"za sada bez dobrog naslova"

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
klara60

Re: "za sada bez dobrog naslova"

Post by klara60 »

Da, zaboravih ti odgovoriti gdje sam nasla "ono"- u knjizi Jasmine Puljo "Biseri mudrosti".
tess

Post by tess »

Hvala! :wink:
dal' mi steti droga leti?
vudd

Post by vudd »

Zakljucak:Bubuljice na licu su najcesci uzrocnik narkomanije...
Poruka:Tabanajmo djecu dok su mala da ojacaju na vrijeme...Ko ojaca-ojaca...ostali ''A u pichku materinu''

JA volim svoje roditelje,da ne bude zabune...
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
tess

Post by tess »

hahaha
dal sam ti rekao da si ludjak.
dal' mi steti droga leti?
klara60

Post by klara60 »

Vudd, ja nesto namjerno banalizujem i jos naglasim da to cinim, a ti bas odes do kraja...ali nema veze-to je tvoj stil.
Pawa

Post by Pawa »

vudd wrote:Mislim da je uzaludno pokusavati nekom otvoriti oci ko je cijeli zivot''slijep''...Vecina se ucahurila u svom ''znanju'' i na tom se zasniva njihovo postojanje i djelovanje kao osobe.
Vudd ako si u pravu za ovo, onda nam kolektivno slepilo negine.
Ako prihvatim “njihovo znanje” onda postojanje i delovanje mene kao osobe, u segmentu zivota o kojem govorimo, nestaje jer pristajem na igru sa cijim se pravilima ne slazem i svesno stavljam povez na oci. Ja zelim mir u kuci, ali ga ocigledno zelim na nacin na koji ja smatram da je ispravno doci do njega i bojim se da ce i ovoga puta onaj ko je jaci progurati svoju pricu ili drugim recima ko je kao dete vise ojacao pobedice :?
vudd

Post by vudd »

klara60 wrote:Vudd, ja nesto namjerno banalizujem i jos naglasim da to cinim, a ti bas odes do kraja...ali nema veze-to je tvoj stil.
Banalizacija na pogresnom mjestu :)
klara60

Post by klara60 »

Ja sam ipak samo suovisnik, koji svoje iskustvo temelji na osnovu jednog apstineta i svakako da ne mogu razvijati velike i sveprimjenjive teorije na temu-roditelj-dijete narkoman i bas zbog toga cesto "visim" na ovom forumu kako bi saznala sto vise o tome i ne stidim se reci da mnoge stvari ne znam, pa i pitati da mi neko pojasni. Voljela bih, tako i od tebe vise procitati na ovu i slicne teme. Pozdrav.
vudd

Post by vudd »

Pawa wrote:
vudd wrote:Mislim da je uzaludno pokusavati nekom otvoriti oci ko je cijeli zivot''slijep''...Vecina se ucahurila u svom ''znanju'' i na tom se zasniva njihovo postojanje i djelovanje kao osobe.
Vudd ako si u pravu za ovo, onda nam kolektivno slepilo negine.
Ako prihvatim “njihovo znanje” onda postojanje i delovanje mene kao osobe, u segmentu zivota o kojem govorimo, nestaje jer pristajem na igru sa cijim se pravilima ne slazem i svesno stavljam povez na oci. Ja zelim mir u kuci, ali ga ocigledno zelim na nacin na koji ja smatram da je ispravno doci do njega i bojim se da ce i ovoga puta onaj ko je jaci progurati svoju pricu ili drugim recima ko je kao dete vise ojacao pobedice :?
Stavljas povez onog trenutka kad ''njihovo znanje'' bude i tvoje,dakle istomisljenici...
Mir u kuci?Na srecu, imam svoj dom...Znaci zenka, djeca i ja-samostalno udruzenje :) ...Ne znam sta bih ti rekao na to
vudd

Post by vudd »

klara60 wrote:Ja sam ipak samo suovisnik, koji svoje iskustvo temelji na osnovu jednog apstineta i svakako da ne mogu razvijati velike i sveprimjenjive teorije na temu-roditelj-dijete narkoman i bas zbog toga cesto "visim" na ovom forumu kako bi saznala sto vise o tome i ne stidim se reci da mnoge stvari ne znam, pa i pitati da mi neko pojasni. Voljela bih, tako i od tebe vise procitati na ovu i slicne teme. Pozdrav.
I to te odvaja od vecine suovisnika,koji imaju svoj ''stav'.'Zelis saznati mnogo o bolesti(hinjskoj),pogledati iz raznih uglova i to je ok...Pozdrav :wink:
Locked