni narkoman
Moderator: sanela
Re: Kako živjeti kao zaliječeni narkoman
- Sagitarius
Tako je meni odvjetnik rekaolollabitchola wrote:a kad je to doneseno?Sagitarius wrote:Zahvaljujući američkom "War on drugs",donesena je odluka na nivou UN,da se na zlouporabu opojnih droga ne primjenjuje rehabilitacija.
- Sagitarius
Eto,još jedan *ebeni ponedjeljak.
Jutros sam jedva ustao iz kreveta,što mi inače nije običaj.
Osjećam se kao 2-3 dan krize od dopa,samo bez fizičkih simptoma.Ne da mi se disat.Imam milion stvari za obavit,danas plaćam stanarinu,trebam izvadit zdravstvenu,nazvat na par mjesta za posao,a mislim se kako da to sve odložim za sutra.Ono-gripa,prehlada ili neka slična šuplja priča.
Sad kad pogledam unazad,narkomanski život je u biti jako jednostavan.Imaš samo jedan problem,i jedno rješenje za njega.
Skinio sam s neta Underworld 2,onu glupost o vampirima i vukodlacima,pa ću vjerovatno ostatak dana provest,zavaljen u naslonjaču,gledajući taj(skida se i 3. dio dok pišem),hulk 2 i slične gluposti,koje možeš gledat s uključenih 2% mozga.Mislim da je to i maximum koji mogu zaverglat danas.
Još i ova prokleta zima,mrzim zimu.U biti danas mrzim sebe,pa cijeli svijet,samo ne znam je'l od podne ili do podne.
Ono,treba mi energije za novi početak,a nekako je više ne mogu izvuć iz sebe.Kako li samo žalim za upropaštenim liječenjima iz mladosti.Tad je sve nekako bilo lakše,jednostavnije.Zato sam ih valjda i upropastio,jer sva ta moja liječenja bi nekako prošao "na guzove",pa sam se kasnije bahatio,mislio da sam jak...Ovo zadnje je bilo,ajmo spasit,što se spasit da,i onda napraviš nešto,počneš,organiziraš se,i onda se sve to sjebe,iz nekoh totalno nebuloznih razloga.
A,tko zna,možda je to samo ovakav dan,sutra će bit bolje(ili gore?)
Jutros sam jedva ustao iz kreveta,što mi inače nije običaj.
Osjećam se kao 2-3 dan krize od dopa,samo bez fizičkih simptoma.Ne da mi se disat.Imam milion stvari za obavit,danas plaćam stanarinu,trebam izvadit zdravstvenu,nazvat na par mjesta za posao,a mislim se kako da to sve odložim za sutra.Ono-gripa,prehlada ili neka slična šuplja priča.
Sad kad pogledam unazad,narkomanski život je u biti jako jednostavan.Imaš samo jedan problem,i jedno rješenje za njega.
Skinio sam s neta Underworld 2,onu glupost o vampirima i vukodlacima,pa ću vjerovatno ostatak dana provest,zavaljen u naslonjaču,gledajući taj(skida se i 3. dio dok pišem),hulk 2 i slične gluposti,koje možeš gledat s uključenih 2% mozga.Mislim da je to i maximum koji mogu zaverglat danas.
Još i ova prokleta zima,mrzim zimu.U biti danas mrzim sebe,pa cijeli svijet,samo ne znam je'l od podne ili do podne.
Ono,treba mi energije za novi početak,a nekako je više ne mogu izvuć iz sebe.Kako li samo žalim za upropaštenim liječenjima iz mladosti.Tad je sve nekako bilo lakše,jednostavnije.Zato sam ih valjda i upropastio,jer sva ta moja liječenja bi nekako prošao "na guzove",pa sam se kasnije bahatio,mislio da sam jak...Ovo zadnje je bilo,ajmo spasit,što se spasit da,i onda napraviš nešto,počneš,organiziraš se,i onda se sve to sjebe,iz nekoh totalno nebuloznih razloga.
A,tko zna,možda je to samo ovakav dan,sutra će bit bolje(ili gore?)
Dragi kolega, zelim da ti pruzim podrsku u tvojim naporima da ostanes cist. Ja sam "dobra" vec nekih godinu dana i mogu da ti kazem da nije tako strasno. Secam se odlicno svih
mogucih fazona koji mogu da te spuste. Losi dani, obaveze, porodicne frustracija, sve! Sve mi je bilo jezivo. Ne znam sta da ti kazem za posao, ali moj ti je savet: jezik za zube!
To sta si ti radio, samo je tvoja stvar, ti znas da je najvaznije da si sad cist i drzi se toga! Psiholoski mogu da te savetujem da probas da se okrenas sebi i svojim najdubljim
interesovanjima. Ako si dovoljno dugo u apstinenciji, trebalo bi da imas dovoljno koncentracije za citanje ili vec nesto sto ce ti pomoci da izostris istupljeni mozak. To je vrlo
znacajno. Meni je jako pomoglo bavljenj yogom, a posebno vezbe disanja koje mozes da pronadjes i na netu. To je ujedno i moja najsnaznija preporuka, disanje te vraca
tebi i harmonizuje rastrojeni nervni sistem, to garantujem!
mogucih fazona koji mogu da te spuste. Losi dani, obaveze, porodicne frustracija, sve! Sve mi je bilo jezivo. Ne znam sta da ti kazem za posao, ali moj ti je savet: jezik za zube!
To sta si ti radio, samo je tvoja stvar, ti znas da je najvaznije da si sad cist i drzi se toga! Psiholoski mogu da te savetujem da probas da se okrenas sebi i svojim najdubljim
interesovanjima. Ako si dovoljno dugo u apstinenciji, trebalo bi da imas dovoljno koncentracije za citanje ili vec nesto sto ce ti pomoci da izostris istupljeni mozak. To je vrlo
znacajno. Meni je jako pomoglo bavljenj yogom, a posebno vezbe disanja koje mozes da pronadjes i na netu. To je ujedno i moja najsnaznija preporuka, disanje te vraca
tebi i harmonizuje rastrojeni nervni sistem, to garantujem!
- Sagitarius
Ma kakve vježbe disanja(bez uvrede),treba meni vježba,kako iskombinirat 350eur do 18.3.
Još je jutros jebeni snijeg pao u Splitu!!!
Da sam dijete,sad bi bio preradostan,a ovako,me još žešće baca u depru.Jebote,još mi je i jebeni snijeg falio!!!
Još je jutros jebeni snijeg pao u Splitu!!!
Da sam dijete,sad bi bio preradostan,a ovako,me još žešće baca u depru.Jebote,još mi je i jebeni snijeg falio!!!
-
Sagitarius wrote:Nakon što sam izgubio još jedan posao,zbog moje prošlosti,ovo pitanje si često postavljam zadnjih dana.
Na jednu stranu,moja prošlost je moja intimna stvar(trebala bi bit u teoriji),ali u praksi očito,bar kod mene,nije tako.
Stavrno ne znam kao da se postavim.
Bubnem li istinu u lice,npr. na razgovoru za posao,samo mi se zahvale,uz ono,"javit ćemo se...",ako krijem,u ovoj selendri,prije ili kasnije se dozna,nekad mi se čini da mi je dosije čitaniji od dnevnih novina...
Činjenicu da sam se drogirao,još i mogu nekako zadržat za sebe,ali ova mrlja u dosijeu(osuda za dilanje),se,za razliku od drugih kazenih djela(silovanja,otmice,razbojništva,obiteljsko nasilje),nikad ne briše iz dosijea.Apsurd.Ne brišu se ni ubojstva,ali tu obično zaglaviš na 15-20god.,pa ti i ostatak života prođe u bajboku.
Stalno imam neka sranja oko toga-gubljenja posla,pretresi tu i tamo od meni najdražih murijaka iz narko odjela(jednom su mi našli subove,pa me držali 4h u stanici,dok nisu dobili moju dr.na telefon),vađenja iz autobusa na granici...
Eto,ne idem više po partijima,ne zanima me,ali vjerujem da bi me i tu maltretirao drot koji me poznaje,da naleti na mene u diskoteci.
Nemam više ideje,šta i kako.Možda je najbolje da istetoviram na čelo-bivši narkoman,pa da se ne mislim,šta ću i kako ću se postavit

Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
- Sagitarius
-
odusevila sam se postom,jer je upravo to tematika koja mene trenutno pritiska....
Ali ne vidim vrata....ne vidim recenice i reci....
Laz ili istina?
Ali ne vidim vrata....ne vidim recenice i reci....
Laz ili istina?
Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
- Sagitarius
Laž u svakom slučaju,istina s vemenom,nakon izgradnje međusobnog povjerenja,normalno,ako te ne provali netko dotad,kao mene.
-
A sta ako provale?
Mislis da sam nastradala svakako?
Mislis da sam nastradala svakako?

Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.