YugoStar

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

YugoS

Re: YugoStar

Post by YugoS »

:D Nik,hvala i drago mi je na ovom napisanom.

Ako sam na ista ponosan iz perioda aktivnog drogiranja heroinom,onda je to sto nisam nikad postao Zli narkoman i nekako sam uspjevao da zadrzim "covjeka" u sebi i da kontrolisem tu losu stranu.
Isto tako,imao sam razumjevanje i opravdanje za ljude iz kojih su izlazile najgore ljudske osobine usljed konzumiranja heroina.

Vecina ce mozda pomisliti da ta "mirnoca" dolazi od substituta,Suboxona,ali nije tako.

Ponekad me to i plasi.
Velika vecina Ovisnicke populacije,kojoj ne sumnjivo i ja pripadam,ima slican obrazac ponasanja.Uvijek i u svakom periodu narkomanskog zivota,aktivno,ne aktivno drogiranje,substitucija,kriza...moje ponasanje i djelovanje cesto ili u vecini slucajeva nije bilo po toj matrici.
Neko (dobronamjeran) ce reci super jebiga,dobar si momak i to,ali ja sam Narkoman dokazani i sta sad,sta da ja mjenjam u zivotu,koju muziku da promjenim kada nikad nisam slusao to sto vecina narkomana slusa,koji krug prijatelja da odjebem kad sam se uvijek druzio sa str8 rajom....ovakvih i slicnih primjera ima masu.

Ja se izvinjavam sto odoh malo u stranu,ali ove "strahove" i nedoumice su nesto o cemu kanim pisati.

Pozdrav.
narkoman sam al' najlepsi.
YugoS

Post by YugoS »

Pocinjem da se smirujem.

Hocu da pisem dnevnik.
Mislio sam to i ranije,ali nisam bio spreman ili siguran.Sad sam siguran,ako nista bar zadnjih nekoliko mjeseci i danas.

Vec dugo vodim rat sam sa sobom,nesto kao vudd,samo njih je trojica,a nas su samo dvojica.
E ovaj Yugo sto pise je pobjedio tako sto se predao.Jebiga,pametniji popusta.

Onaj prvi je stalno upir'o i unosio neki nemir.OK,uz pomoc njega samo nas dvojica povalili Horkana,mitsko bice koje nam je bilo zajednicki neprijatelj.Ali kako to biva,nemogu dvojica upravljati jednim mozgom i tako ja nadmudrim ovog prvog,koji je sad drugi :smt112 .

Da se razumijemo,ja sam dobar i nisam okrutan,pa sam ovog drugog stavio u stanje mirovanja.

Ukratko o ovom sto je sad drugi.
On je isto dobar momak,ali se uvijek nesto protivio substituciji i kont'o da moze pobjediti bez nje.Godinam je pokusavao,sastavljao nekih mrsavih 2-3 mjeseca i padao.Na kraju je i on prihvatio substitut,ali u veoma malim kolicinama,bojeci se sta poslije.Najveci uspjeh postigao je 2005 kada je sastavio blizu 5 mjeseci apsolutne cistoce.I ako cist,svaki dan je razmisljao o heroin ,vise nego sto prosjecnom covjeku padne sex na pamet.Opet navlacenje,opet borbe,opet sve iz minusa.Iscrpljen,2007. uz griznju savjest pristaje na Subutex.Pocetak je bio obecavajuci,ali ne zeleci piti vise od 2 mg,nakon 11 mjeseci izbjegavanja heroina,ponovo pada.Provaljuje fol i pocinje piti duplo po potrebi.Ponovo se desavaju padovi,ali puno rjedje i traju po jedan dan.
Nezadovoljan tim "uspjesima",uspjeva podici terapiju na 6mg konstantno i pocinje razdoblje stabilizacije uz povremene napade griznje savjesti i strahova od substitucije.
U takvim previranjima i bez heroinskih recidiva u ljeto 2009.stupa u kontakt sa doktorima koji guraju projekat lijecenja ovisnosti bupronorfinom na tlu BiH.Radilo se o Suboxonu.

E negdje u to vrijeme,nastupam JA !
Zapocinje obracun iz kojega sam izasao kao pobjednik.
Apsolutno prihvatam lijecenje i odbacujem strahove i nedoumice.Snagom volje i pameti,ovog drugog Yugu smetala ne ubijam.Ostavljam ga privremeno zaledjenog,zlu netrebalo.Znam da cu ga jednog dana morati odlediti i da cemo se ponovo ujediniti,ovaj put kad budemo jurisali na Suboxon :D .

:D Dragi moji prijatelji,a i neprijatelji,
mislim da je ovo napisano moje prvo,u potpunosti iskreno djeljenje necega sto mi je lezalo na srcu!
Dogadjaji koji su ranije napisani su isto tako do detalja istiniti,ali ovo je bio emocionalni istovar i sve sto u buducnosti kanim napisati,neka moja misljenja,emotivna stanja i sl.bice takva.Istinita i Iskrena.
Mozda ce tu biti i necega za raspravu ili necega sto nece biti ispravno,ali onako kako to budem u tom trenutku mislio i osjecao bice i napisano.Bez trunke manipulacije ili podilazenja.
Zelim da ovo bude neka vrsta svjedocenja i ispovjesti,o covjeku koji se bori i Zivi uz pomoc bupronorfina,koristeci to onako kako su i doktori,strucna lica,zamislili.

:smt111
vudd

Post by vudd »

Yu-go-slavija,Yu-go-slavija....(a mase klicu''HHHEEEEEEEEEEE...)

Pozdrav tebi i vama dvojici :)
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
YugoS

Post by YugoS »

Hvala vudd prijatelju,samo se bojim da te onaj drugi ne cuje.

Tito-Partija Omladina-Akcija !

:smt109
YugoS

Post by YugoS »

Ustao sam pravo rano.Inace sam ranoranioc,ali pravo rano znaci u 05:02.
Sat nikada ne navijam u neko "okruglo" vrijeme,a gledam i da zbir brojeva bude po meni odgovarajuci.Jutros je zbir bio 7.Zasto to naradim ni sam ne znam,onako.

Vec duze sam bolestan.Za razliku od prosle godine,kada sam prehladu ignorisao i zajebao citav organizam,ovaj put sam reagovao na vrijeme.
Rezultat je blaza upala pluca.Pijem antibiotike i na kontrolu moram donijeti nalaz krvi.
Zato sam i ustao tako rano.Isplatilo se jer je svitanje bilo fantasticno.Volim svitanje i jutro.
Nije mi bilo mrsko da malo provirim i uz pomoc dvogleda izvrsim kontrolu neba iznad Komsijine zgrade.Cesto se zali da mu se neki crni oblak parkira tacno iznad njegovog stambenog objekta.Ovaj put i nebo iznad Komsije bilo je plavo.Bi mi drago.

Pokusao sam ja izvaditi krv i prije par dana,ali Sestrica nije uspjela,pa me poslala drugim da se muce.Imam male vene od rodjenja i uvijek je bila frka oko vadjenja krvi.Ono sto je i bilo vidljivo,uspio sam osobno dotuci minulih godina.To mi je pricinjavalo malu nervozu,ali nekako sam uspio.U stvari dvije sestre su to odradile.Malo su nesto isciburale iz vene,a nesto iz prsta.Dva puta su mi bockali prst.Bile su pravo brizljive i stalno su me ohrabrivala.Osjecao sam se kao podlac,dok sam glavu okretao u stranu.Mislim,ipak su insulinske igle nekako manje i brate nisu onako strasne,a i nagradu su davale nakon pretrpljenog "straha".

Vratio sam se kuci,pravo gladan.Skont'o sam da me glad cini nervoznim.Prije nisam imao takav osjecaj.Jeo sam jer ljudi jedu i to tako mora da bude,ali da sam nesto mislio o hrani i nisam.

Dan je lijep,nemam nekih obaveza i cekam da nesto iskrsne lijepo sto ce mi upotpuniti svakako lijep dana.

:smt047
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Fino od tebe sto se brines za nebo iznad komsijine kuce. Od tebe ocekujem da obezbijedis protivgradne rakete i adekvatno dejstvujes sa tvog brda, po potrebi :). Fakat je osvanulo lijepo jutro... I ako postoje jutra u kojima ne bi trebalo umrijeti, ovo je svakako jedno od tih. Sve sto ti treba je da sjednes negdje pod suncem, pijes kafu i uzivas... i da izvan toga Sve, ne postoji nista drugo bitno; nikakva velika Ideja ili Supstanca (osim, mozda, zena...).

Ako ti ne iskrsne nista lijepo za sat dva, kazni se... Zovi mene na kafu :). I ja sebe trenutno kaznjavam. Ucim. Ne mogu da vjerujem.

Vidimo se.
YugoS

Post by YugoS »

Upravo sam ti napisao....

Ako izradis,objelodanicu na Forumu i svim elektricnim medijima !

Tol'ko !

:D
YugoS

Post by YugoS »

Dan zavrsava kako je i poceo,odlicno!

Onaj gore debeli sa pivom nije izradio!

Neznam koji mi je pimpek.Citavog zivota kaskam za odgovorima.Mozda je sudbina,a mozda kasnim sa pitanjima.
Sve ja to uredno skontam,ali skontam i to da sam mogao to i ranije da skontam.Valjda mora i takvih da postoji i sve je OK do se stize,ali sta ako se jednom ne stigne ?!

Moram raditi na sebi.
Ovo sam vec jednom napisao,mozda i dva puta,a sebi rekao sto i jednom.I radio sam,nije da nisam,ali bio je to spor rad nogu i mozga.
Pa i nije moglo brze,kad se boris protiv necega u sta samo sumnjas.Treba znati koje i sta tvoj protivnik,prvo ga nauciti prepoznati.Jer uzalud vam trud pusaci ako udarite na pogresna vrata ili problem.Samo se gubi vrijeme.

Znaci,prvo stati u gard i skontati u kom grmu lezi problem.To prvo !

E da,ali prije tog prvog poteza,obavezno provaliti da je tesko sam i naci pomocnika.Nekoga ko je bar korak ispred tebe.

Debeli,puno ti hvala !

:D
igra bez granica

Post by igra bez granica »

pozdrav Yugoo!!!!
Samo napred ja jos nisam ni nasao koliko nas ima ali evo 6 dan i bez suba. Necu da se hvalim vec samo da kazem da se borim probacu da se resim makar za neko vreme. Sjebavao sam se ne znam ni ja koji mi racq bi da cuclam po dve pa cak i tri 8ce kreten bio kreten ostao e sad koliko cu usppeti videcemo. Vazno je da si ti krenuo i potisnuo onoga prvoga.
pozdrav svima meni dragim ljudima
YugoS

Post by YugoS »

Igra brate,
vjerujem da ti je zajebano,a znam i za ta skretanja.Jebiga,omakne se.Gledaj na to kao jedno iskustvo vise i izadji kao pobjednik.

Volio bih da izguras,kvalitetan si momak i znas da te gotivim.Nadam se da znas i da uvijek pitam za tebe i navijam.

Javljaj se.
Post Reply