Detoksikacija u beogradskim bolnicama za lecenje narkomanije

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Sasex

Detoksikacija u beogradskim bolnicama za lecenje narkomanije

Post by Sasex »

Postovani forumasi,

Imam rodjaka koji je ovisnik od heroina i molim sve one koji imaju ili su imali taj problem da podele svoje misljenje o tome kako beogradske bolnice rade detoksikaciju:
1. Da li je procedura bezbolna ili ne, ako jeste kakva je kriza? Koliko traje procedura?
2. Kakvo je stanje sa psihickom krizom tj. zeljom, posle detoxa?
3. Cene.
Dvoumimo se izmedju sledecih bolnica:
a) Lorijen
b) Dr. Vorobjev
c) Rusmedik
d) Naltrexzone

Unapred hvala svima na informacijama!!!
rhinocervs

Re: Detoksikacija u beogradskim bolnicama za lecenje narkomanije

Post by rhinocervs »

beogradske bolnice rade detoksikaciju - katastrofalno. (al to je valjda jasno, obzirom da su sve koje si nabrojao - privatne; drzavu za to prosto nije briga..)

prva i (mozda) cetvrta koriste subutex u toku detoxa, druga i treca - samo infuziju (sve koriste lekove za smirenje/protiv bolova/epi-stabilizatore, al nista od toga ne resava problem zikre)
= ako je cilj da prodje sto bezbolnije, izbor je jasan (one koje imaju i subutex)

procedura traje ~20 dana, i papreno je skupa - pitaj svaku ponaosob telefonom, ali ne ocekuj nista ispod 500e za tih 20 dana..
maša11

Post by maša11 »

MOGU TI SAMO RECI RUSMEDIK NIKAKO CENA ZA 21 DAN JE 5000 EUR, NEVEROVATNO JE SKUPA KRIZU STVARNO NE OSETIS BUKVALNO JE PRESPAVAS ALI NISTA VISE OD TOGA ONI OBECAVAJU NEKO BRISANJE SECANJA I NEKE GLUPOSTI ALI JA SAM BILA I MISLIM DA JE TO CISTO BACANJE PARA NISU MI POMOGLI ALI IMAS I NEKU JEFTINIJU OPCIJU SAMO DETOKS I UGRADNJU BLOKATORA MISLIM DA JE TO OKO 1000 EUR ZA OSTALE KLINIKE NE ZNAM ALI ZA RUSMEDIK ZNAM TAMO NEMOJ ICI TO JE BACANJE PARA
POZDRAV I SRECNO
.... previse za kraj a premalo za oprostaj....
oci boje meda

Post by oci boje meda »

ja sam se pre 9 meseci lecila u vorobjev klinici i toliko sam cista..skupo jeste, 5000 ali se isplati.radila sam se 6 godina pokusavala svasta i nije mi pomagalo.tek posle njih, ne samo da sam cista nego nemam nikakvu zelju, kao da se nikada nisam ni radila.
pitas se sta je cilj?
tvoja spremnost da krenes.
sta znaci smiriti potrese
u dubinama sebe?
znaci:ugasiti glas.

M.Antic Hodajuci na rukama
supergenije

Post by supergenije »

ja sam bio na detoksu dvaput u drajzerovoj i dva put u lorijenu. Isto je to samo sto je ovo prvo besplatno ako imas zdravstveno osiguranje. Mnogo je bitnije sta posle odnosno naci posvecenog psihijatra. Meni je za to trebalo 5 godina.
Za Ruse znam da su uzasno skupi a licno poznajem troje ljudi koji su bili na tom tzv brisanju memorije i nista im nije pomoglo.
Ne postoji caroban stapic nazalost vec mora da se radi jako puno na sebi a to traje godinama.
Sasex

Post by Sasex »

Vidim da su, kao i obicno, misljenja podeljena.
Zahvaljujem se svima koji pisali i ocekujem jos reakcija.
Moj rodjak se za sada necka tako da ce nam i tako trebati vremena da ga ubedimo.
Puno hvala svima i pisite!
Mauriko

Post by Mauriko »

Ja sam u Naltrexzone i mogu ti reci da imaju dobre strucnjake, rade po Americkom sistemu... Detoksikacija je sigurno bezbolna, svuda je bezbolna... Cena jednog dana detoksikacije je oko 12000 din.... Ja mislim da traje 7 dana... Oni su uvoznici nalorexa (tablete, inekcije i implanti) i sigurno su najjeftiniji po tom pitanju. Nemaju puno pacijenata pa imaju prostora da se svakom dobro posvete.
Ali sama detoksikacija nece nista uraditi u njegovoj glavi, mora da nastavi program psihoterapijom sigurno godinu dana, nekad i vise... A u ovoj klinici imaju fantasticne psihoterapeute...
Who dares, wins !
Sasex

Post by Sasex »

Razgovarao sam sa covekom koji je bio u Vorobjevu na lecenju i kaze da mu nista nije pomoglo, eto, da se podelim ovom informacijom.
Param-parcad

Post by Param-parcad »

oci boje meda wrote:ja sam se pre 9 meseci lecila u vorobjev klinici i toliko sam cista..skupo jeste, 5000 ali se isplati.radila sam se 6 godina pokusavala svasta i nije mi pomagalo.tek posle njih, ne samo da sam cista nego nemam nikakvu zelju, kao da se nikada nisam ni radila.
ej sad...reklama ili...?
skybeatz

Post by skybeatz »

sta god izabrali imajte na umu,a vidi se i iz postova,da je sve to induvidualno i da skidanuje nije problem...i apsolutno je svejedno gde sta i kako se radi..
problem je ne uzeti ponovo H.
a to nijedna ustanova nemoze da vam garantuje ,bez obzira na cenu..
nazalost takva je realnost..i to znaju svi ovde..
Post Reply