Metadonska terapija
Moderator: sanela
Re: Metadonska terapija
Metadon nije izmisljen da se deli vojnicima po rovovima kao sto vi mislite nego da se daje ranjenicima jer se u to vreme morfijum dobijao iz opijuma a za to je potreban mak bio pa je trebalo napraviti lek koji deluje isto kada nije moguce doci do maka. I izmisljen je savim slucajno. To na sta mislite i sto su vecinom SS jedinice imale i nosile umalim metalnim kutijama je ja mislim amfetamin. Metadon davan da ne osete bedu rata???!!!
Ma ljudi pročitao sam većionu postova i zašto jednostavno stigmatisati ljude koji su zavisnici i pljuvati supstitucijsku terapiju. Ja sam bio bez droge i opijata i duže ali sam sav stegnut i na mene ne deluje program 12 koraka kao ni onaj reto, zamenili opsesiju opijatima opsesijom "dragog spasitelja" bez uvrede! Ja neću tako ja zaista sam 10 puta bolja osoba kad nisam "odvaljen" već sredjen i bolje funkcionišem čak i mogu da treniram u teretani i neverovatno, brže pamtim i fokusiraniji sam. I ne svidja mi se što ne mogu da funkcionišem u običnim životnim stvarima tako kao kad koristim manje ili srednje doze opijata. Metadon mi nikada nisu dali, jedino jebeni trodon često sam i radio dok sam na dopu ili trodonu i to jako dobro, bez njih nemam motiva i dam otkaz ili me izbace. Jednostavno i literarno sam inspirisaniji, talentovan za pisanje na nekom od ovih. i Tako to traje od moje 18.-te. Svaka čast retašima što su "pronašli boga" i svaka čast "12 koraka programu" samo znam ih ja i privatno i njihove medjusobne mržnje i koškanja i izbacivanje stvari kroz prozor jedne članice jer se sa njenim sinom pojebala jedva punoletna promiskuitetna klinka, ma svačega je bilo i to za mene ne radi. Hoću ako ikako mogu da izdejstvujem metadon ili morfin u manjim dozama i da budem kao što drugi ljudi mogu biti normalno bez ičega, veseli, orni i tako dalje...jednostavno ima nas koji smo možda u serotoninskom deficitu i to treba prihvatiti znam još neke koji se oprobaše na grupi. Da me ne shvate pogrešno ovi štop"nadjoše boga" ne trebaju mi njihova ubedjivanja. Probao sam sve drugo i nije to to. Ovo mi treba. A sada što se ovde i crkva pita previše i doktori beže čak i od trodona da prepišu to je drugo to je problem svesti. Reći će hoću na teret države da se drogiram. Pa ako j etako onda oni što imaju boolest štitne žlezde ne bi trebalo da dobijaju t3 i t4 hormon, glupost e tako meni treba nešto dopaminsko-serotoninsko jer sam ovako hendikepiran.
Sam Adolf Hitler je bio na metadonu (to znam sigurno). Nakon 30 i nekog pokusaja atentata na njega (prezivio sve) izjavio je da pocinje da veruje u to da je besmrtan i neunistiv. Mislim da je ta izjava (snimljena na videu) i uverenje potpomognuta svakodnevnim ispijanjem kolicine metadona koji mu je njegov lecnik administrirao.
hEIL hEIMAt
Jeste, to je bio amfetamin koji se uzimao oralno, gledala sam na Discovery-ju.Beobandit wrote:To na sta mislite i sto su vecinom SS jedinice imale i nosile umalim metalnim kutijama je ja mislim amfetamin.
Potpis.
Ja mogu da ti kazem da meni na metadonu nema sanse da nesto promnakne da zaboravljam ili tako nesto. Ali najozbiljnije ti kazem. Mislim necu date lazem sada da sam neki bizmark desavalo se da na belom ne mogu da se sastavim kada zaredjam 2-3 dana i 2-3 noci pa trazim cigare po kuci po pola sata a one stoje na stolu ili mobilni. Na kraju zovem sam sebe sa fiksnog telefona ali na metadonu nema sanse i ko god ti kaze da ne bi mogao da se bavis fizickim aktivnostima ili da ne bi moao da radis odgovoran posao taj laze. Jer ljudi sve to na metadonu rade.
A da nisam na njemu pa godine bi morale daprodju dok bi se povratio a pitanje da li bi se ikada i povratio ili bi morao da zivim i tolerisem neke ispade kiao zaboravljanje, gubljenje svremena na vreme, napade tenzije. Ti napadi su nesto najgore sto coveka moze da snadje u zivotu ja sam ih osetio nekoliko puta svakiput su se javili posle 2-3 mesecva apstinencije. AU stoje to grozno ljudi moji kada ne mozes da istrpis a javi se iz cista mira sedis sa nekim odjednom se gubis, lose ti je, vruce, pocinjes da se treses. Nema nikakve garancije da bi to ikada proslo, moglo bi da se smanji da bude redje ali bimaka u nezgodnim trenucima i kada ti je bitno da budes skoncentrisan i ispravan se pojavljivalo.
A da nisam na njemu pa godine bi morale daprodju dok bi se povratio a pitanje da li bi se ikada i povratio ili bi morao da zivim i tolerisem neke ispade kiao zaboravljanje, gubljenje svremena na vreme, napade tenzije. Ti napadi su nesto najgore sto coveka moze da snadje u zivotu ja sam ih osetio nekoliko puta svakiput su se javili posle 2-3 mesecva apstinencije. AU stoje to grozno ljudi moji kada ne mozes da istrpis a javi se iz cista mira sedis sa nekim odjednom se gubis, lose ti je, vruce, pocinjes da se treses. Nema nikakve garancije da bi to ikada proslo, moglo bi da se smanji da bude redje ali bimaka u nezgodnim trenucima i kada ti je bitno da budes skoncentrisan i ispravan se pojavljivalo.
Dragance72,ja upravo mislim nesto napisati u vezi ove teme.dragance72 wrote:Ma ljudi pročitao sam većionu postova i zašto jednostavno stigmatisati ljude koji su zavisnici i pljuvati supstitucijsku terapiju. Ja sam bio bez droge i opijata i duže ali sam sav stegnut i na mene ne deluje program 12 koraka kao ni onaj reto, zamenili opsesiju opijatima opsesijom "dragog spasitelja" bez uvrede!
Ja sam na substitucialnom lijecenju Suboxonom o cemu i pisem na svojoj temi.
Upravo zbog razloga koji navodis,tek sam se od nedavno odvazio pisati.
Moje misljenje je da covjek ipak treba pokusati bez icega,ali ako ponavljas recidive i lijecenja koja si probao ne donose rezultate,ne treba biti iskljuciv.
Ovde ces dosta procitati i o zloupotrebi substituta,pa mislim da i takvi doprinose losoj slici supstitucijskog lijecenja i devalviraju ljude koji to rade onako kako treba i u saradnji sa lijecnicima.
Ja funcionisem normalano(ma koliko ova rijec izazvala smjesak na usnama skeptika) i trudim se svoje probleme rijestit kroz psihoanalizu i strucnu pomoc.
Ja nemam vremena da ovisnost mjenjam svakodnevnim odlascima u AN ili nekim drugim stvarima koje nisu psihoaktivne supstance,ali oduzimaju vrijeme.
U svakom slucaju potrebna je tolerancija!
narkoman sam al' najlepsi.
Mir, Tolerancija i Istina.
Tako je,u potpunosti se slazem !Voyager wrote:Mir, Tolerancija i Istina.
narkoman sam al' najlepsi.
Ljudi, ko ovde dobija Alkaloidov Metadon ?
Danas sam otisao po svojih take homes za nedelju dana, medjutim kada sam kuci popio, taj Metadon nije isti kao onaj koji sam pio do juce.
Dakle, nije mu ukus isti, sve ostalo je okay.
Dakle, ukus mu je isto onako sladak i isto je onako mastan kao Hemofarmov.
Osoblje se kune da je to Alkaloidov Metadon i da nije nista menjano, ja nisam bio tu dok su mi tocili tako da nisam imao priliku da vidim, ali verujem ljudima ako kazu da je i dalje Alkaloidov...a i sve je isto.
No, sve je pocelo tako sto je moja klinika imala neki zastoj sa Metadonom, te nisu mogli juce da mi daju take homes za 7 dana, pa sam morao danas da dodjem po to i to danas sam dobio do utorka, u utorak ponovo idem i tek cu tada dobiti za 7 dana, tada ce im se nabavka nastaviti kako treba, ovo je bio neki zastoj, izgleda neko zajebao nesto u proceduri.
Juce kada sam popio dozu, to je bio onaj gorak ukus, bez secera niti icega, znaci Alkaloid Metadon onakav kakvog ga znam.
Medjutim evo danas dobijam mastan i zasladjen, isti kao Hemofarmov.
No ima isti rad i ne izaziva mi nikakve nezeljene efekte koje mi izaziva Hemofarmov.
Molim vas, da li iko ima pojma sta se desava ?
Je li Alkaloid mozda malo izmenio svoj Metadon dodavsi mu malo secera i malo vise glicerola da bude masniji ?
A i ovo razmisljam, mozda je i ovo u pitanju.
Za Alkaloid Metadon bocice od 10ml male, za njih pise "oralne kapi", dok za ove vece od 100ml i 1 litru koje koriste klinike pise "rastvor".
Da li je moguce da su te male bocice od 10ml tako zasladjene jer te male bocice uglavnom dobijaju pacijenti koji imaju bolove, pa njima ne moraju da mesaju sa sokom, dok za nas ide ovaj nezasladjen, potpuni rastvor.
Pa, posto je moja klinika imala zastoj u nabavci Metadona, mozda su morali otici do gradske apoteke da podignu ovaj u bocicama od 10ml dok ne dobiju ponovo onaj od 100ml ?
Pazite, neverovatno mi je da sam dobio HF-ov Metadon, on ne moze da se meri sa ovim i pride imam ozbiljne negativne reakcije na njega.
A i ne znam koliko se HF-ov Metadon prodaje u apotekama, jel ga ima jos u velikoj meri ili ga je polako sve manje i manje ?
Hajte molim vas, vi koji sigurno znate da dobijate Metadon Alkaloid u klinici, sta ste dobili danas, juce ?
Da li ste dobili isti onaj gorak i nezasladjen, ili mastan i sladak ?
Znaci razlika u ukusu je zestoka, jako se lako primeti.
Voleo bih da znam.
Danas sam otisao po svojih take homes za nedelju dana, medjutim kada sam kuci popio, taj Metadon nije isti kao onaj koji sam pio do juce.
Dakle, nije mu ukus isti, sve ostalo je okay.
Dakle, ukus mu je isto onako sladak i isto je onako mastan kao Hemofarmov.
Osoblje se kune da je to Alkaloidov Metadon i da nije nista menjano, ja nisam bio tu dok su mi tocili tako da nisam imao priliku da vidim, ali verujem ljudima ako kazu da je i dalje Alkaloidov...a i sve je isto.
No, sve je pocelo tako sto je moja klinika imala neki zastoj sa Metadonom, te nisu mogli juce da mi daju take homes za 7 dana, pa sam morao danas da dodjem po to i to danas sam dobio do utorka, u utorak ponovo idem i tek cu tada dobiti za 7 dana, tada ce im se nabavka nastaviti kako treba, ovo je bio neki zastoj, izgleda neko zajebao nesto u proceduri.
Juce kada sam popio dozu, to je bio onaj gorak ukus, bez secera niti icega, znaci Alkaloid Metadon onakav kakvog ga znam.
Medjutim evo danas dobijam mastan i zasladjen, isti kao Hemofarmov.
No ima isti rad i ne izaziva mi nikakve nezeljene efekte koje mi izaziva Hemofarmov.
Molim vas, da li iko ima pojma sta se desava ?
Je li Alkaloid mozda malo izmenio svoj Metadon dodavsi mu malo secera i malo vise glicerola da bude masniji ?
A i ovo razmisljam, mozda je i ovo u pitanju.
Za Alkaloid Metadon bocice od 10ml male, za njih pise "oralne kapi", dok za ove vece od 100ml i 1 litru koje koriste klinike pise "rastvor".
Da li je moguce da su te male bocice od 10ml tako zasladjene jer te male bocice uglavnom dobijaju pacijenti koji imaju bolove, pa njima ne moraju da mesaju sa sokom, dok za nas ide ovaj nezasladjen, potpuni rastvor.
Pa, posto je moja klinika imala zastoj u nabavci Metadona, mozda su morali otici do gradske apoteke da podignu ovaj u bocicama od 10ml dok ne dobiju ponovo onaj od 100ml ?
Pazite, neverovatno mi je da sam dobio HF-ov Metadon, on ne moze da se meri sa ovim i pride imam ozbiljne negativne reakcije na njega.
A i ne znam koliko se HF-ov Metadon prodaje u apotekama, jel ga ima jos u velikoj meri ili ga je polako sve manje i manje ?
Hajte molim vas, vi koji sigurno znate da dobijate Metadon Alkaloid u klinici, sta ste dobili danas, juce ?
Da li ste dobili isti onaj gorak i nezasladjen, ili mastan i sladak ?
Znaci razlika u ukusu je zestoka, jako se lako primeti.
Voleo bih da znam.
Ja sam bio u ulici Gavrila Principa u metadonskom centru pri domu zdravlja Savski Venac i dobio osnovne informacije i rekli su mi da se testiram na HIV i Hcv i to sam uradio i dobio dijagnozu HCV pozitivan e sada, jebiga, potrebno je utvrditi genotip virusa, broj kopija ukratko PCR test. No na stranu to, zakazano mi je za 15 decembar da idem na intervju sa rezultatima. Ne znam kakva je procedura osim razgovora za dobijanje terapije, jer kao što sam rekao sa 20 godina sam se navukao na dop i bio dugo ne njemu, onda se skinuo i bio godinu čist pa navalio na trodone par godina, pa sam bio čist 4 godine, onda se vratio dopu, pa u pauzama, alkohol, djonovi u većim količinama i onda posle teškog overdosse-a pre dve godine program 12 koraka. I prva tri meseca dobro onda recidiv od par dana pa alkohol par dana, pa opet mesec čist pa recidiv. Uglavnom jedino dobro je što su ti recidivi trajali do mesec dana i prestajali ali je loše što se ponavaljaju. S druge strane nisam probao terapiju održavanj metadonom jer neki kažu da je ok drugi da im je loše, neki kažu posle godinu dana održavanja dobijaš preuranjene ejakulacije i ne funkcionišeš seksualno, treći da na metadonu ne možeš dobiti terapiju za hcv...ne znam šta da mislim i lomim se. Ovako nikako da uspostavim apstinenciju dužu od tri meseca a ove godine ni jednom duže od mesec i po. Stalno sam na klackalici radim se, ne radim se..i to je frustrirajuće. A tek što se tiče para užas ne radim već neko vreme a kako se snalazim ne znam lažem i mažem užas...