Pocinjem da se smirujem.
Hocu da pisem dnevnik.
Mislio sam to i ranije,ali nisam bio spreman ili siguran.Sad sam siguran,ako nista bar zadnjih nekoliko mjeseci i danas.
Vec dugo vodim rat sam sa sobom,nesto kao vudd,samo njih je trojica,a nas su samo dvojica.
E ovaj Yugo sto pise je pobjedio tako sto se predao.Jebiga,pametniji popusta.
Onaj prvi je stalno upir'o i unosio neki nemir.OK,uz pomoc njega samo nas dvojica povalili Horkana,mitsko bice koje nam je bilo zajednicki neprijatelj.Ali kako to biva,nemogu dvojica upravljati jednim mozgom i tako ja nadmudrim ovog prvog,koji je sad drugi :smt112 .
Da se razumijemo,ja sam dobar i nisam okrutan,pa sam ovog drugog stavio u stanje mirovanja.
Ukratko o ovom sto je sad drugi.
On je isto dobar momak,ali se uvijek nesto protivio substituciji i kont'o da moze pobjediti bez nje.Godinam je pokusavao,sastavljao nekih mrsavih 2-3 mjeseca i padao.Na kraju je i on prihvatio substitut,ali u veoma malim kolicinama,bojeci se sta poslije.Najveci uspjeh postigao je 2005 kada je sastavio blizu 5 mjeseci apsolutne cistoce.I ako cist,svaki dan je razmisljao o heroin ,vise nego sto prosjecnom covjeku padne sex na pamet.Opet navlacenje,opet borbe,opet sve iz minusa.Iscrpljen,2007. uz griznju savjest pristaje na Subutex.Pocetak je bio obecavajuci,ali ne zeleci piti vise od 2 mg,nakon 11 mjeseci izbjegavanja heroina,ponovo pada.Provaljuje fol i pocinje piti duplo po potrebi.Ponovo se desavaju padovi,ali puno rjedje i traju po jedan dan.
Nezadovoljan tim "uspjesima",uspjeva podici terapiju na 6mg konstantno i pocinje razdoblje stabilizacije uz povremene napade griznje savjesti i strahova od substitucije.
U takvim previranjima i bez heroinskih recidiva u ljeto 2009.stupa u kontakt sa doktorima koji guraju projekat lijecenja ovisnosti bupronorfinom na tlu BiH.Radilo se o Suboxonu.
E negdje u to vrijeme,nastupam JA !
Zapocinje obracun iz kojega sam izasao kao pobjednik.
Apsolutno prihvatam lijecenje i odbacujem strahove i nedoumice.Snagom volje i pameti,ovog drugog Yugu smetala ne ubijam.Ostavljam ga privremeno zaledjenog,zlu netrebalo.Znam da cu ga jednog dana morati odlediti i da cemo se ponovo ujediniti,ovaj put kad budemo jurisali na Suboxon

.

Dragi moji prijatelji,a i neprijatelji,
mislim da je ovo napisano moje prvo,u potpunosti iskreno djeljenje necega sto mi je lezalo na srcu!
Dogadjaji koji su ranije napisani su isto tako do detalja istiniti,ali ovo je bio emocionalni istovar i sve sto u buducnosti kanim napisati,neka moja misljenja,emotivna stanja i sl.bice takva.Istinita i Iskrena.
Mozda ce tu biti i necega za raspravu ili necega sto nece biti ispravno,ali onako kako to budem u tom trenutku mislio i osjecao bice i napisano.Bez trunke manipulacije ili podilazenja.
Zelim da ovo bude neka vrsta svjedocenja i ispovjesti,o covjeku koji se bori i Zivi uz pomoc bupronorfina,koristeci to onako kako su i doktori,strucna lica,zamislili.
:smt111