imao sam gotovo identican problem.
Zbog novog posla morao sam sto pre da se ocistim, a nikako nije islo. Posle godinu dana na venu, krize su bile neopisive. Skidanje trodonima i manjim kolicinama dopa u kombinaciji je, naravno, bilo neuspesno, a prica o Subutexu me magijski privlacila i znao sam da je to jedino resenje.
Na hrvatskom sajtu nadjem neke smernice kako doci do Subutexa. Nabavio sam duple recepte za sub u BG i uputim se u ZG. U svakoj apoteci su me odbili kao da sam shugav, a oni pristojniji su mi objasnili da se inostranim receptima mogu podici (kupiti) bilo koji lekovi koji ne idu na poseban protokol, gde je i sub.
Vratim se u BG potpuno izbedacen. U ovdasnjim apotekama su bili pristojni samo dok se ne informisu o kakvom se to leku radi, a onda sledi linch.
I konacno, paradox svoje vrste: Nadjem se s dilerom i decko me pita kada ja to planiram da prekinem s fiksanjem, na sta odgovorim KAD NADJEM SUBUTEX!. "Pa zasto mi nisi trazio do sada?", a ja ga belo gledam i ne mogu da verujem da on i toga ima. Sa tri kutije sam bio potpuno izlecen. Moram da naglasim da je meni odgovaralo samolecenje jer nisam siguran da li privatne klinike vrse prijavljivanje (registraciju) narkomana, a takvo nesto nisam mogao sebi da dozvolim. Mislim, nisam poznata licnost, ali da sam tamo negde registrovan kao narkoman ne dolazi u obzir.
Sada se savrseno osecam. Terapija Subutexom MORA da bude kratkotrajna, samo dok traje heroinska kriza u pozadini, a ne da se razvlaci do besvesti i stvarati novu zavisnost. Razmisljam eventualno o implantu, ali za sada (cudo!!!) nemam nikakvu potrebu za dopom, pa necu da zurim.
Nadam se da si uspeo u nameri da se skines subom i da se nisi toliko izmaltretirao kao ja.
Sve najbolje.
Subotex u BG-u
Moderator: sanela
Moj ti je predlog da ipak što pre počneš sa blokatorom. Terapija subutexom i jeste uspešna delimično zahvaljujući tome što ima i blokator u sebi. Verujem da ti je sada dobro, ali ti blokaotr daje sigurnost da te u trenu neće nešto naterati na recidiv, a ima i onog hemijslog efekta na koji često zaboravljamo!
Ne znam šta si očekivao da osetiš? On i ne treba da ima bilo koje druge efekte sem da "blokira"!Uopšte mi nije jasno šta je to što si prvi put osetio, a da ga kasnije nije bilo? Blokator nije čarobni štapić! Moraš raditi na sebi inače , još nije izmišljen čudotvorni lek kojim se narkomanija leči jednim potezom. Mukotrpan je to posao!
Re: Subotex u BG-u

-
DA LI NEKO MOZE DA MI DA NEKI BR DOKTORA KOJI PREPISUJE SUB U BGu ILI NISU?UNAPRED HVALA I VELIKI POZ!!! 

saznam danas od np iz Palmoticeve da jedna apotekarska ustanova(privatna) iz zemuna regularno uvozi i izdaje sub u Beogradu. Ja tAlexandarNI wrote:DA LI NEKO MOZE DA MI DA NEKI BR DOKTORA KOJI PREPISUJE SUB U BGu ILI NISU?UNAPRED HVALA I VELIKI POZ!!!
i brze bolje nadjem telefon,okrenem,a sluzbenica koja se javila,nije bila sigurna o kom se leku radi.Rekla mi je da oni uvoze neke lekove iz francuske i pitala me koja firma proizvodi taj lek.Ja to naravno nisam znao jbg,pa je ostalo da saznam pa da se opet javim.Navodno taj moj neuropsihijatar mi je rekaoda oni izdaju i onaj bupremontine(ili tako nesto),o kome ja nista nisam znao dok nisam nesto procitao na ovom sajtu. Tako da znate koja mi informacija treba. pozz
dal' mi steti droga leti?