Čao ekipa vidim da ste svi ovdje zakon i da razumijete ja sam ovisnik o heroinu ve ć 4 godine uzimam 90 mg methadona kod nas je to heptanon , to je ljudi 18 tbl dnevno , i ja nemogu više spuštat probo sam jako puno puta spuštat ali uvjek se vratim ,ja ni ovu količinu ne osjetim samo mi ukloni krizu i to je to a več posljepodne počinje znojenje nervoza itd..
ja neznam kako ljudi to uspjevaju, eto nije meni loše imam posao školovan sam ali i dalje sam zadnje gov... narkomansko i to ču uvijek ostat, ljudi su strašno licenjerni ,kad se frajer slupa sa motora sa 200na sat obitelj dođe u bolnicu i kaže jadan naš mali ,a kada narkoman dođe po pomoč onda te svi gledaju kao da si zarazan, pa jel nije tako.
ali ja više neznam kako dalje sve mi prestaje imat smisao ,postao sam suicidalan a sa depresijama i psihozama se isto borim godinama .
ako netko ima savjet bio bih zahvalan..
sa methadona nema nazad
Moderator: sanela
Re: sa methadona nema nazad
Jbt ne zajebavaj da ne mozes na 15 dana da skines pola tablete dok ne dodjes na 10 komada igotovo tu da stanes. Dole spustanje je heroin u najavi kao prekidac da si pritisnuo i zelja je ponovo tu, apoteka rovca, mesta za rokanje rovcaju, sve je rovac, ali mozes na 10 da dodjes pamakar trajalo 6 meseci. Tosto tebi pocinje znojenje, samo da ti kazem to da uzmes xanax jedan i proci ce te, za 3 dana ga vise neces ni imati. Ja razumem da ne mozes da prestanes sa Metadonom skroz, to mi je jasno, ali da sad tako velike doze ne mozes da smanjis, pa toje cisto napumpano u organizmu na silu ko zna zasto na toliko.
Isti efekat sa 10-12 tableta mozes da imas. Inache sada ces onda na 20, pa 22 pa za 6 meseci isto kao sada i tako mozes do 100, a onda jedan dan nema i srce staje. Ja sam na 40mg vristao pod morfinom, doduse cujem nepravilno popijenim ali bre to je morfin tj hidromorfin plus diklofenak 200mg, a diklofenak kada slomijes ruku, nogu popijes 100 mg retard 12 sati ne osecas ni najmanji bolcic. E ovde nije pomagalo.
I ko pomene predlaganje skidanja sa Metadona na suvo ja te osobe ne smtaram za ljude nego za zajebante. Ima vas kojibolje znate od mnene kazu da je to kriza najgora. Ali ovde meni u Jurnistipise a ti koji prave su veoma savesni verujem i strucniji od skinutih zavisnbika sa Metadona. Pise nikako, nikako posle duzeg uzimanja smanjivanje na svoju ruku bez lekara, za hidromorfon, za Metadon ne znam ono sto sam video u Splitu, skinuli smo se, 6 meseci mucili da bi mogli da se ovde zatvoreniponasamo normalno. Eto tako ja to vidim, jer kada izadju napolje nista oni nisu u prednosti. Ja verujem da polovina ima rovce, mnogi se i vrate drogi, a koliko mu je zivota skinulo Metadonsko skidanje, nikom nista. Zasto tesko je ici po lek svaki dan ili jednom nedlejno i setati se Splitom zajebavati, ne znam sta, bolje je zatvoren biti u onim stenama ili u gradu i eto tako tusam skinuo sam se zmurim dok prolazimo kombijem kroz grad.
A valjda cu nekada doci u taj lepi Split da sam na terapiji da mogu da uzivam u gradu, a ne da se osecam kao da sam u Sahari od krize i losine.
Isti efekat sa 10-12 tableta mozes da imas. Inache sada ces onda na 20, pa 22 pa za 6 meseci isto kao sada i tako mozes do 100, a onda jedan dan nema i srce staje. Ja sam na 40mg vristao pod morfinom, doduse cujem nepravilno popijenim ali bre to je morfin tj hidromorfin plus diklofenak 200mg, a diklofenak kada slomijes ruku, nogu popijes 100 mg retard 12 sati ne osecas ni najmanji bolcic. E ovde nije pomagalo.
I ko pomene predlaganje skidanja sa Metadona na suvo ja te osobe ne smtaram za ljude nego za zajebante. Ima vas kojibolje znate od mnene kazu da je to kriza najgora. Ali ovde meni u Jurnistipise a ti koji prave su veoma savesni verujem i strucniji od skinutih zavisnbika sa Metadona. Pise nikako, nikako posle duzeg uzimanja smanjivanje na svoju ruku bez lekara, za hidromorfon, za Metadon ne znam ono sto sam video u Splitu, skinuli smo se, 6 meseci mucili da bi mogli da se ovde zatvoreniponasamo normalno. Eto tako ja to vidim, jer kada izadju napolje nista oni nisu u prednosti. Ja verujem da polovina ima rovce, mnogi se i vrate drogi, a koliko mu je zivota skinulo Metadonsko skidanje, nikom nista. Zasto tesko je ici po lek svaki dan ili jednom nedlejno i setati se Splitom zajebavati, ne znam sta, bolje je zatvoren biti u onim stenama ili u gradu i eto tako tusam skinuo sam se zmurim dok prolazimo kombijem kroz grad.
A valjda cu nekada doci u taj lepi Split da sam na terapiji da mogu da uzivam u gradu, a ne da se osecam kao da sam u Sahari od krize i losine.
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:01 am, edited 1 time in total.
Spustas jer ti drugi govore "kad ces vise da pocnes da spustas dozu ?" ili "Kad ces vec jednom da batalis to sranje ?".
Dobro si mu rekao Voyageru, sta koga briga za terapiju punoletnog lica. Ja sam se pre bunio odgovarao a sada kada vidim da smo definitvno pobedeli i izborili nase lekove, doduse sa malim nestasicama ali i to se sredi vise nije potrebno da objasnjavam vec samo daih gledam i smeskam se. Nekako mi je sve vise i drago kada me pitaju takva pitanja.
Ipak smo mi bili na nivou Rusije do pre 5 godina, a sda hvala bogu postoj 10-12 Metadonskih Centara, Misija Traje i Dalje dobijamo bitke na svim frontovima, a svi vi kojima Metadon pomaze kada cujete pitanja slicna onome gore zapusite usi, izbacite jezik i derite se u lice toj osobi koja vam to govori.
Ja iako necu sebi podizati dozu Voyager je opet u pravu doze koje postizu najbolje rezultate su 80-120mg Metadona, vise od toga ima veliki broj ljudi ali su to ipak velike doze.
Ved3ane najbolje i bilo da za prvo vreme definitivno stanes, a kada osetis da se malo mucis i da ti se povecava da onda malkice smanjujes jer to nece biti velika razlika u osecaju. Tako i ja bar 2-3 puta godisnje dodjem do 90 kapi. EJ bre 30 mg to je nista, ali onda se osecam vec ono losije. Ipak nije isto kada i spustis sa 300 kapi na 220, jeste to 80 kapi, ali i ono sto pijes je veliko. Ovako ja smanjim za 30 i ono sto pije jedva pokriva moje telo. Tu se malo zadrzim i onda udri 120kapi i dobro mi narednih nekoliko meseci i tako stalno. Inikada ne dodjem u situaciju da krenem preko tih 40 mg, jer bi do 200 dosao lako, a poisle bi samo krenulo na gore. A mozda cu ga piti narednih 10-15 godina, mozda uvek sta trebam do litar da dodjem. Ne ovako svuda pomenutih osrednjih, cak po mnogima iizuzetno malih 40 mg tjj 120 kapi je moja doza. Naravno pokriva jer se heroin ne uzima neprave se recidivi.
Jednom mi drug rekao spusti se sa koke Metadonom da ne idemo kod njega nisam imao xanax, ja kazem da bacam Metadon, treba mi pola flasice da se spustim a spusti ce me za sat ipo, a bensedin za 15 minuta ispravi magicno tj ne bensedin 3 xanaxa od 0.5, ali to je sedativ isto, moze i diazepam, bromazepam, apauriin, bilo sta.
Zato ti Ved3ane cep u uvo kada naidjes na takve i stani sa dozom ne dizi vise ni pokoju cenu.
Ako ne uzimas heroin organizam ce se navici na tu dozu bice ti dobra dugo. E ko ga uzima preko Metadona on je smrt za toleranciju i posle si vecito u kurcu iako si na terapiji, jer ti je non stop mala, znojis se, vrpoljis, zbunjen si.
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:00 am, edited 1 time in total.
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:42 am, edited 2 times in total.
Mene stalno buni to doziranje metadona koliko ko uzima je ja uzimam kao neki koncetrat ,sto je kolicnski jako malo,a u stvari je 60mg,al je samo 12ml(kolicinski jako malo u bocici) jer je 0,5% metadon.Da li kod vas u Srbiji i Hrvatskog ima tog metadona??Dobijamo ga masinom za tocenje metadona koja je prikljucena na kompjuter koji vodi evidenciju i stampa etikete za svaku bocicu sa nasim imenom i kolicinom mg i kolicinom ml.Tj 10ml je 50mg,a 20ml je 100mg itd
- Attachments
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:41 am, edited 1 time in total.
Vivaldi,onda ti uzimas 60mg sto je podosta metadona. ja sam na 50mg a to ti je kao 10hepti. Nemoj se zavaravati da je to mala doza meta sto uzimas.A,da bi se makla sa dopa,vjerovatno ces se morati dignuti terapiju.
A,kako je sa tvojim doktorima? Sta je sa testovima kad stalno uzimas dop uz terpiju? sta oni to toleriraju?
A,kako je sa tvojim doktorima? Sta je sa testovima kad stalno uzimas dop uz terpiju? sta oni to toleriraju?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:41 am, edited 1 time in total.