nestasica

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Beobandit

Re: nestasica

Post by Beobandit »

Voyo ja mogu da ti posaljem jednu ili 2 od 16 mg ako bi da ih ispitujes nekako. Samo kada bi stvarno bio Met sto pre. Nisam trebao danas 5 da krnem.
Mislio sam da ostavim tablu jednu ipak je to jak analgetik za nedaj boze da se ima u kuci, a ne moze se dobiti. Ti si rekaoda joj diazepam sjebava dejstvo ili koji lekovi, jer ja sam popio 2 od 5 mg prvo jedan pa posle 5-6 sati drugi. Ili si rekao toza neke druge sedative.
tess

Post by tess »

Mene je iznenadilo sto je direktorka Drajzerove rekla,u fazonu,pozdravlja koriscenje metadona van metadonskih centara i drajzerove i da to i treba da bude na nivou domova zdravlja!!! Ovako nesto se prvi put cuje u Srbiji.
dal' mi steti droga leti?
Beobandit

Post by Beobandit »

Nije verujte mi citao sam clanak gde u EU oce da ga spuste na nivo lekara opste prakse i Subutex. Verovatno bi lekar mogao da trazi detekciju urina odmah ali to je najmanji problem jer kome je do heroina tada, meni bar ne. A Drajzerova to kaze jer nema kapaciteta vise. Meni su rekli da znaju kako mi je ali moram da se javim u Dispanzer, cekanje za nista u krizi bezveze.
Treba 10 Drajzerova sada odmah da se popuni, pa jos da kukaju ljudi kako nemaju terapije.
Neki misle ne recepti kao da se ne bi prodavali Metadoni, ali ti koji ga kupuju oni ne smeju uopste da postoje mislim ljudi kojima to treba. Jer cim on daje 50 evra za bocu Metadona a ne za heroin znachi da tu postoji sansa da prekine sa heroinom a treba se nadati da ce uspeti ljudi i treba mu dati Metadon.
Normalno je da se zelja za Metadonom nekada gubi posle 5-6 godina i da se pozeli da ne robujes, ali bolje da sam rob drzave nego dilera. Em je cistije neuporedivo. Ali se sigurno se ne gubi kada te drzava ostavi u krizi na 1 a ti kao tada nema e sada cu da se lecim. Za to treba planiranje mesecima unapred, finansisko, psihicko, mesto gde ces biti, ljude gde ces vidjati, pa uvek postoji sansa da sve propadne.
Ti tess kazes da ides na skidanje,ja ovo sto sam dozivo sada preko ovolikih lekova ne zelim da te obeshrabrujem ali bojim se da ces biti negde gde milosti za takve nece imati jer ne znam sta si planirao, a kada krene da izlazi iz kostiju, bar meni tako kazu da je to to kada nisam mogao Jurnistom da smirim, a zenice male, a ja u nebulozi, da ne poveruje covek. To su muke tantelove, ja sam 2 pakovanja diklofen gela potrosio za 2-3 dana, ma kao niveu da mazem.
Plus ovi lekovi, e ti verovatno pijes duze i vise od mene jer ja sam samo na 120 kapi godinama. Da sam na 200-300 kapi...
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:01 am, edited 1 time in total.
Beobandit

Post by Beobandit »

BRISITE OVU TEMU METADONI SU STIGLI NIKO NIJE DOBIO MOJE PARE ZA LECENJE AKO SE TOME NADAO NITI CE IKADA DOBITI SEM ZA MOG FAVORITA.
sanela

Post by sanela »

Beobandit wrote:BRISITE OVU TEMU METADONI SU STIGLI NIKO NIJE DOBIO MOJE PARE ZA LECENJE AKO SE TOME NADAO NITI CE IKADA DOBITI SEM ZA MOG FAVORITA.
Juhu
skok skok skok skok skok
:smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Beobandit wrote:BRISITE OVU TEMU METADONI SU STIGLI NIKO NIJE DOBIO MOJE PARE ZA LECENJE AKO SE TOME NADAO NITI CE IKADA DOBITI SEM ZA MOG FAVORITA.
Jel se zajebaješ, jesi stvarno dobio lijek nazad? Ako jesi da znaš da mi je drago!!!
Potpis.
Beobandit

Post by Beobandit »

NE ZEZAM ZVAO SAM 2 APOTEKE. SAMO DANAS JE VEC KASNO KO NEMA RECEPTE DA JE UZEO ZADNJIH 6-7 DANA. PAZITE JA IDEM SUTRA PO NOVE A IMAM STARE TAKO DA SAM +3 U STARTU, SAMO MI TREBA PRODUZITI OJEDNE, JER U KARTONU PISE JA DOBIO TERAPIJU 06. Januara a ja je nisam dobio recepte jos imam, tako da mogu da prezvrljavaju karton ili menjaju datum sta im je volja. Sobzoirom sta nas je snaslo kazace gurni to pod kljuc za sledecu situaciju.
Ala ce nekima biti noc ovo paklena. Ja ne, poslusao sam Voyagerov savet na samo 2 Jurniste od 16mg, kriza je tako daleko da kao da ovo jos uzima zalet, a popio ih u 10-11 ujutru.
Hvala administratorka na strpljenju za nas nenormalne. Mislim mogao sam i ja pre 7-8 god Suvotex ili kako kazu 2-3 dana pa onda ponovo, ali sada bi bilo cupavo za zivot boga mi.
Voyager

Post by Voyager »

x
Post Reply