Zašto ne ideš na hitnu?!!!!!! Ovo stvarno nije za zezanje.maya81 wrote:Hvala Vam svima na savjetima...maloprije sam na stranici uho čitala o djevojci koja je zbog gangrene ostala bez desne podlaktice.otiči ču do doktora,odmah u ponedjeljak..čim otvori ambulanta.Htjela sam još pitat..preko noči se ono crvenilo dosta povuklo,sad je još samo ona vena ljevo od prepone malo tvrda na dodir (a prepona mi je več dugo vremena tvrda na dodir,mislim da je to zadebljanje na veni,več dugo ga imam i nikad nije bilo problema sa tim,tu venu baš osjetim pod prstima..i osjeti se da je jako tvrda.Al ova "nova" u koju sam se pukla je sad također na dodir pomalo tvrda i lagano boli al samo kad je diram.Znači li ovo povlačenje crvenila kakvo poboljšanje??Ja baš neznam prepoznaz trombozu i gangrenu...mislim da ovo kod mene nije ni jedno ni drugo..možda je jednostavno aut al kako je prepona jako je zajebano mjesto da samo mislim..morat ču i provjerit.
Molim vas napišite mi kako bi izgledalo da imam trombozu a kako gangrenu....
Moj momak je bio u istoj situaciji i mazao je preponu heparinom i prošlo mu je..da pokušam i ja ova dva dana mazat heparinom...a u pon pičim u bolnicu...obečajem..i hvala svima na odgovorima i podršci
pozz Maya
Heparinski gel pomaže kod običnih hematoma, otečenih vena i sl. Ovo kod tebe je nešto puno složenije. Duboka venska tromboza (dvt) se dijagnosticira color doplerom (u krajnjem), to obično rade internitisti angiolozi, kardiolozi i sl. Dakle, ti sama ne možeš prepoznati dvt. Najopasniji su trombi u nogama, jer najbrže putuju, ka srcu, glavi, na pluća (pa nastaje plućna embolija). Možda ti se stvorio ugrušak u nekoj od površinskih vena ali to doktor mora ustanoviti. Šta god da je, ja ne bih dugo razmišljala nego otišla u nabližu hitnu službu i rekla šta je i kako je.
Neću opisati kako izgleda dvt, da se ovo ne bi pretvorilo u igranje dijagnosticiranja preko foruma, što nikako nije pametno.
Ajd, lijepo se spremi pa na hitnu. Želim ti svako dobro!