METADONSKA KRIZA

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

ispravni

Re: METADONSKA KRIZA

Post by ispravni »

ali fora je da se možeš izliječiti,samo treba puno volje!normalno da je lakše ako je neko uz tebe!ako nisi stigmatiziran!
sanrafff

Post by sanrafff »

ovisnica sam od svoje petnaeste godine,s tim da sam 8 godina konstantno uzimala H.lijecila sam se i u komuni i u vinogradskoj kod dr.Sakomana ali mi nista od svega toga nije pomoglo.sad imam skoro pa 30 god i jos nisam uspijela napraviti nista u vezi svoje ovisnosti.takodjer sam na heptanonima od svoje 18 ~te godine.sa 20 godina su me stavili na odrzavanje i dan danas je to tako s tim da moja dnevna terapija nikad nije bila ispod 17 heptanona.a da bi stvar bila gora ovisna sam i o OXAZEPAMIMA /PRAXITEN.i znate sto cu vam reci ,ja imam vecu krizu od tih praxitena nego od samih heptanona.naprosto ne mogu vjerovati da je to tolika jaka kriza,a kako i ne bi bila kad pijem 30,40 praxitena dnevno.PRIPREMAM SE NA LIJECENJE I DOKTOR ME ZELI STAVITI NA SUB.MOLIM VAS AKO MI ITKO MOZE RECI KAKO DJELUJU SUBOVI ILI OVI NOVI SUBOXONI.cula sam svaakakve price kakve obicno kruze u tim nasim krugovima i dobrano su me isprepadali.pa ako mi netko od vas tko ima iskustva sa subutexima moze malo reci razliku izmedju njih i hepova i da li da uopce prelazim na na subove ili da jednostavno smanjim kolicinu heptanona.zbunjeeeeena sam jer zelim nesto napokon napraviti sa svojim zivotom.hvala,pozz :?:
boki_

Post by boki_ »

U zadnih mesec dana skinuo sam se sa 70 mg na 40 mg i u sledecih 20-tak dana zalim da dodjem do nule. Hvata me malo , losije spavam, nekako nervozan, ali jos nema glavne krize.
Trazio sam od doktora Jurnista-u za bolove i reko to mogu preko granice da nosim on mi ne da ni xanex a prije ga je davao meni. Kaze skidas se i nemoj ici ni na sta drugo. Ako me uhvati kriza idem kod drugog doktora da prosim za Jurnista-u iako je kazu 10 puta teza droga od metadona.
hEIL hEIMAt
tess

Post by tess »

@ Boki
samo ti druze slusaj savete beoljaksera i ostalih ljubimaca supstituta i bice ti super.Sa meta na jurnistu,sa jurniste na valoran,pa na morfin ma sirok je spektar,sto bi ovi tvoji na juznoj strani polulopte rekli Shoul'd I slow down?No,kid go fast!
@ ljakse
Ovo sto pise mali djokica (to je pretpostavka,jer obicno su takvi mnogo kurceviti kad su na sigurnom) iz pinosave,glupo mi da komentarisem,mogu samo da kazem ko je spreman njega ozbiljno da cita i prihvata njegove savete neka bolje razbije ceo jebeni komp ili makar monitor,u svakom slucaju je korisnije nego slusati tu spodobu.Prosto nemogu da zamislim tog lika.Ubedjen da je prevelik,pretpostavljam sa svojih 158cm,ali taj ego,pa ponos,pa je covek pametan,on zna bre,savetuje,a gori je od svakog savetoprimaoca.
Covece sagni malo glavu pogledaj oko sebe,pa nadole,pa ogledalo.Pa rasteraj,obrisi malo govana sa ociju,pa onda kazi sta i kako.Zajebi komplekse barem ovde,niko nezna tvoj lik,reci bre iskreno jel bre stvarno volis taj jebeni metadon kog nemozemo da se resimo godinama.Iskreno vise bih voleo da sam se tek nedelju dana skinuo sa dopa,nego sto ga nisam pipnuo 6meseci,a na metu sam.Na to sam mislio jednom prilikom kad sam pomenuo Vuddovu "nekvalitetnu" apstinenciju.
@ Tinka
sestro stekuj torbicu i stani u gard vidis ko je tu gore pored tebe!
I da dobila si otkaz,ocajan si advokat,pored tebe bi dobio 100godina mardelja.Idem ja kod Borivoja.
@ sanrafff
stvarno neznam zasto ti ne odgovaraju na pitanje ljudi koji imaju iskustvo sa subutexom/suboxonom,ali znam da netreba prestajati pokusavati bilo sta.Znaci dok pokusavamo ima nade.Ja licno nemogu ti savetovati nista pametno sem onoga sto je ocigledno da moras da uradis odmah,da smanjujes te praxiten.Neznam nista o tom leku,ali znam da kad bi jela 30-40 cokoladnih bombona dnevno kao sto jedes/pijes taj lek,pa ti ne bi bilo dobro.Drzi se i sve najbolje i pisi sta se desava.pozz
dal' mi steti droga leti?
anfakabl

Post by anfakabl »

Nemoj da si nezahvalan, sredila sam ti 80 god. robije, bez mogućnosti pomilovanja. I rekla sudiji da ćeš to odslužiti dubeći na glavi.
Neka, neka, idi, Borivoje ti nikada neće biti prijatelj..kao ja...
all that I want is to play
Beobandit

Post by Beobandit »

VOYAGERU ZNAM DA CE TE OVO TEBE ZNANIMATI. NESTASICA JE METADONAI OSTAO SAM NA 100 KAPI ALI SAM DOBIO JUCHE JANSSEN-CILAG JURNISTU 2x16 MG, SAMO SU IMALI PAKOVANJE OD 8 PA IDEM ZA 3 DANA DA PREPISU JOS. DOSAO MI JE DRUGU PACU TI PISATI KASNIJE STA PISHE., LEK JE JEBANJE MRVTE MAME ALI DA NISMO BILI PETHODNO NAMETADONU OPISACUTI SVE. ZNAS KAKV JE KUTIJHA BRUK. UPUTSTVO KAO ZA 10 LEKOVA. MALE TABLETICE PISHE HM NA NJIMA. PLATIO SAM 2830 DIN KUTIJU. KADA SAM BANUO U DOM ZDRAVLJA KOD NACELNICE, KAZEHE ONA CNRI SINE PA TO JA MALTENE PRIRODNI OPIJAT NIKADANISAM PREPISIVALA. ALI GDE JA U KARTONU IMAM 30 LISTOVANOVIH UBACHENIH SVE POPUNJENOSA METADONSKOM TERAPIJOM OVO DRUGA KAZE MA PREPISUJ BRE STA TREBA DA RIKNE OVDE ZBOG KUTIJE JURTNISTE JER STE NORMALNI. KAZHE ONO PA TONIJE MOGUCE DA LI JE OVA DRZAVA NORMALNA. DA SLAO SAM PISMO SVETSKOJ ZDRAVSTEVENOJ I DOBNIO SAM ODGTOVOR ISPITACE JER JE ALKALOID SKOPLJE REGISTROVA I UBOCAMA OD 10 ML ALI IH HEMOFARM OPSTRUIRA ZA MALE FLASICE I KAZU CIM APOTEKA NARUICHI SALJEMO KAMION. JA SAM SLAO MOLBU DA SE SRBSKO MINISARSTVO ZDRAVLJA KAZNI I DA SE NE DAJUNIKAVEDONACIJE I DA MOGU DA DODJU NOVINARI DA SNIME AKO HOCE MOJE LECENJE U 21 VEKU. SVI MIODGOVARAJU ODMAH. HAKERISU SRUSILA SAJT MINISATRSTVA ZDAVLJA JOS U DECEMBRU PA JOS NISU PORAVILI. JA SAM TI REKAO KADA SEPOJAVIM U DOMU ZDRAVLJA NEMA LEKA KOJIMINE BI PREPISALI. NEK HEMOFARM SMRDLJIV CUJE STONDIRAMO KAO BULJE. SUTRA SE POJACAVAM I XANAXIMA I TRODONIMA 100 MG RETARD PADA VIDIMO KRIZO CEKAM TE AKO SE SMES. OPIJATSKI FIREWALL JE POSTAVLJEN.
Last edited by Beobandit on Sat Jan 16, 2010 2:20 pm, edited 1 time in total.
Beobandit

Post by Beobandit »

KAKAV SUBOXONE, KAKAV SUBUTEX IAM DA MI DONESU DIAMORFIN IZ ENGLESKE AKO TREBA ILI CE IH SKUPOKOSTA MOJHENE LECHENJE. JER KO ZNA KOLIKO BI OVAKVIH NAPRAVIO. PROVALIO SAM IM SISTEM SADA CU IH KARATI DO IZNEMOGLOSTI. A WHO-U SALJEM PISMA I TO SVE PRED ZASEDANJE NEKO GDE SE O NAMA RASPRAVLJA JEBI KONJA DOK JE U BLATU NAS JE MOTO.
vudd

Post by vudd »

Puko si kao bubuljica!
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Beobandit

Post by Beobandit »

PA NISAM BASH PUCAO SAM OVO 2-3 DANA ALI MI JE REKLA LEKARKA DA ME NECE OSTAVITI U KRIZI I DA TO NE SMEDA SE RADI. DA JE HUMANIJE PREPISATI CISTU DROGU NEGO TRPETI SIMPTOME APSTINENCIJE PETOGODISNJE METADONSKE TERAPIJE POGOTOVU STO JA NECU DA SE SKIDAM SA METADONA. TO JE MOJA TERAPIJA ONA KOJA POMAZE I TO JE TO. KO SHVATI SHVATI KO NE NEK ME 'UVATI.
KAKO MISLIS PUKAO, A PA DA ZATO STO SAM DOBIO LEKOVE DA SE RASPADAM I KUPUJEM HEROIN ONDA NE BI PUKAO E STA CES NEKO MORA I DA PUKNE.
DA ZNAS KAKO LEK RADI:
POSLE POLA SATA POCINJES U GLAVI PRVO DA GA OSECAS KAO DA SI SE PUKAO SA LUTKOM PRE NEKIH 2 SATA. NE ONAJ FLESH NEGO KAO DA SI SE PUKAO PA DA JE PROSLO 2 SATA. ONDA TE TAKO RADI NEKIH 7-8 SATI, A POSLE TOGA GA VISHE OSECAS U TELU., ZA TO VREME DOK JE TAJ RAD KAO PRVI IPAK SAM OSECAO MALECKI NEDOSTATAK METADONA, NAJVISHE U LISTOVIMA I U OCHIMA ONAKO OSECAS KAO NEMOGU DA TI OPISHEM. ALI NIJE TO BOL NEGO SAMO OSECAS ALI CIM IH MALO IZMASIRAS RUKOM ODMA TI DA JE PRIJATNIJI OSECAJ. E POSLE NEKIH 7 SATI PRESTAJE TO ALI ONDA NISTA U TELU NE OSECAS KAO DA SI METADON POPIO. TO PRICAM ZA 16 MG JURNISTE. INACHE SPAVAO SAM MNOGO BOLJE I DUZE NEGO RECIMO NA METADONU. MADA ISKRENO KADA BI ME NEKO PITAO SAMO OVO ILI METADON NEKAKO BI IZABRAO MET JER SAM VALJDA NAVIKAO NA NJEGA ALI ZA OSOBE KOJE UZIMAJU HEROIN KOJE SU NA LUTKI ILI GRAM NA GAN. 16 MG ZA 24 H PA NE BI SE SKRASILI. ALI JA SAM SE ODVIKAO OD TOG RADA U GLAVI KOJI VUCE GLAVU NA DOLE PA MI MALO I NE PRIJA.
ISKRENO SE NADAM DA CE ALKALOID IZ SKOPLJA PREUZETI DOSTAVU METADONA LEKOVIMA A SRPSKOJ FABRICI MUDA MARJANOVA.
JA ZNAM DA SI TI IZ VRSCA ALI JEBIGA ZAMISLI DA I DALJE UZIMAS RECEPTE I DA KAZU NEMA I NISTA VISHE.
ALI JA NEKAKO IMAM RAZUMEVANJE KADA PROMISLIM MALO VISHE IPAK JE TO STRASNO KOMLIKOVAN I SKUP LEK ZA PRAVLJENJE MISLIM NA METADON PA IH RAZUMEM ONDA. STAKORI.
SADA I KADA DODJE METADON SVAKOG MESECA CU UZIMATI KUTIJU OD 14 KOMADA 16 MG JURNISTE DOKNE SAKUPIM 5 KUTIJA KOJE CE STAJATI ZA NEDAJ BOZE TJ AKO HEMOFARM NASTAVI ISPORUKU METADONA ZATREBACE PONOVO.
Param-parcad

Post by Param-parcad »

beobandit,jesi li to ti ili se nekome konj odvez`o? :)
Post Reply