nestasica
Moderator: sanela
Re: nestasica
Bedak mi je kada cujem sta se sve dogadja ljudima na terapiji, koji su prinudjeni da uzimaju heroin protiv svoje volje da bi bar malo dosli k'sebi! Ovo se ne bi desilo ni u Albaniji, da jedna jedina fabrika lekova koja proizvodi metadon najednom prestane a ministarstvo zdravlja nece ni kur... da mrdne da pronadje privremenu zamenu ili uveze kolicinu iz susednih zemalja.
Mene licno ne dotice nestasica, i dalje sam na svojih 17 tableta, ali ne bih zeleo da sam u kozi ovih ljudi.
Nije uopste cudno to sto bi bili spremni da urade i neke najextremnije stvari kada naglo ostanu bez leka koji ih je godinama drzao podalje od heroina, a sada jebena nestasica leka od 120 dinara - a drzavi se ne uklapa racunica da uveze nesto na cemu ne moze da zaradi i da se ugradi u cenu ! Stvarno strasno!
Mene licno ne dotice nestasica, i dalje sam na svojih 17 tableta, ali ne bih zeleo da sam u kozi ovih ljudi.
Nije uopste cudno to sto bi bili spremni da urade i neke najextremnije stvari kada naglo ostanu bez leka koji ih je godinama drzao podalje od heroina, a sada jebena nestasica leka od 120 dinara - a drzavi se ne uklapa racunica da uveze nesto na cemu ne moze da zaradi i da se ugradi u cenu ! Stvarno strasno!
Ja ne mogu da vjerujem da se ovo događa vama u Srbiji!
Ovdje, u Mostaru da se to desi... Pa znaš šta! Nastao bi zadnji kaos i opće ludilo i rasulo! Pa bolan grad bi gorio!
A neki koje je metadon držao podalje od heroina, kao što sam i sama, navukli bi se ponovo - garant!
Ma fuj!
Ovdje, u Mostaru da se to desi... Pa znaš šta! Nastao bi zadnji kaos i opće ludilo i rasulo! Pa bolan grad bi gorio!
A neki koje je metadon držao podalje od heroina, kao što sam i sama, navukli bi se ponovo - garant!
Ma fuj!
Potpis.
Pusti vracamo mi to zemlji tako sto placa lecenje novih zavisnika ili bivsih ponovo. Samo jos ne razumeju. To je onaj trip ne smemo NIKADa uci u nato.
A kada bi ispala frka bila bi kuku nama. To je valjda inat u mozgu naroda. Inati se pa makar najebao. Ja vidim toi na sebi tako sto recimo nema sanse da priostanem na drugu terapiju. Ali u nekim pitanjima neke grupe ljudi odlucuju i za druge za koje ne bi smeli.
A kada bi ispala frka bila bi kuku nama. To je valjda inat u mozgu naroda. Inati se pa makar najebao. Ja vidim toi na sebi tako sto recimo nema sanse da priostanem na drugu terapiju. Ali u nekim pitanjima neke grupe ljudi odlucuju i za druge za koje ne bi smeli.
Ana daj sredi neko drzavljanstvo vase tamo da se selimo. Svaki dan cu pricati lepe price na radiu ili gde vec o dozivljajima iz Srbije. Nije ovde vise zanimljivo za zivot.
Mislim za ljude koji imaju nas problem, a to je bolest kao i svaka druga pa mislim da u Srbiji odredjenim ljudima i organizacijama tu nesto nije jasno.
Glupo je samo sto dosta ljudi koji su na terapiji ili prezivljavaju problem nema kompijuter pa ne znamo ni sta prozivljavaju svi nego eto svaki pedesetikoji je u mogucnosti da kucka po netu.
Mislim za ljude koji imaju nas problem, a to je bolest kao i svaka druga pa mislim da u Srbiji odredjenim ljudima i organizacijama tu nesto nije jasno.
Glupo je samo sto dosta ljudi koji su na terapiji ili prezivljavaju problem nema kompijuter pa ne znamo ni sta prozivljavaju svi nego eto svaki pedesetikoji je u mogucnosti da kucka po netu.
Ima nestasice i te kako,ja NE dobijam recept na sifru zavisnost vec na drugu sasvim koja nije "kompromitovana" da kazem, pricam i sa ljudima koji imaju kancer isti problem imaju, s`tim sto oni pomoc dobijaju u vidu inekcija kada su bolovi neizdrzljivi i to u bolnicama iskljucivo.Pio sam vise puta poslednjih dana taj alkaloid sto daju u drajzerovoj(namerno je D-malim slovom) to nije cist met.u terpji.Stvavljau pacijentima katapresan, nozinan, lekove za obaranje, zavisi kako koga "procene".uzeo sam navodnu dozu od 10 tbl od coveka meni je bolje sa mojih 5 hemofarmovih starih.Da, ne govorim sto si odlaskom u centar ponovo spojen sa drustvom od kojeg sam se distancirao, sto ako zelim da putujem necu moci jel`daju samo na 7 dana jednom u godini.Da bi poceo sa odrzvanjem moram da idem svakodnevno po ovom ledu prvih 60 dana(malo nehumano, m?) i tako...Ko ne veruje u pricu o terapji iz drzjzerove neka zrtuje jednu svoju na testu, videce lako sta sve ima u njima.
Pozdrav.
Pozdrav.
Pa preci cu ali jer znaju oni da se ceka ili ce nas primiti kao hitne slucajeve, posto sam ja u stanju blagog ludila, ne vise od krize, nego od toga kako mi se zivot pretunbao za 15 dana i kako mije zao svega od pre sto sam godinama odolevao.
- sunce polako izlazi
A zašto jednostavno ne batalite terapjiu i riješite problem? 

Zato sto bez Metadona mnogo volim dop i trenutno gledam u jednu kesu heroina koja mi je potrebna i koju mnogo volim. Eto zato, dop mi je potreban da bi funkcionisao jednostavno. Metadon to sve regulise i nema razloga da objasnjavam bar ja zasto je sve to tako kada bolje da znaju da objasne oni lekari koji su i postavili Metadonsku Terapiju tu gde jeste, ja samo mogu da ti kazem da je ona za mene ono sto mi treba. NIsta vise i bez Metadona cu se ceo zivot drogirati. Boli me k i za sebe, i za svoje oko mene, ili lek ili heroin. I drugi tako pa imam pravo i ja. Ajde drugidajte vase odgovore ja sam svoj dao. Bez Metadona droga do grobaa on nije daleko.