METADONSKA KRIZA

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Voyager

Re: METADONSKA KRIZA

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:22 am, edited 1 time in total.
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

i da prati sve sta se desava po Evropi pa je bio svestan da ce Metadon samo da mi pomogne ne da mi odmogne, jer da je slusao ova govna sto se pojavljuju na televiziji sa savetima odavno me ne bi bilo. I samo kazem kada mi neko prica protiv Mtadona treba da zna kako to meni zvuci i izgleda jadno gledajuci iz moje perspektive. Tu neistinu koju serviraju o Metadonu sam na svojoj kozi osetio. Tako da ja nastavljam sa terapijom a njih nek slusa neko ko se nije dovoljno napatio i ko jos nije probao po manastirima, reto centru i klinikama, stacionarima. Ja sam to sve probao nije mi odgovaralo, Metadon je za mene najbolje resenje.[/quote]Potpuno se slazem sa Beobanditom.. Ja sam zivela i lecila se u SRbiji dok su metadon davali samo Hiv pozitivnim,i ja znam koliko sam patila od heroinskih kriza..koliko su malo tu bensedini,diklofeni,hipnotici,bili pomogli.Ja sam toliko mrzela heron a opet ga uzimala jer sam se bojala krize i svog tog povracanja..i bolova..Da sam tad imala metadon (pre 9 god),ne bih uzela vise heroin(trodone zeludac vise nije podnosio),ne bih krala,varala i povredjivala drage ljude.Tad je bio samo subotex tj narolex u prodaji..uzimala sam ga 13 meseci posle vise nisam imala novca jer mi bio skup oko 175 tadasnjih maraka mesecno...Zivim u inostranstvu,koristim metadon vec 5 godina..ne kazem da vise nisam uzela heroin..ma nije bilo one agonije po svaku cenu,nisam morala mrzeti sebe...zivot sa metadonom moze funkcionisati.Uzimam koncetrat metadona tkz.od 0,5%,120mg ili24ml.i zelim ga jos smanjiti na 100mg.. udata sam imam obaveze .radim i funkcionisem
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

Pa sad smo se svi najezili od Voagerovog opisa skidanja sa metadona..i ja uzimam metadon vec 5 god,pocela sam ovde u inostranstvu sa 23 a sad mi je 28..To sto je napisao Voager tacno je..Lezala sam jednom u Drajzerovoj gde je dosao lik iz Beca kod nas ,da bi se skinuo sa metadona,jer u Becu valjda nisu radili terapiju opisanu da V.Najvise je patio i krv pisao od svih nas heroniskih zavisnika...Tad kod nas nisu davali metadon i nikom nije bilo jasno bas zasto se i skida...Ma necu nikad zaboraviti tog lika i njegove urlike i ono...svakom je svoje najgore al svi smo priznali da je njemu ipak..I dali su mu najvecu terapiju od svih..Zentala bi se kroz to proci..pa i da zivim do kraja zivota sa metadonom do neke 55-60..opet je to duze i kvalitetnije nego juriti seme za dop svaki dan..
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

Voager:A na kraju krajeva, za one ovisnike zadnje linije, njima ce biti dostupan 100% cist farmaceutski Heroin i injecting rooms i sve to.
Naravno, broj ovisnika koji nece uspeti da se uspesno odrze niti na Buprenorfinu, niti na Metadonu, niti na Morfinu, niti na Hidromorrfonu ce biti veoma mali, ali veoma, tako da ce Heroin na recept dobijati samo 5% od ukupnog broja ljudi u programu odrzavanja.
I ko zna sta ce nam jos sve biti dostupno kroz sledecih 10 godina.
Cula sam da u Svajcarskoj vec postoje male sobice gde narkomani mogu ici besplatno i uraditi se da ne isli po parkovima i Wc -ima,i da u Svajcarskoj takodje vec daju taj cist heroin svaki dan tom malom broju beznadeznih narkomana,neznam kolko je to tacno???
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

Sad ste i mene napalili na tog Jurnistu,imam da ga trazim ovde u Italiji da vidim jel ima neke sanse da me prebace na to..Al kako se to strucno fabricki zove??Ovde se svi lekovi zovu drugacije nemozes ih naci sa nasim nazivom.Koja je to vrsta morfija,sta da trazim??nek me neko uputi
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:42 am, edited 2 times in total.
inesz

Post by inesz »

znaci u svakom slucaju bolje se lijeciti suboxonom ili subutexom nego metadonom...
Makne ili ublazi zelju za heroinom,ima antidepr.ucinak,brzo djeluje,ne moze se zloupotrebljavati i krize su lakse kada se odlucis u potpunosti maknuti sa njega.
hvala bogu da mi nikad nisu dali heptanone nego sub.I tek sad mi je jasno koliko mi je taj lijek pomogao,4 mg dnevno..
jer kad bi usporedila svoju krizu sa krizom drugih na ljecenju ,dok smo se skidali sa tih ljek.,neusporedivo je
A ja se zalila da je meni lose....
ipak sve to prodje i zato treba ici na ljecenje pod nadzorom,jer je sam jako tesko...
Jesu li na metadonu zjenice skroz male kao na H.ILI se primjeti razlika?
Naime sretnem ljude koji su kao cisti a zjenice uske,ili su usporeni i cudni ali ne da kljucaju nego kao da su na nekim tabl.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:41 am, edited 1 time in total.
inesz

Post by inesz »

VOYAGER kako tako puno znas o tome,jesi proucavao ili skolovao se?
Citam i ne vjerujem ,tek sad sam svjesna da nisam imala pojma sto trpam u sebe osim toga da mi je sub bio odlican,maknuo zelju,smanjio okice,ucinio me happy.....
Sve se bojim kako ce bit bez njega kroz koji mjesec......
psihicki mislim.......
Vivaldi82

Post by Vivaldi82 »

Uzimala sam subotex kod nas pre 9 god ,13 meseci sam bila cista ..Sad uzimam metadon vec 5 god...Ja sam od onih tipova kao Beobandit..koji se boje krize..i koji odmah trce kod dilera . i uvek imaju pare ili ih nadju..Pre nego sam uzela subotex prozivela sam pakao 10 dana u jednoj sobi sa ampulama trodona,travom i jos mi decko davo koju polovinu exa te koji bensedin...(posle 3 puta u Drajz,nisam imala sta tamo vise da trazim)I nekako se skinem i 10 dan uzmem subotex.I sve je bilo divno i krasno..uzimala subotex kupovala ga ,preskup bio..al narkoman u meni se trza,pa je bilo malo exa, lsd i trave..tek da se nesto radi 18 god imala.Jednog dana ostanem ja bez novca za subotex,poceo crv da me radi,panika,da cu se navuci,bolje reci paranoja.Posecivala sam grobove ortaka koji su overili da bi ucvrstila volju.I prodje tu jos neki dan i mene pocne da hvata bas rovac za dopom,o,al imala sam i strah sebe same da se ne uradim posle 13 meseci..i skroz prestanem da izlazim iz kuce,i ostanem bez posla zbog toga...i gazda me izbaci jos iz stana zapleni mi stvari...Sama na svetu(bez rodbine)19 rodjendan ..naravno uradim se...i pokajem se odmah sutra..al sta je tu je..nema nazad...od kad pijem metadon imala sam periode potpuno ciste samo metadon,i ako mi se desio recidiv mogla sam da vratim na metadon sutra i da ne stetim vise sebi.Zato glasam za metadon,jer ja sam bila rob tj zavisnik vise na subu nego na metadonu...A da je subotex manje stetan po zdravlje ...nisam bas sigurna..Da li je??Ja sam odlepila psihicki u 2 dana bez njega...P.s. dok sam na metadonu napamet mi nije palo da uzmem ex ni lsd pa ni travu..
Post Reply