nestasica

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Vanja

nestasica

Post by Vanja »

Dobar dan, novi sam ovde, red je da Vam se predstavim

Zivim u Beogradu, oko 20 godina sam na metadonskom odrzavanju, ne u centrima, nigde nisam prijavljen vec dugo, nabavljao sam ga na crnoj berzi, sve je islo nekako do ove nestasice koja je pocela krajem prosle godine.Imam metadona(u kapima) jos dve flasice, sto mi je dosta ako razvucem do ponedeljka.Vec me sve boli jer sam prinudjen da svoju dnevnu dozu svakodnevno smanjujem.Zanima me da li neko ima info dokle ce da traje ova nestasica, kazu da Hemofarm nece vise da prozivodi metadon.Davace se alkaloid samo u bolnicama, ali na recept nece biti tog leka.
Hvala vama na svakoj tacnoj informaciji.Nemam zelje a ni snage da se vracam na heroin, nisam ga uzeo vise od jedne decenice, subotex i sl.moj organizam ne podnosi, tako da imam samo jednu opciju, naravno ako zelim jos malo da trajem a to je metadon.
Izvinjavam se ako sam nesto napisao kako ne nalazu pravila ove virtuelne zajednice, ali slabost me vec uzima pod svoje.
saša-ex

Re: nestasica

Post by saša-ex »

Nisi napisao nista lose, ima ljudi koji su u toku pa ce ti odgovoriti....
SAMO CEO ŽIVOT...
Beobandit

Post by Beobandit »

Nestasica ce da traje dok ne dignemo predstavnistvo Hemofarma u vazduh a onda ce doneti za 2 sata. Sta da ti kazem ja sam u istoj situaciji na 32 mg Jurniste i 2 xanaxa imam rovca. Znachi nema teoretske sanse da ovo zaboravim ni pod razno. Mislim imam ja i heroina toga nema nestasica. Ali su mi ruke u blagom haosu za 4 god ne drogiranja vene se nisu pojavila. Znachi oupse nemam vise filing da sam srecan kada imam drogu i ostalo, dok se ne nadjem.
Ja ne mogu da poverujem drogiraju me cime stignu i dalje mi nije dobro. Ali ovo nije ono nije mi dobro u krizi sam bole me noge, znachi ja sam na granici kolapsa. Sem kada uzmem gomilu cuda, inache na suvo ovako, epi napadi, kolabiranje u najavi...Bez toga nema sanse da biproslo. Ja prvi dankada samm popiuo samo 60 kapi ujutru u 10 popodne sam u 17-18 h otisao po jurnistu merila mi je tem oko 38 je bila. Prvi dan i topola doze. 3-4 ne smem pomisliti kako je bilo. Moji i znaju da sam poceo da se drogiram ponovo, e sada treba stati kada dodje Metadon. To ce biti pravi uspeh i ispit.
Last edited by Beobandit on Fri Jan 22, 2010 12:57 pm, edited 1 time in total.
Beobandit

Post by Beobandit »

Znate kako ova Jurnista zaustavlja krizu i kada se 16 mg popije, ali na nervozu i na rovca ne deluje ama bash nimalo. Jedino da dovedem nekog hemicat=ra da kiselinama rastvara ovu tabletu da ubrizgavam u vrat, druge nema. Salim se a nije mi do sala ni malo. Najgore sto sam bolestan od bolesti gde nema pomoci sem dilera da zoves.
Vanja

Post by Vanja »

Beobandit wrote:Nestasica ce da traje dok ne dignemo predstavnistvo Hemofarma u vazduh a onda ce doneti za 2 sata. Sta da ti kazem ja sam u istoj situaciji na 32 mg Jurniste i 2 xanaxa imam rovca. Znachi nema teoretske sanse da ovo zaboravim ni pod razno. Mislim imam ja i heroina toga nema nestasica. Ali su mi ruke u blagom haosu za 4 god ne drogiranja vene se nisu pojavila. Znachi oupse nemam vise filing da sam srecan kada imam drogu i ostalo, dok se ne nadjem.
Ja ne mogu da poverujem drogiraju me cime stignu i dalje mi nije dobro. Ali ovo nije ono nije mi dobro u krizi sam bole me noge, znachi ja sam na granici kolapsa.

Ako se "digne"Hemofarm onda tek nece imati ko da proizvodi metadon
:( Kazu juce da ce poceti navodno alkaloid da ga proizvodi, ali tek od marta, kazu nema lekova za malu decu(nekih za stomacne viruse), imam neki kontakt u Hemofarmu, nece se prozivoditi sigurno narednih mesec, do dva.imam opciju staru, da odem u Ams`dam na pilss bridge, ali problem je uneti u zemlju tablete.
Znaci, panika, stara navika...
Beobandit

Post by Beobandit »

Ma sta pocetida proizvodi oni prave i registrovali su u septembru i male flasice od 10 ml na srpsko trziste ali im Hemofarm pravi zavrzlame non stop oko toga. Rekli su ljudi iako ga nisu pravili za Srpsko trziste cim se naruci sdalju imaju zalihe. ZNaci ovo je neko namerno uradio ali sta mozemo sem da napakostimo zemlji gde god stignemo. Ja svaki dan zezam saljem mailove podrske nezavisnosti Kosova, WHO-u, svima svima, jos malo pa cu traziti i Kosovsko drzavljasntvo i zvati New York times da stave Srbin pobegao zbog neuhumanosti Srbije spas nasao na Kosovu. I to 2 dana pred zasedanje neko vazno.
Kakav Alkaloid ljudi normalno rade za razliku od bagre. I ja sam cuo toza mesec dana sada se drogiram kao lud dalje videcemo sta cemo.
Jesi i ti u Bgd, posto sam ja kapirao da mora da je negde ostalo u nekoj selendri, ali znam da kada su tako nestasice oniprebace gde je veca potraznja tako da sada nema sanse da bude.
Beobandit

Post by Beobandit »

Znachi oni nece ladnoi da uvezu lek zbog nas, ako vise ce ljudi leciti narednih godina. To je neko namerno uradio samo kako ove nase budale nisu shvatile to.
Beobandit

Post by Beobandit »

EVO VAM ZA METADON STA JE U PITANJU.

Poštovani,
U toku je postupak obnove Rešenja o registraciji Metadona koju, na zahtev proizvođača leka - kompanije Hemofarm, donosi Agencija za lekove i medicinska sredstva.
Obnova Rešenja se očekuje do sredine februara 2010. godine.
Do tada, prepopručujemo Vam da se javite u svoj zdravstveni centar, gde ćete dobiti lek.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nam se obratite.
Srdačno,

Vaš
Republički zavod za zdravstveno osiguranje
Vanja

Post by Vanja »

Znate kako, svi smo u nekom sr...ili smo(ste) ili smo(ste) sada.Meni je glupo da citam, ne znam za vase ranije konflikte ovde.Znam pouzdano, ali jer sam je na svojoj kozi i=osetio, najgora kriza je od morfijuma(u ampulama) a zatim ona metadonska.Znam ljude koji su pravili sebi trajna ostecenja na telu u krizi ili zbog straha od krize koja stize nakon dugog uzimanja metadona.zaista mi nije do heroina, niti do bili cega sem metadona.Uzimam ga jako dugo, znam da cu morati dok zivim, nije greh sto zelim sebi da produzim zivot na taj nacin.Kriminal i sl, sam odavno ostavio iza sebe, zivim u centru grada, solo sam , ne druzim se sa narkomanima, jedini kontakt imam jednom u mesc dana kada kupujem sebi metadon, ali i to nije narkoman, vec...pa poslovan covek. :wink:
Nikada nisam probao te juranliste, nista ne pijem sem benzos pred spavanje, imam zaista sada vec vise od jedne decenije, skoro pa kvalitetan zivot.Sada nakon ovoga, sve se rusi, moje telo vise nema te snage da se spusta na suvo, heroin necu, ne zelim da mu priznam da me je pobedio,osteje mi solucija da kupujem metadon po raznim sumnivim mestima, od stranaca, po drugim zemljama, sto ce me unistiti, ako ne fizicki, onda materijalno.Nemam nikakve euforije niti zadovojstva od poijenog metadona vec dugo.Mogu da popijem i dve flase, bicu malo pricljiviji, ali samo ga bacam.Sada sam bio na 8 tbl dnevno(u kapima), skinuo sam to na 5.tbl, dalje je tesko, tako naglo skidanje necu podneti.
Nisam zeleo da se svadjate ovde, svi smo razliciti, svako ima svoj subjektivni dozivljaj droge, nema istog narkomana, samo im je kraj isti.
Zao mi je sto ovde nema neke solidarnosti, mislim na ovaj forum, mislim na grad u kome zivim.Svako ko se zeza sa drogom, mora imati nekoga za ne daj boze, moj propust je taj sto sam uvek bio solo-dzanki, sam sam se drogirao, sam sam sebi nabavljao sta mi treba, sada kada pocnu losi dani, spasce moja maska pred memi bitnim osobama. O.K. kazacete "sta si trazio, dobio si", jeste to tako, ali zivimo u 21.veku.Imam poznanike po celom svetu, ne znam kako je u Rusiji, niti bih da znam, ali znam kako je u vecini Evrope, osoba sa mojim problemom, dobila bu sansu.Ja je necu dobiti u mojoj zemlji.
Ako se nesto promeni, napisacu vam sta se desilo, ako bude lose, necu vas optercivati.Moj savet ljudima je baziran na mom iskustvu.Ne treba mesati drogu i metadon.Potiru se, nema efeekta sem suludog trosenja, naravno ako neko zeli da bude na metadonu.Ako ne zeli, opet to je licni izbor.Svaciji postujem.
Hvala na razumevanju, hvala na porukama u inboxu.Nadam se zbilja, da cu imati nekad i nesto dobro(sumnjam pametno), ali makar optimisticno da podelim sa vama.
Beobandit

Post by Beobandit »

Znaci vanja provalio sam,. gomilica je na istyeklim receptima od Metadona i nikakv gan, nikakvo smrkanje. Jer mene sada izizuetno boli kada setrazim, dal samispao iz onog ludackog truipa kada ubadas a ne osecas nista ne znam uglavnom kada treba da... Jedan dim na 10 minuta. Ne mnogo malo onako stavis i tako ceo dan. Nema krize, malo si sjeban,pojacas se sa xanaxom i izgurace se do proleca. Jer na nos tu sta moze da mi da neko ne bi provalio dal sam smrknuo pola ili 2 gr. Ali ova zima ce mi ostati u negativnom secanju, a zapoceo sam je tako sto sam rekao nema koke uospte, u 2010 god. i zadesi me ovo. Heroin nisam ni radio pre.
Totalno si u pravu ja kada sam dobio Metadon ja sam mesec dva pokusavao da se radim ali ne vredi mene je cimao onaj trip zavrsavanja, kuvanja ali dodjavola stim kada osetis flash iposle 20 minuta nista, a sutra treba 20 mg Metadona vishe. Onda sam i prestao. Samo ja jos nikada nisam ni pio lekove za smirenje, meni bensedini izazivaju mucninu, ma sve od tih lekova za smirenje sem 0.5 mg xanaxa, to sam uvek imao ukuci ali je trajala i po nekoliko meseci kutija.
A koliko je 8 tableta, pa ti si na 40 mg kao i ja 120 kapi jel tako. Pa jestetableta 5 mg, mada postoje negde i od 10, ma postoji i tableta od 40 mg samo ne znam ko pravi taj Metadon. U to kada mi neko doneo kutiju na gajbu od 100 kom pakovanje samo bi rekao sta hoces da ti donesem sacekaj.
Jos sam ja pio 100 ujutru i miran do 21 h e onda malo vrucinica izbija, nervoa tu popijem 20 i nista, miran do ujutru, ali nisam kao drugi sto popiju dozu danas i mogu sutra popodne, mene je tacno na 24 h cimala. Jer nisam ni povecavao.
Post Reply