Taking off - first step

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
PsYchO

Taking off - first step

Post by PsYchO »

Glupo mi je sad da prosipam price kako sam ja neki dzankoza sa velikim velikim iskustvom, ne, imam velikog velikog iskustva, ali ne sa hexom, njega sam nedavno pocheo da iskushavam.

Moja prica - tipicna: 5-6 godina pushenja trave, onda dolazi na red extaziranje,spid, tromalcici i tak te stvarchice, chovjek konta nishta strashno, naravno, prije ili kasnije se mora povuc cizarica.

Ja vala nisam odstupao od tog pravila, jedna linijica, pa pauza mjesec, nakon mjesec dvije linijice pa opet pauzica.. dok ne dodjoh do nekih para, posla i naravno droge.

U zadnje vrijeme vucem (za mene poveliku ) kolicinu hexa na dan, lapo grama minimalac ak hocu da mi bude dobro.. sve kontam, ma sta je to, ta samo dvije sedmice zaredom i to s prekidima na dan, ma nece nishta da se desi, sve je fino i ljepo.. al u qurcu.

Inace radim u jednoj autobusnoprevoznickoj firmi, te se solidne kolicine novca nalaze svaki dan kod mene, od mjesecnih karti, naravno.. poceo sam da kradem, ne samo ovaj mjesec, i prosli i pretprosli, al ovaj mjesec sam dosao do cifre od 250 maraka za koje pojma nemam kako da ih vratim, i da, mislim da sam se navukao.

Krize, pa mislio sam da je najgora kriza ona posle bobanja, (3 mjeseca bez prekida- skoro svaki dan) .. i da ovo hexa sto uzimam nemoze mi stvoriti tolku ovisnost, malo sutra.

Prije dva dana probudi me neshto, sto nikad nisam osjetio, uznemirenost, nisam mogao sklopiti dvije misli zajedno, trckarao sam i skakao po sobi bez razloga, kao malo djete, groznice su me tresle.. nikad losiji osjecaj nisam osjetio u zivotu, odmah sam skontao da je od hexa.
I naravno, otisao po polku. Odmah sam se smirio.

Juce sam cleaniro, danas, neznam, al imam neki osjecaj da ce me zikra opet spucat, ak ne danas, onda sutra. Molim vas, dajte, recite sta ce mi pomoc, hocu da nevucem vishe.. sam recite, u stanju kriziranja, sta je najbolje radit da se smirite, vashe neke licne cake il slicno.A za posle, od covjeka je do covjeka, ja mislim da chu moc, hex je dobar, al nije nishta specijalno, treba puno kesha da bi bilo dobro.. a kesh.. je veliki problem.
..all that is gold does not glitter..
Luna

Post by Luna »

jarane
pogledaj samo sve nas....i gdje nas je dop odveo i sta nam je uradio. Svi smo isto poceli...svi smo isto mislili kad smo poceli. Lagali sami sebe. Vidis da nemoze ponekad!!!!! Slusaj ta kriza koju si osjetio ...to je to. Najgore je to. Sada. Kasnije ce biti jos mnooogoo gore....plus psiha u kurcu. Zato-neboj se. Ostace u sustini na tome...nabavi neki bensedin-nemoj samo da se na to nakacis majke ti. Samo par dana da se smiris. katapresan ako mozes nabavi-on ce ti ubiti tu jezu, nervozu i sve to...on je za spustanje pritiska lijek-nije narkotik i to. Mozes ga kod doktora dobiti no probl.
Prestani se druziti s tim ljudima...i zaboravi broj koji si zvao do sada. Cuj me...tako je i mark renton....pred nama se covjek navukao-pitaj ga!!!
Svi smo mu govorili nemoj ovo ono...ne ne.. nije vjerovao. kao sto ni ja nisam kao svi mi sto nismo. Nemoj biti jedan od nas...budi pametan. Bjezi jarane dok mozes. Pakao nije jos poceo....a vjeruj mi-to mi sigurno mozes vjerovati-pravi je pakao.
Dakle...to uradi....bjezi od tih ljudi....zanimaj se necim. Okupiraj vrijeme. Jer ovako ce ti biti u suprotnom: provalice te za lovu-dobices otkaz. Sjebaces se...nastavices da uzimas jer si sjeban. Next thing you know0 krades....petljas...narkoman!!!! Na ulici...jadan-bez prijatelja i bez ikoga. Molish boga da te uzme ili da te spase. Pa ti vidi.
sanse imash...i to vrlo lako da se izvuces. ako ne stanes sada.....pakao pocinje.
Procitaj nashe price.
sve i jednu. idi redom.
pa sam odluci hoces li ili ne.
Bjezi od boba ....dugo vremena. ok???
sve najbolje i nadam se da ces biti pametan,,,,jer....nije lako izaci iz pakla. Stavise-jako je tesko.
nemoj ok???nemoj majke ti....sta ce ti to?

a gdje si? ako nije bad?
Luna
PsYchO

Post by PsYchO »

BiH, grad ne bi spominjao, isuvishe je malen, uglavnom, zovu ga zutograd, neshto kao grashkograd iz crtica ali mnogo mnogo gore..

Neznam, bombonice ne gutam vishe, clean sam oko 3 mjeseca na tom podrucju, hex sam poceo odnedavno, travu pushim oko 6 godina i ne namjeravam da prestanem, bivshi kronichni alkos.. sad mi je odvratan.

To je jel, neki junkie info..

Ovak, 20 godina, ljep zgodan razmazen, imam fin poslic na kojem sam (vec navedeno) upao u probleme, stanje u kuci i nije bash bajno, stara zna za gandzu i sumnja da sam preshao na jache..

U vezi druzenja.. hmm.. ovako, oko 6 godina se druzim sa momcima koji nikad nisu probali, nit vukli hex, kao ni ja dosada.
Price su bile, yebo hemiju, yebo ovo-ono, dok nisu dosle bobe na red, sad su se ti momci smirili, a ja .. jel, nastavio na gore.
Znaju oni, znam ja, znaju svi da to nevalja.. al pepo je brate, malo se roknut, pepo.
Josh uvjek se druzimo, ovih zadnjih par mjeseci ne tolikim intenzitetom, al tu smo, i oni me odgovaraju, a ja nemogu obecat da necu vishe..neznam shto.

Sad, kriza je zayebana stvar, ovo je sto posto neki minimalac od krize i hocu da je proguram na chisto, skroz nachisto.. et.. samo..

Napushit se na zikri ? vutra me uvjek smiruje, dal ce bit ista stvar i sada ?

Hvala, hvala i jos jednom hvala..

Luno, znash za ono pitanje ASL ? (: (poglupo je, al kratko) i .. zar ti je zivot bash.. ono.. fucked up ?
styx

Post by styx »

Nemoj na krizi zapaliti, bar je meni lose tako bilo. Pokusaj na suho, to ti je prva kriza. A kakav dop uzimas (po tebi)?
Mozda da uzmes koji benzodiazepam kao npr. lexaurin. A moze i kombinacija lexa sa caffetinom, on ti ima malo kodeina pa ce te malo smiriti. Ne znam, procitaj nase price, pa ces vidjeti da je to njesra.
A u pravu si da hors nije toliko dobar koliko se raja navuce na njega. Ali je puno adiktivan.
Taj mali dio u tebi sada dominira, a taj mali dio je djetinjast (bez ljutnje). Ti taj mali dio mozes samljeti svojom voljom. Samo odluci. Ja znam primjer covjeka koji je 20 godina uzimao, pa se uspjesno lijeci. Terapija mu je Heptanon i to 20 komada dnevno. A znas li koliko ih on uzima? Uzima ih 5 dnevno, to je njemu nista uzevsi u obzir da je bio na 5 grama. Kada on moze, zasto mi ne bi mogli.
Pisi sat ti mislis o skidanju i opcenito o drogi.
PsYchO

Post by PsYchO »

Neznam, kako mislis kakav dop ? ..kakva je baro ?

Paaaa.. yebga, neko od ovih sto se talim sa njima kaze dobra, neko losha.. meni i nije neshto, chim mi treba 30 marki da mi bude dobro.
I tako svakodnevno ? .. uf.. puno para, puno, a nisam rockfeller.

Ima ljudi kazu, vuku samo krizu da skinu, neznam, u chemu je tu uzitak, yebga, i sam sam vidio da je zikra zayebata stvar, i da fakat.. ak si nepripremljen, moze svashta da se desi, pa u mene minimalac bio a moro sam povuc.. al opet, ak je tako, chemu dzabe trosit pare. Svi na lijecenje !

Hex je dobar, dobro odvali, al vec sam reko da treba puno kesha, puno trazi a malo daje zauzvrat, te ove krize, promjene raspolozenja, syebade doma, mjenjanje drugova.. puno puno trazi.. tolko vala nisam spreman dat.

O skidanju, pa dosad nisam imao tih problema, bio sam jel mogu rec i navucen na extazi, guto sam ih danonocno mozda 3 mjeseca sa malim prekidima, i bilo je nekih kriza, nemoguce spavat, mislis na nju.. al u usporedbi sa ovim, nula poena, ovo je loshe.. a evo i sad osjecam veliku velikuuu nervozu.

Droga..hmm, samo trava samo trava .. i ex il speed u rijetkim prilikama, ma samo daa se ja skinem s ovog zutog sranja, svjet bi odmah bio ljepsi..
styx

Post by styx »

Skidanje sa horsa ti je je.ena stvar. Taman kad mislis da si se ocistio, ti napravis s.anje i postanes gori nego prije. I tako ti to u krug sve ide. Koliko je nas ovdje pokusavalo da se skine vise puta. Evo ja se lijecim skoro 4,5 godine, a nema napretka. Stari, zelim ti puno uspjeha, i sam kazes da nisi dugo uzimao. Vuces na nos pa ti i nije nesto pravo zaje.ano. Pola magra i nije previse na nos. Nije malo, da se razumijemo, ali nije toliko puno. Zato ti imas dobre sanse.
Nemoj da pravis gresku i da se navlacis jos vise. Zuto ti je najvece zlo na svijetu, izvitoperi ti razmisljanje.
Znas onu pjesmu Gibonija:
"...i nije lako bit' ni svetica ni kurva, sve po potrebi, kako se namistis..." - ja mislim da tako nekako ide taj dio texta. I mi se nekad pretvorimo u snobove prave. Pokusaj se skinuti za stalno.
Jelena

Post by Jelena »

svaki puta kada citam neku novu ispovijest me malo stegne oko srca.. Sve su price iste, imaju isti pocetak i kraj.. Sve pocinju sa misljenjem da se nama ne moze desiti da se navucemo i da cemo mi Ipak nekako drugacije sa time izaci na kraj. Kada bi barem covjek mogao uciti na tudjim greskama..
Ovisnost je jedna obicna matematicka jednadjzba u kojoj je rezultat unaprijed izracunat, kada bi mozda to shvatili na pocetku, onda bi si mozda ustedili sve te krize i sranja koja donosi dop.
Prijatelju, jedini nacin da ti ne zavrsis bas onako kao i svi koji se nadju u nasem problemu je da prekines tu racunicu i matematicku jednadzbu i da je se vise nikada ne sjetis.
Jos si na pocetku i to ti ne bi trebao biti veci problem, ustedi si puno para, zivaca i zdravlja i zatrazi strucnu pomoc. Odi kod psihijatra, kod doktora ili vec nekog, neka ti ne bude bed dali ce netko saznati, jer ako ti je to bed, onda sigurno kontas nastaviti ( nasa podsvjest je jako bolesna sto se toga tice, uvijek si ostavljamo mali prostor za bijeg, a kada svi znaju, bijega nema i odmah te provale ). Trazi pomoc i to strucnu, jer koliko vidim, ovaj site i svi mi nismo u stanju odgovoriti nekoga i objasniti mu da je to sto radi zaista opasno po zivot. Kako je netko rekao, na ovom siteu su se ljudi navukli pred nasim ocima i uza sva nasa upozorenja.. Ocito nismo od koristi ljudima koji su se tek susreli sa ovim problemom, vec mozemo pomoci samo jedni drugima jer smo u istim govnima...
Zivot je lijep kada se zivjeti zna..
mirzas

Post by mirzas »

Jebote, prva KRIZA!!!!! Kad je to bilo?
Javi se za koju godinu kad budeš stvarno u kurcu! Do tada se samo pucaj, nećeš se ti navuč, samo se idioti navuku na dop, nisi ti tako glup!

U kurcu je kad znaš da će momak proć kroz sve ono šta smo svi mi prolazili, kako će lagano sebi sjebat cili jebeni život, radi čega???

Aj, sad ga vi ko fol nagovorite da se više nikad ne pukne, ma nema šanse!

Čua san priču da u kini uzet dop zovu "zajahat zmaja", šta je naravno nemoguće!
E, pa Psycho ga pokušava zajahat! SRETNO!!!
M4j4

Post by M4j4 »

Ovako:to kod tebe nije fizicka kriza,nego samo psihicka ,sto je za prvi put i toliki staz,da ne kazem sad pickin dim. Nervoza koju osecas nije od dopa,nego od straha i dosade,pa ti psiha trazi dop samo da odagna te zle emocije,a ne toliko da ti je dop lep,sto je upravo pravi obrazac navlacenja. Nije ti nesto posebno,a navuces se,nemoj to sebi da dozvolis. Jednostavno,izdrzi sad ovo,ili dodji u pakao sa nama. Srecno.
Image
manson

...

Post by manson »

Moj ti je savjet da ides da trazis odmah strucnu pomoc... dacu ti na private broj koga da zoves,to su momci u Sarajevu i bave se tim problemima...a cisti su...makar da popricas.
U govnima si, samo sto prije se pomiris sa tim prije ces i da mognes nesto da uradis vezano za to...
Post Reply