OPET JA SVIRAM KOZNU FRULU...
Moderator: sanela
- Param-parcad
Re: OPET JA SVIRAM KOZNU FRULU...
hvala klaro na lepim recima.sinoc tj,jutros sam odspavao cetiri sata bez ikakvog smirica,gandze i slicno.pitam se jel moze covek da dobije epi napad zbog ne spavanja posto mi sve titra pred ocima s vremena na vreme?
A jesi li ti isao doktoru, mozda ipak da ti preporuci nesto za spavanje? Znam da cajevi zvuce smijesno, ali mozda i oni mogu da pomognu. To sto ti titra pred ocima, moze i zbog pritiska....ne znam i ja nagadjam...Ipak je bolje potraziti pomoc strucnjaka. Sigurno da ce se vremenom san ustaliti, samo dugo se mucis. Moja kcerka je imala slicne probleme tada je pila uvece, po preporuci ljekara tablete za spavanje, no ni to nije puno pomagalo, pa sam ja ostajalo s njom budna, skoro do jutra, pricala, kratila joj noc i sl.Sada je to u redu i bez tableta, koje su ukinute prije tri mjeseca.
Ne verujem prijatelju, ja sam doziveo jedan epi napad ali ne od ne spavanja. To moze samo da preraste u jos jaci oblik nesanice. Klasicni simptomi nesanice, titranje slike pred ocima, ponekad pomucen vid, bolovi u misicima i sl.Param-parcad wrote:pitam se jel moze covek da dobije epi napad zbog ne spavanja posto mi sve titra pred ocima s vremena na vreme?
Draga Klara, i ja imam problem sa nesanicom. Isao sam od doktora do doktora, misleci da ce mi neki od njih pomoci. E sad, razlika izmedju cajeva i tableta za spavanje je naravno drasticna. Ja sam pio od sanvala za koji je doktor garantovao 6.sati sna, na kome sam jedva povezao 2.sata do leponexa koji me je terao da pricam sam sa sobom, i koji je snazan hipnotik, i antipsihotik, ali opet uzalud. Tad sam popricao sa jednim prijateljom "prirodnjakom" koji mi je preporucio razne kombinacije cajeva. Mogu i ovi iz Zrdave Hrane, ali najbolje je kad ih sam pripremis i sakupis. Npr. Zalfija, jaca krvnu sliku i nerve, takodje opusta, ali moras i sam da se predas prirodi. Pa caj od majcine dusice korena koprive i nane, kombinacija, ne prejak, ali popiti uvece pred spavanje.klara60 wrote:Znam da cajevi zvuce smijesno, ali mozda i oni mogu da pomognu.
Lekovi za spavanje,hipnotici, mogu samo da jos vise prodube problem, njemu je poreban prirodan san, kao i meni. Tolerancija na lekove i psihoaktivne supstance je nasim organizmima poznata pojava, tako da ce sam organizam traziti jos, a smisao lekova za spavanje ce da se gubi. Ne govorim ovo napamet, ja ne spavam, ali bukvalno ne spavam ne znam ni sam vise koliko nekih 6-7meseci. Navikao sam vec ovako i to mi je.
Zato Param, bar 2.sata pred spavanje, apsolutni mir, cajevi i nesto lagano za citanje. Za Insomniju ne postoji univerzalan lek, na zalost...Lep Pozdrav vama...
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
- Param-parcad
aha pa dobro...onda u tom slucaju cu pozvati druga zorana,on je toliko zanimljiv da pauk pocne da plete mrezu po njemu dok caskamo ili bolje receno,vodimo monolog.winston85 wrote: Zato Param, bar 2.sata pred spavanje, apsolutni mir, cajevi i nesto lagano za citanje. Za Insomniju ne postoji univerzalan lek, na zalost...Lep Pozdrav vama...
klaro,bice da si u pravu za pritisak...danas sam izmerio,pokaz`o 178 sa 60.definitivno cu morati u ljekarnu.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NMV4cDOWZZ4[/youtube]
Last edited by Param-parcad on Wed Feb 17, 2010 9:38 pm, edited 1 time in total.
Jaooo Alice in chains,nemoj ove recidivushe kloni se ove,nutshell i wake up od mad season 

pozz
to sto ti titra pred ocima vjerovatno je borba organizma
ako si pio kakve lijekove pa prestao, pogotovo lijekove koje uticu na CNS moze doci do 'titranja' pred ocima kao i do blage nesvjestice kod naglog ustajanja
ili ti se pak, cirkulacija pokusava regulisati. Taj pritisak od 17 i nesto sa 60 malo previse?! Nisi ti to nesto dobro, izmjeri ponovo
previse je razlike izmedju ta dva pritiska
ne bi ti tipkao s nama da je taj pritisak takav
ajd mjeri jos jednom pa nam javi 
to sto ti titra pred ocima vjerovatno je borba organizma

Bis vincit, qui se vincit in victoria.
- Param-parcad
pozdrav bella,mozda si u pravu...kazu da digitalni nisu bas sto posto tacni ali opet,ne verujem da toliko grese.nemam ja aparat nego sam bio kod komsije i izmerio.otici cu sutra ponovo pa probati a za lek si u pravu.pio sam cetiri ksalola od miligram pre par meseci i spustio na jedan pa odnedavno prestao i taj jedan.imam i nekontrolisane trzaje misica dok lezim i sedim...nista strasno ali ide na zivce.pozz
Idi jos jednom kod komsije,pa nam pisi da se ne brinemo.
Nije se igrati sa takvim pritiskom.
Nije se igrati sa takvim pritiskom.
eh da ne bih samo tog dopa
param, nish se ne briniParam-parcad wrote:pozdrav bella,mozda si u pravu...kazu da digitalni nisu bas sto posto tacni ali opet,ne verujem da toliko grese.nemam ja aparat nego sam bio kod komsije i izmerio.otici cu sutra ponovo pa probati a za lek si u pravu.pio sam cetiri ksalola od miligram pre par meseci i spustio na jedan pa odnedavno prestao i taj jedan.imam i nekontrolisane trzaje misica dok lezim i sedim...nista strasno ali ide na zivce.pozz

Ja se i danas dan cimam tamo-vamo, odnodno naprijed-nazad dok sjedim. To sam pocela raditi kad su me digli iz potopa i kad sam bila pod lijekovima, poslije nastavila u komuni. Svi koji me bolje poznaju i danas me znaju obavjestiti kad se gibam naprijed-nazad. Prije mi je islo na zivce, sad sam se navikla

samo naprijed param, ne daj se zbunit

Bis vincit, qui se vincit in victoria.
Bas tako...bella wrote:samo naprijed param, ne daj se zbunit to su posljedni trzaji djavola koji gubi bitku

I ja sam cuo da ti digitalni meraci pritiska nisu tacni. Ali to titranje ispred ociju je sigurno od pritiska... Ja imam visok pritisak, i doktorka mi je predlagala neke lekove "zorkaptil" ako se ne varam, ali nisam hteo pristati, to cuvam za pod stare dane...

Salu na stranu, imam ujaka koji ceo zivot ima visok pritisak i kaze da ni neprimecuje, ne smeta mu. Navikao covek da zivi sa takvim pritiskom.
I jos nesto, pojedi svaki dan po jednu jabuku, i semenke iz nje, prebogate su zasicenim esencijalnim kiselinama, pa ce i one verujem blagotvorno delovati na te trzaje misica.
Pa ja mogu prosto da ti zavidim, ja sam xsalol pio sa 17. tad nisam ni znao sta je gudra. A danas, ajme meni, budjav lebac...

Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...