depresija poslje heroina

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Nikajlo

Re: depresija poslje heroina

Post by Nikajlo »

dopeFree wrote:hvala ti sanela. procitao sam tekst i puno mi je lakse kada znam da su ovakvi poremecaji na neki nacin normalni. pronasao sam se u velikoj vecini teksta

to ti takodje pokazuje da nisi sam i nisi jedini koji se loše oseća te da je lakše kada izbaciš iz sebe ono što te tišti.

plus NA koji ti B.Nadežda predlaže, a sigurno bi trebalo da ih posetiš.
pomoći IMA samo je treba potržiti!
sanela

Post by sanela »

Nikajlo wrote: pomoći IMA samo je treba potržiti!
Kako je lako biti pametan u vezi života drugih i dijeliti savjete kao iz rukava , ha Nikajlo?
A prije dva dan si se htio puknut...
Hoću da ti kažem da ćeš sebi više pomoći ako se okreneš sebi i pronalaženju svojih rješenja umjesto da drugima guraš savjete pod nos.

Pozdrav i drago mi je što sam vam dala materijala za razmišljati :)
Nikajlo

Post by Nikajlo »

sanela wrote:
Kako je lako biti pametan u vezi života drugih i dijeliti savjete kao iz rukava , ha Nikajlo?
Hoću da ti kažem da ćeš sebi više pomoći ako se okreneš sebi i pronalaženju svojih rješenja umjesto da drugima guraš savjete pod nos.

jooooooooooj, Sanela, s tobom se u poslednje vreme stvaarno ne može!!!
sanela

Post by sanela »

Nikajlo wrote:
sanela wrote:

jooooooooooj, Sanela, s tobom se u poslednje vreme stvaarno ne može!!!
A zašto? Jesam li nešto slagala?
winston85

Post by winston85 »

pozdrav dopefree..
Izmedju ostalog, probaj sa nekim AD naravno uz strucnu konsultaciju sa spec, a tu je i nasa Sanela svima da izadje u susret.
Vidis sta trezvenoumlje radi???
moram da iskoristim priliku i pozdravim Sanelu, ali samo zato sto je tako jasno istakla onaj opsirni post o letagiji i depresiji.. Drzi se dope, i ne gubi nadu... :D
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
chloe_clo

Post by chloe_clo »

ma tko ce drugi pametovat nego sanela..heheh
HA JA
nsgirl

Post by nsgirl »

I ja bih zelela Saneli da se zahavalim na svemu sto je napisala i sto se toliko trudi i pomaze ljudima sa problemom zavisnosti.
Divna si osoba i u pravu si za sve sto kazes. Nesto od toga sto si napisla na forumu se nalazi i u mom dnevniku, i tvoje reci su me cesto vracale na pravi put kad bi me spucala melanholija i depresja.
Nisam iz vaseg sveta, drogu nisam nikad probala, ali znam sta je zavisnost. Dve godine se borim sama sa sobom, i necu vam pametovati. Samo da vam kazem da sam pravila sebi i drugima probleme, da sam se inatila, i posle tvrdoglavo sama pokusavala da se izvucem. A greska je bila sto nisam potrazila pomoc.
Moj savet vam je da potrazite pomoc, moraju vas u pocetku drugi ljudi gurati, dok ne ojacati.
Bice bolje ljudi! Samo verujete!
chloe_clo

Post by chloe_clo »

ma da.zna Sanela da se ja malo salim s njom,
u svakom slucaju svaka joj cast..jedna je od retkih sto radi ono sto nemora.:) :D ..
pozz svima..ljudi kakva je situacija kod vas,kak se drzite inace... :P :P
sanela

Post by sanela »

Hvala vam... :oops:
Lijepo je pročitati kad te neko pohvali za ono što radiš.
Hvala vama što dijelite svoje priče i razmišljanja, jer vaše priče čine forum onim što jeste.
preispitivac

Post by preispitivac »

Nadam se da necu biti shvacen kao neka vrsta licemera ako odgovorim nesto na ovu temu jer nisam nikad bio na heroinu ali sam daaaaaaaleko otisao (verovatno vama smesno zvuci to, ali meni je jako zajebano) u zavisnosti od marihuane i citajuci o heroinu i krizama zbog koriscenja istog nalazim snagu/volju/energiju za moju apstinenciju gledajuci kako je nekome kad je gore(daleko od toga da mogu to da shvatim ali mogu da zamislim). Mislim da pomaze misliti na gore slucajeve - evo jedan od mojih primera : Uvek kad mislim da cu da puknem i odem da zavrsim prethodno se uzajmivsi negde pomislim na Jevreje u II Svetskom ratu i na logore. Npr, coveku od 30 godina ubiju na njegove oci dvoje dece, zenu, 6 brace i sestara, roditelje, striceve, tetke i slicno da ne nabrajam, i on, ostavsi ziv, nakon rata zavrsi faklultet, osnuje porodicu nanovo, postane profesor i jos 40 godina nadahnjuje generacije studenata i ulepsa mnoge zivote iako je njegov do neizmernosti unakazen. Ovakvi primeri me postide i pokusavam da zamislim kolika je unutrasnja snaga zapravo potrebna da se tako nesto ostvari i sav moj jad i cemer mi bude smesan(kao i pred vasim ispovestima i problemima). Video sam da mnogi ovde posezu i za duhovnoscu, Biblijom i sl - ja kao ateista ne mislim da ce mi Bog pomoci, ali mislim da hoce moralne norme hriscanstva koje su mi kao nekome ko je vaspitan na taj nacin najblize. Hriscanstvo tvrdi da je jedan od osnovnih motiva ODRICANJE kao kamen-temeljac postizanja mira(produhovljenosti) - kod zavisnosti je odricanje u vrlo ambivalentnom odnosu sa licnoscu ali, mislim da je sve to u glavi i da je ugledanje na primere "cistote" nesto sto nas moze usmeriti
Jurim rep
Post Reply