Sujeverje, vera ili strah !?!

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Da li mislite za sebe da ste sujeverni?

Poll ended at Mon Feb 18, 2008 12:01 pm

DA.
1
6%
UGLAVNOM DA.
4
22%
PONEKAD.
3
17%
UGLAVNOM NE.
2
11%
NE.
8
44%

Total votes: 18

maxlo

Re: Sujeverje, vera ili strah !?

Post by maxlo »

Krsten nisam...u crkvu slabo zalazim.....bake nas naucile da bog samo kaznjava-glupost.....sta je on neki bradonja sa bicem........visa sila koja je veca od svega postoji i ako dovoljno verujes u istu mora da ti pokaze put....mnogo puta mi je pomogla...
pjluckao i vracao se tri koraka u nazad nikada nisam radio-mozda sam trebao
STRAH-trenutno se plasim normalnog zivota,ali i to ce proci
VERUJTE LJUDI JER JAKA VERA POMERA PLANINE
Ziveti u harmoniji sa zakonima univerzuma je put ka najvecem zadovoljstvu
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

jbga vidis to ponasanje kod mene bas ima veze sa mojim mislima u tom trenutku...mislim naravno da sam se zapitala zasto to radim i ne mogu da nadjem nikakvo logicno objasnjenje...znam da ukoliko ne uradim, iznerviracu se zesce, tako da mi je lakse da to uradim i nastavljam dalje...
btw, ja sam mislila da ljudi koji su bili fizicki maltretirani u djetinjstvu imaju problema sa besikom tipa moraju da pishke svaki cas i to...a sto se tice flase vode, pa i ja je drzim pored kreveta, ali ne zbog nekih trauma, vec sto nenormalno zednim u toku noci i mrsko mi je da se ustajem do kuhinje svaki put...
ono sto sam ustvari htjela da kazem je da te neke repetivne stvari ne radim zato sto se bojim da ce me neka gadna kletva strefit' ili zato sto se bojim tog jbnog daljinskog, vec zato sto u mojoj glavi postoji taj neki poredak koji mi na neki besmisleni nacin daje osjecaj da drzim stvari pod kontrolom...mislim da to nema nikakve veze sa nedostatkom vjere...zato i postoji klinicka dijagnoza za takve manifestacije...
Tarik Karacic

Post by Tarik Karacic »

Prije sam bio sujevjeran ali sada ne. Kako sam se okrenuo istini ili kako vi to zovete nekoj jačoj sili.
Šta je sujevjerje:
To je samo nedostatak vjere u samoga sebe i u gospodara.
Bez obzira koje vjere da je čovjek Gospodar je jedan i svi se Njemu molimo.
Svi se Njemu molimo i od Njega pomoć tražimo kada smo u belaju i u problemima, a rijetki su oni koji Mu se zahvaljuju
i koji Ga se sječaju kada nam dobro ide.
Teško je vjerovati u ono što nevidiš pa smo zato sujevjerni.
Jer crnu mačku, vranu i te gluposti vidimo pa postoje sujevjerja, a to su samo stvorenja kao mi.
heroinapg

Post by heroinapg »

Jos kao mali bio sam nesiguran u svoje postupke, trazio sam priznanje drugih faktora
NIKADA NISAM VEROVAO U SEBE
ili se Bog nesto naljutio na to kako radim
Djavola koji me je budio uz krizu, koji me je uspavljivao sa strahovima za sledeci dan
Prvi put, mozda u zivotu, poverovao sam da ja nisam svemoguc, i da u stvari ja nemoram ni da budem. Postajao sam zadovoljan sa onim sto jesam i sto imam. i dalje se promoli neka opsesivna misao, ali je sad prepoznajem... i ne delujem kako ona kaze... nego samo malo sacekam... malo ali dovoljno da ne bude kako me neko tera, nego kako treba da se ucini...
Prelazi, prevazilazi, apstinencija, apstrakcija..porodica-porok-prorok
Moja ex-naj drugarica (ali da je bila, ostala bi!) je stalno-frekventno, kontinuirano dodirivala podove, ja sam je opsesivno zvala i kada sam “znala” da necemo moci da se vidimo (njena majka pravi vjernik-iskonski)
Elem.JA!
Isla sam ulicom i sabirala registarske tablice..Znala sam da sam nesto trazila.
Bocica sa H2O je uvijek postojala i stoji pored kreveta…sada je punim do pola…pa se vratim da je dopunim
Sto ce crkve tice, sa 12-13 sam zavrsila Dopisnu Biblijsku skolu, a sa 11 procitala Bibliju-moji rekose da sam postala sektas. I prije toga sam se u dnevnicima svojim molila BOGU, sabirajuci pri tom, koliko tata ima godina, mama (razlika 18)..koliko ce ko biti sam.
U drogiranju…Tacno-precizno sam birala ljude od kojih cu pozajmiti novac (vracala sam ga!).To su obicno bili tatini prijatelji, koji mu nikada nisu rekli. Lateno sam zelejla da mu kazu. Poslednje pozjamljivanje novca je bilo za subotex-od trojice ljudi-ZNALA SAM DA NECU DOBITI NOVAC!
Trojice meni najdrazih ljudi-starijih-opet tatinih, a Bogami i mojih prijatelja…najvise tatinih gena nosim..A najvise sam na njega “ljuta”. a cekamo-momenat se blizi-dalji kad ce da "ode"...:{
To moje sabiranje iz dnevnika se ostvarilo, danas znam da je to Visa sila…da nisam ja kriva..
Nekoliko puta sam pokusala da se ubijem-borili su mi se za zivot. Da li je neko citao “Zasto se nisam ubio?” Viktor…provjericu pisca-prezime
Ima jos toga, naravno, ne bih da oduzimam vrijeme ni mjesto..Ali cu!
Elem, mama me skoro istukla kada sam je pitala za menstuaciju-Neka cura je pomenula da je dosla krvava iz skole..rekla e “To je sramota”…itd…Meni je ciklus-kasnije sam ga dobila. I danas imam abnormalne bolove…POVJERENJE NASPRAM NEPOVJERENJA
Kada me moja prva “ljubav” istukla-on je predstavnik zakona…dao objasnjenej das am ja bila sa svojom drugaricom kod njenog dugogodisnjeg momka…Mama je rekla”Slazem se” To sam potisnula!!!Ne znam koje je godine to bilo! A bila sam 100% nevina, ne naivna..Posle 20ak minuta sam sjela da ga tjesim i rekla “da ga potpuno razumijem, da znam da me voli”..aj aj aj
Pocela sam da radim sa 19-tada sam imala "samo" Cambridge diplomu-validnu u citavom svijetu-ali niko nije rekao Bravo-nikad...Ja sam znala...Al ipak mi je bilo potrebno nesto...A od mene se to podrazumijevalo..Imam i Fak. diplomu i jos mnostvo papira..al znam sto znam...samo ono sto 99,99 ili 1005 znam
Sad stvarno saljem..a ima jos
ZA SVE POSTOJI VRIJEME
Sad cu da posaljem…A TU SAM…Sa 1/5 bocice:}
Vode, naravno
Post Reply