I poslije njega...ON

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

sanela

Re: I poslije njega...ON

Post by sanela »

vudd wrote: Al' haj' ti to reci ludaku kad mu dodju ''NJEGOVI''.Jebes onda i ucenje i vjestinu i ucitelje....
To znam.
Pawa

Post by Pawa »

sanela wrote:
vudd wrote: Al' haj' ti to reci ludaku kad mu dodju ''NJEGOVI''.Jebes onda i ucenje i vjestinu i ucitelje....
To znam.
Ja ne znam da li to znam, ali znam da to (jos uvek) ne mogu da prihvatim kao deo bolesti nego bih pre rekla da dozivljavam kao neciju slabost... Mozda cak i kao neki vid opravdanja za pad.
Verovatno zbog toga i imam uvek jos neko "zasto" ili "kako" :?
sanela

Post by sanela »

Pawa wrote:
sanela wrote:
To znam.
Ja ne znam da li to znam, ali znam da to (jos uvek) ne mogu da prihvatim kao deo bolesti nego bih pre rekla da dozivljavam kao neciju slabost... Mozda cak i kao neki vid opravdanja za pad.
Verovatno zbog toga i imam uvek jos neko "zasto" ili "kako" :?
Ja znam jer sam to čula jako puno puta od ovisnika.
Pawa

Post by Pawa »

Ja sam daleko od nekoga ko je imao prilike to da cuje puno puta direktno od ovisnika.
Medjutim i pored toga sto sam imala prilike ovde takve i slicne stvari da procitam, jako mi je tesko da to prihvatim kao cinjenicu da se u tim trenucima ne moze nikako drugacije.
Nadam se da razumes sta je pisac hteo da kaze :)

vudd wrote:Ali ja kao ja...sam sa samim sobom....zlo!...
Greske se desavaju u ucenju.Pa onda ispocetka....sreca moja te sam konj,mazaga,magarac....
Koliko umes da budes mracan, stvarno je sreca da si bar uporan.
Mada ne moras bas uvek da budes najgori od sve dece i da tri puta za godinu dana ponavljas isti razred :)
vudd

Post by vudd »

Pawa...po cemu ti narkomaniju svrstavas u bolest?I da li je uopste tako gledas?
Sta ce meni opravdanja.Koga da opravdavam?Sebe?Ne pada mi na pamet...pojeo sam govno(jos jedno u nizu)na putu ucenja.Pazi,slab sam i danas,imam love u dzepu....dovoljno da se ''opravdavam'' i samosazalijevam bar dobar mjesec,ali ono bas,bas sa svim drum und dran.Dakle nije to...mogu sad da uradim semu i da se samozavaravam da je jos ovaj put idealan za oprostajni shoot jer je eto...8.mart :) Lako se pamti datum kad sam zapoceo apstinenciju

U tim trenucima ja ne znam i ne mogu drugacije.Mozda nekad uspijem...Ali shvati da ti droga pojede,sjebe to ''nesto''...Nikad nisam na forumu razgovarao sa drugim ljudima kako se osjecaju gad dodje ''To''?...ok postoje i recidivi u najavi koji se prepoznaju ako iole imas mozga,volje i minimum muda....kod mene se desi u sekundi.Iako sam postao frik koji fobicno prati svaku svoju,misao ,reakciju i ....ali dio mene kao''divljeg,anarhisticno-revolucionarnog pickonje koji ne jebe shablon ovog zivljenja nije iscezao i ja ga cuvam kao suvenir ko sam ,sta i odakle dolazim...Ne mogu tek tako odbaciti cijeli zivot i reci''this is the end''Navikao sam na sranja...tesko je zainteresovati se za neke stvari koji mi idu na kurac...jebi ga takav sam sklop
Sto je ovisnik stariji,sto je zelja da se izvuce iz govana veca,toliko su i zamke podlije,vjestije i cekaju na najmanji znak....Sad kada kao forenzicar razradjujem proteklu sedmicu.
Ponovan kontakt sa kcerkom iz prvog braka donio je mnogo negativnih sjecanja,emocija usw...onaj lik kojeg sam navukao,...grize me savjest i...svjestan sam da neke stvari ne mogu promjeniti,a nisam neko ko radi po sistemu''nasisajte se kuraca'' moram da gledam sebe i da trazim svoju srecu koju ni ne poznajem''
Mislim da je velika greska sto vec ranije nisam potrazio pomoc nekog strucnog lica...Bilo mi je ok i mislio sam ''Ko?Ja....ma hajde bolan...jebes narkomaniju...imam djecu ziv sam,solidno se snalazim sa lovom i to....ali vremenom ispliva govno iz dubine i postanem tezak sam sebi negdje mora da pukne,,,
Zanima me od ovih izlijecenih kako reaguju kad im dodju oni dani'''Dali su im tako intenzivni da da i tad razmisljaju o razgovoru sa nekim,ispijanju kafice i rjesavaju problem u par recenica i pica...Jebi ga u ruralnim sam krajevima i pogubio sam se u tehnici jacanja....Sad sam ponovo na Asentri&xanaxu i krecu razgovori sa psihologinjom.
Ovo sve ,naravno, govorim ako djecu ostavim sa strane...cisto o meni i mojoj ovisnosti...Svu energiju pozitive i odgoja djece izvlacim iz meni poznatih razloga.Ali ja kao ovisnik ne mrzim drogu.Mrzim sva ona muljanja,frke,budjenja i jedinu zelju da se probudim jedno juto a da mi nista ne treba...Sad to imam.Ali,opet nesto fali...Vremenom se zaboravljaju ruzne stvari....meni se nakon par dana vraca griznja savjesti i strah od proslog zivota....i to traje i traje i bude pozitiva i....desi se momenat...Ne znam kako da objasnim nekom ko nikad nije bio u tom djiru.I oni ljudi koji su manje na dopu ne mogu da shvate neke stvari
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
saša-ex

Post by saša-ex »

A ja sam vidis zamrzo drogu. Bas onako, ne samo njene pratece detalje, nego i taj rad, i sve one stvari koje u narkomanima izazivaju osmeh. Valjda je u trenutku kada sam poceo sa lecenjem ostao jedan mali deo mog mozga koji je bio svestan, onako jasno, sta je droga uradila od mog zivota. Valjda se i ne moze ostaviti dok se ne zamrzi.
Nekako ima dosta "onih" dana, kada sve ide tesko, kada ima problema, kada mi svi smetaju...Ali nema depresije, to je meni fascinantno, nestalo je to stanje koje me je pratilo celi zivot. Nadrndani filozof ostao je bez oreola zamisljenosti i tuge u ocima :)
Sto mi prija, naravno. Samim tim, nema ni pomisli na drogu, na taj rad, zaborav koji pruza...E sad, posto nisam jedini kod koga se sve to izdesavalo, sklon sam da pobijam lekarsku teoriju koja je opravdanje njihove neuspesnosti i ponavljam kao papagaj-narkomanija je izleciva. Ali u toj "mantri", ne zaboravljam jednu stvar, da imam respekt prema neprijatelju...Dobro znam ko je i sta je u pitanju.
SAMO CEO ŽIVOT...
ameer

"Poslje jebanja nema kajanja"!!

Post by ameer »

8)
Last edited by ameer on Wed Mar 10, 2010 11:19 pm, edited 1 time in total.
"Slatko i gorko; može se upoznati samo okusom, a nikako preko riječi,,
ameer

Post by ameer »

:D
Last edited by ameer on Wed Mar 10, 2010 11:19 pm, edited 1 time in total.
"Slatko i gorko; može se upoznati samo okusom, a nikako preko riječi,,
Pawa

Post by Pawa »

Vudd cini mi se da si konacno napisao post u kojem si se otvorio na pravi nacin.
vudd wrote:Pawa...po cemu ti narkomaniju svrstavas u bolest?I da li je uopste tako gledas?
Sva moguca stanja od uzivanja, potrebe, preko slabosti i ocaja, do bezosecajnosti, bezobrazluka, kriminala i bolesti su mi pomesana i imam utisak da narkomaniju kod svakog od vas na forumu, sa kojima sam „razgovarala“ ili cije sam ispovesti citala, drugacije dozivljavam. Upravo zbog toga je i moguce da je mozda i ne gledam bas kao bolest u pravom smislu te reci.
Sto se tice opravdanja, mozda ih ti konkretno ne trazis. Medjutim, dosta njih odavde trazi opravdanje kako za svoje drogiranje tako i za neuspesne pokusaje lecenja. Veruj mi da se oseti se da li neko, kad kaze „pojeo sam govno“, to stvarno misli ili kaze reda radi.
vudd wrote:Nikad nisam na forumu razgovarao sa drugim ljudima kako se osjecaju gad dodje ''To''?

Meni se recimo cini da je to deo u kojem ima dosta prostora za pricu. Na kraju to je i deo gde covek sebe treba da obuzda i spreci da uradi ocekivanu i poznatu stvar, a nisam primetila da je do sada to bilo interesantno za diskusiju nekome ko je naucio te faze uspesno da prevazilazi.
vudd wrote:Ne znam kako da objasnim nekom ko nikad nije bio u tom djiru.I oni ljudi koji su manje na dopu ne mogu da shvate neke stvari
Ja zaista verujem da ti je jako tesko da mi objasnis, ali nadam se da mozes da razumes da razumem o cemu pricas ali da je i pored toga sto razumem i meni tesko neke od tih stvari da prihvatim kada ih ja ne vidim na isti nacin kao ti. Trudim se zaista koliko god mogu... Ono sto mi nije jasno pitam... Ali volim da „pricam" sa tobom i zaista bi mi bilo drago da te greske, na kojima svaki put ucis, vremenom prestanu da se desavaju.
Last edited by Pawa on Sat Mar 20, 2010 8:28 am, edited 1 time in total.
saša-ex

Post by saša-ex »

ameer wrote:
vudd wrote:.Ali ja kao ovisnik ne mrzim drogu.Mrzim sva ona muljanja,frke,budjenja i jedinu zelju da se probudim jedno juto a da mi nista ne treba...Sad to imam.Ali,opet nesto fali...
saša-ex wrote:A ja sam vidis zamrzo drogu. Bas onako, ne samo njene pratece detalje, nego i taj rad, i sve one stvari koje u narkomanima izazivaju osmeh. Valjda je u trenutku kada sam poceo sa lecenjem ostao jedan mali deo mog mozga koji je bio svestan, onako jasno, sta je droga uradila od mog zivota. Valjda se i ne moze ostaviti dok se ne zamrzi.
Znaci fora je u mrznji ili ?
Ne, fora je u ljubavi...
Pa kako ces ostaviti nesto sto volis? Pricao sam skoro s jednom devojkom, bila je cista u tom trenutku nekih 6-7 meseci, i dotakli smo se bas te price. Ona me je ubedjivala kako se nece nikad vise uraditi, ali kako mnogo voli heroin, kako je on prelep. Ja sam joj rekao da ce pasti, ona je rekla da nece. pala je. Nisam ja baba Vanga da vidim buducnost, nego su neke stvari u narkomaniji predvidljive.
SAMO CEO ŽIVOT...
Post Reply