Dobro sam... Imao sam juce pravo cudan dan. Sa NA sastanka na kom je bilo isto kao i uvijek - bolno, mucno, oslobadjajuce, prepuno razumijevanja, poucno, uzasno, gorko... uletio sam u totalno drugi film i pricu. Skoro pa trenutno, bez ikakavog prelaza, kao da sam prosao kroz jebena vrata u drugu dimenziju postojanja.
Da mi je neko prije samo par mjeseci govorio da cu biti u nekom napucanom hotelu na Jahorini na romanticnoj veceri za 6 osoba, bez kapi alkohola ili droge u sebi, bez price o tome, bez price o sportu ili semama, bez utakmice za gledanja, prostora za divljanje... sa djevojkom pored sebe koja ne konzumira cak ni cigarete, pametna je, ali i dovoljno naivna da vjeruje u Deda Mraza (mozes je ubijediti da si bas ti Deda Mraz, ako zelis)... Do ponoci sve bude ok, a poslije je stara zove na svakih 20 minuta da provjeri kad se, jebiga, vraca, a ona to smatra za nesto sasvim normalno... Rekao bih mu da je totalno lud

. A jos kad bi mi rekao da cu se pri tome osjecati dobro i sretno i necu biti nervozan ili sa dubokim osjecajem nepripadanja, sjebo bih se do daske. Da ce jedan par sacinjavati moj ludi sponzor i njegova cura, drugi njegov ludi najbolji jaran i njegova cura.... Strasno

.
Da je njima to isto rekao neko prije nekoliko godina, osjecali bi se kao ja jutros. Ovisnici su, jebiga, kao i ja.
I dobro je, u sustini, sto su ta dva zbivanja isla jedno za drugim, bez suptilnih prelaza ili nesto... Provalis tako lakse da dobar dio problema koje nosis na plecima i od cijeg si se tereta savio toliko da nosem ores meku zemlju i crtas liniju na asfaltu, i pocinje i prestaje u tvojoj glavi. Tu su, ako zelis da budu i nisu tu, ako zelis da ne budu...
Hvala sponzoru na ovih mjesec dana. Mnogo su mi znacili... Danas je razgulio na drugi kontinet, ponovo. Sa srecom... A ja se vracam u rutinu, a nemam pojma kako ce to izgledati

. Nece biti gudre, obecavam. Zivot je tezak, ali nije nepodnosljivo odvratan. Kad apstiniras, stvari se ipak popravljaju. Nekako. Sporim ritmom.
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=g-a9PmCc3c8[/youtube]