Subotex u BG-u

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

istok

Post by istok »

imao sam gotovo identican problem.
Zbog novog posla morao sam sto pre da se ocistim, a nikako nije islo. Posle godinu dana na venu, krize su bile neopisive. Skidanje trodonima i manjim kolicinama dopa u kombinaciji je, naravno, bilo neuspesno, a prica o Subutexu me magijski privlacila i znao sam da je to jedino resenje.
Na hrvatskom sajtu nadjem neke smernice kako doci do Subutexa. Nabavio sam duple recepte za sub u BG i uputim se u ZG. U svakoj apoteci su me odbili kao da sam shugav, a oni pristojniji su mi objasnili da se inostranim receptima mogu podici (kupiti) bilo koji lekovi koji ne idu na poseban protokol, gde je i sub.
Vratim se u BG potpuno izbedacen. U ovdasnjim apotekama su bili pristojni samo dok se ne informisu o kakvom se to leku radi, a onda sledi linch.
I konacno, paradox svoje vrste: Nadjem se s dilerom i decko me pita kada ja to planiram da prekinem s fiksanjem, na sta odgovorim KAD NADJEM SUBUTEX!. "Pa zasto mi nisi trazio do sada?", a ja ga belo gledam i ne mogu da verujem da on i toga ima. Sa tri kutije sam bio potpuno izlecen. Moram da naglasim da je meni odgovaralo samolecenje jer nisam siguran da li privatne klinike vrse prijavljivanje (registraciju) narkomana, a takvo nesto nisam mogao sebi da dozvolim. Mislim, nisam poznata licnost, ali da sam tamo negde registrovan kao narkoman ne dolazi u obzir.
Sada se savrseno osecam. Terapija Subutexom MORA da bude kratkotrajna, samo dok traje heroinska kriza u pozadini, a ne da se razvlaci do besvesti i stvarati novu zavisnost. Razmisljam eventualno o implantu, ali za sada (cudo!!!) nemam nikakvu potrebu za dopom, pa necu da zurim.
Nadam se da si uspeo u nameri da se skines subom i da se nisi toliko izmaltretirao kao ja.
Sve najbolje.
star

Post by star »

Moj ti je predlog da ipak što pre počneš sa blokatorom. Terapija subutexom i jeste uspešna delimično zahvaljujući tome što ima i blokator u sebi. Verujem da ti je sada dobro, ali ti blokaotr daje sigurnost da te u trenu neće nešto naterati na recidiv, a ima i onog hemijslog efekta na koji često zaboravljamo!
uvekza

Post by uvekza »

Kakvih hemiskih efekata ima blokator, osim toga sto blokira? Par puta mi se desilo ono da cekam 5-7 dana da bih ga uzeo, i uvek sam osecao nesto, ali samo taj prvi put, sutra vec nista. pih :(
I love you, but I don`t like you.
star

Post by star »

Ne znam šta si očekivao da osetiš? On i ne treba da ima bilo koje druge efekte sem da "blokira"!Uopšte mi nije jasno šta je to što si prvi put osetio, a da ga kasnije nije bilo? Blokator nije čarobni štapić! Moraš raditi na sebi inače , još nije izmišljen čudotvorni lek kojim se narkomanija leči jednim potezom. Mukotrpan je to posao!
perica

Post by perica »

STAR ,
SVIH 10 (DESET OLIMPIJSKIH MEDALJA ZA TEBE.!!!
PRAVI ODGOVOR.
Petar :smt038
timotije

Re: Subotex u BG-u

Post by timotije »

:oops: Zasto se toliko radi na tome da se lecenje u Srbiji deli na -imas novac moze subutex nemas novac tvoj problem..evo izludeo sam od trazenja po BG nigde...a greska se placa debelo ,jer sve je bilo ok i od depresije i sedenja bez posla krenem ponovo i sad dobih posao i u glavi mi je panika ,,sta sad.. moram prestati..ima li ko resenje gde da ga nadjem
AlexandarNI

Post by AlexandarNI »

DA LI NEKO MOZE DA MI DA NEKI BR DOKTORA KOJI PREPISUJE SUB U BGu ILI NISU?UNAPRED HVALA I VELIKI POZ!!! :wink:
anfakabl

Re:

Post by anfakabl »

Klinika u Miklošićevoj 9, Bgd.
Za Niš malo potraži po netu. Google je keva.
all that I want is to play
sanela

Re: Re:

Post by sanela »

anfakabl wrote:Klinika u Miklošićevoj 9, Bgd.
Za Niš malo potraži po netu. Google je keva.
Mislim da ta klinika više ne radi. Mauriko se tamo liječio i rekao je da je zatvorena.
tess

Post by tess »

AlexandarNI wrote:DA LI NEKO MOZE DA MI DA NEKI BR DOKTORA KOJI PREPISUJE SUB U BGu ILI NISU?UNAPRED HVALA I VELIKI POZ!!! :wink:
saznam danas od np iz Palmoticeve da jedna apotekarska ustanova(privatna) iz zemuna regularno uvozi i izdaje sub u Beogradu. Ja t
i brze bolje nadjem telefon,okrenem,a sluzbenica koja se javila,nije bila sigurna o kom se leku radi.Rekla mi je da oni uvoze neke lekove iz francuske i pitala me koja firma proizvodi taj lek.Ja to naravno nisam znao jbg,pa je ostalo da saznam pa da se opet javim.Navodno taj moj neuropsihijatar mi je rekaoda oni izdaju i onaj bupremontine(ili tako nesto),o kome ja nista nisam znao dok nisam nesto procitao na ovom sajtu. Tako da znate koja mi informacija treba. pozz
dal' mi steti droga leti?
Post Reply