CHAT - Kako se trenutno osećate

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

sanela

Re: CHAT - Kako se trenutno osećate

Post by sanela »

tess wrote:o,Oh Kako lep dan,a ja narkoman :(
!
Prvo si čovjek i kao čovjek zaslužuješ da iskoristiš dan najbolje što možeš. Sve etikete su manje važne...
vudd

Post by vudd »

Eh draga Sanela,kad bi to bilo tako jednostavno kao tvoja izgovorena ruitna...

Uradio sam danas dobar posao...(i zaradio milijarde,sto bi rekla bosoglava Lady Gaga :) )

Sejo se danas super osjeca!
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
tess

Post by tess »

vudd wrote:Eh draga Sanela,kad bi to bilo tako jednostavno kao tvoja izgovorena ruitna...
!
bez ljutnje sefovice ali ja kad sam procitao ovo tvoju poruku bacio sam peglu.
To nisu etikete,to su cinjenice i moj crni humor koji me koliko-toliko odrzava normalnim.Mislio sam da je to vec jasno.
dal' mi steti droga leti?
sanela

Post by sanela »

@vudd
To nije rutina, nego moje mišljenje. Mi imamo puno uloga, neke su nam draža, a neke manje drage. Za neke se zalijepimo i zaboravimo na sve druge, jer nam je ta najjača. Onda zaboravimo da uloge možemo imati ili odbaciti ako nam se ne sviđaju. Biti narkoman je uloga - biti žrtva je uloga, jer narkoman je vazda žrtva sebe, okolnosti, drugih ljudi i samo ima opravdanja, opravdanja i opravdanja, samo da ne bi mrdno dupetom, izašao iz uloge žrtve i preuzeo odgovornost za vlastiti život.

@tess
I humor je odbrana uloge koju imamo. Slažem se da je to način preživljavanja, ali ima i drugih načina, samo se treba potruditi i naći ih.

Pozdrav drugari...
sanela

Post by sanela »

Ovo što sam napisala možda zvuči iritantno, ali je tako. jbg.
tess

Post by tess »

Ne znam dali je tako,ali znam da uloge i glumce mrzim.U toj vrstui omrazenih su i novinari i politicari.I ne razumem to sa vise uloga,valjda zato sto sam glup.Ja to kapiram il si nindza il si mindza.
vudd

Post by vudd »

sanela wrote:@vudd
To nije rutina, nego moje mišljenje. Mi imamo puno uloga, neke su nam draža, a neke manje drage. Za neke se zalijepimo i zaboravimo na sve druge, jer nam je ta najjača. Onda zaboravimo da uloge možemo imati ili odbaciti ako nam se ne sviđaju. Biti narkoman je uloga - biti žrtva je uloga, jer narkoman je vazda žrtva sebe, okolnosti, drugih ljudi i samo ima opravdanja, opravdanja i opravdanja, samo da ne bi mrdno dupetom, izašao iz uloge žrtve i preuzeo odgovornost za vlastiti život.
Biti covjek je uloga.Necovjek takodje...
Osjecam(ne pitaj kako,postajem vidovit :) ) da si nadrkana i ''samo po sluzbenoj duznosti''...

Ne znam kome je upucena socijal-terapeutska opaska o pomjeranju dupeta i preuzimanju odgovornosti za vlastiti zivot...Ako je meni,alal ti nauka :D
Imas jos dugo da trljas knjigu o profilima ljudi,narkomana i ostalih glumaca...
Jos bih da se razgovaramo,ali me sin moli da ugasim ''taj glupi'''komp...Sta reci?Pametna su djeca :)
vudd

Post by vudd »

...a djeca sad spavaju.
Vrijeme je za ludake.
Sanela,psiholoski gledano,izgledace kao da me pogodila tvoja ''gola istina'',ali...sta god da kazem neces mi vjerovati :)
Ti si moderator ove ''kuce''.
Meni drago da postoji.U nedostatku psihoterapije,u svakodnevnom zivotu u kojem itekako preuzimam odgovornost ne samo za sebe,nego za jos troje zivih dusa.Dupe pomjeram takodje,ali nije fora u dupetu.
Ovo mi je jedino mjesto gdje razgovaram,gdje ispoljavam dio onog sto jesam.Sad,Boze moj, ako i userem ponekad...Pa narkomanija je zajebana igranka,svidjalo se to ili ne statisticarima,strucnjacima,radnicima,suovisnicima i svima koji dalaze na forum po pozitivu
Nekad se i glupiramo,svadjamo,mirimo,ljubimo..Takvi smo,jebi ga.
Ali covjece,nemozes se odnositi kao sa malom djecom.
Zna se, ko se prima na puse,kljuse i ostale trice...Njima mozes ukazivati na neke stvari,rutinski,komunski ovo-ono...
Jebiga,postoje i ljudi kojima nemozes otvoriti oci,bar ne na takav nacin.
Hadzija-style...''Dobro je ba...'' ''Banovacu te/vas ba...'' ''No,no, ne se tako ponasati...''

Pokojni vudd...buduci ex-forumas :D
tess

Post by tess »

@ Vuddoljub
samo sam se ja primio.Gde su ti sad one tvoje rasplamtale tinejdzerke sto te dizu u visine?
Boli ih djoka za tebe u ovakvim trenucima.
E moj rodjeni,a bilo ti lepo kad su sevali komplimenti :wink:
vudd

Post by vudd »

A,sta ces...k'o svako jadno musko.Pronicljivo i razumno.

Odoh da radim.
Post Reply