dali je istina

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

tina26

Re: dali je istina

Post by tina26 »

ali jugo evo ja imam tu i jedan i drugi i subutex i subuxon i bas aam isla gledati sastavi i pise u subutexu buprenofin, a u suboxonu buprenofin i naloxon, sad aove pomovcne tvari nisu bitne, neznam kiselina ova, tvar ona, jeli, a svi znamo i pitice na grani da sub mozes probiti i to bez beda sam malo bojim dopom, i nakon 8 sati ko sto pise u uputstvima opet uzeti subutex normalno jeli, jer inace kao uzimanje suba na dop izaziva tkavu krizu kako bi onda skidali ovisnike o dopu sa subom, morlai bi cekati 5 dana da dop izade iz organizma da bi uzeli sub kuzis, to je kod hepa, jer su oboje kak se to kaze antagonisti, pa se ajmo reci tuku,pa kao na hep popijes sub, biti ce to luda voznja, ali na dop, ne. e sada ti oces reci da je naloxon-revija-nemexin sve to isto? ja kolko znam nije, ako ima ko pametniji neka kaze, ustvari pogledati cu na uho pa javim, jer nije taj blok u tom suboxonu za to da se ljudi en furaju na njega, pa saki danas reko da semoze furati na njega i pobiti ga, a reviu ma mozes ti i reviu i inplantati probiti lai malo teze, revija je samo taj blok kuzis a subutex je buprenofin plus taj blok znaci malo tog bloka ima us ebi tako da ces ako uzmes ok dop i po malo osijetit, naravno en se roknuti sa dva gama odjednom to bi samo budala napravila sigurno ces overiti, po malo, nego da a suboxon je isti ko subutex znaci buprenofin, i taj malo tog bloka i taj naloxon koji je aktivan samo i izaziva krizu samo kada dode direktno u krv onda se veze na receptore. da doktori kzu da ako se uzima sublingvalno d aonda taj naloxon smao klizne, ali ja im ne vjerujem, nesto se mora zadrzavati u organizmu, a ta naloxon je otrov, pa pise u uputstvima da ga nesmiju uzimati ljudi sa oboljenjem jetre,a eto ipak i mi koji imam hepatitis i ne furamo se, moramo prisilno (joj to prisilno, osijecam se ko neki pokusni kunic) moramo na suboxon.
a sto ti oces reci da si na subutex(posto kazes tvoje iskustvo) uzeo dop pa ujutro dubutex i bacilo te u zikru? mislim diskutiramo, vajda ja se nadam da je to dozvoljeno neeee
tina26

Post by tina26 »

YugoS wrote:Imam par minuta i hocu da ih potrosim,pa cu malo i ja pisati.

:D Evo malo moje filosofije .

Ja mislim da su Nalorex i Revija jedna te ista stvar,samo se drugacije zovu.Drugacije se zovu jer im je i proizvodjac razlicit.
U oba slucaja radi se o Naltrexone hidrohloridu koji proizvodjac koristi u oba slucaja :!:

Nalorex je ime tablete kojoj je proizvodjac odredio tj. nedjenuo ime,ali je hemiski sastav ili kemijski sustav Naltroxone hidoklorid :!:

Revia je ime tablete kojo je proizvodjac dao ime tj, neko je rekao zvacemo ga Revia.To je isto Naltroxon hidrohlorid :!:

:!: Nemojte se zajebavati sa ovim stvarima.Mozes ti slobodno popiti Nalorex ili Reviu,a za sat uzeti opijat.Neci ti nista biti ako ne uneses ogromnu kolicinu koja ce probiti blok i dovesti te do OVERDOZA ! Ako prezivis uzimanje,docekace te sutra Nalorex ili Revia i napravit ti Krizu za pricu :!: :!: :!:

:idea: Ovo je isto samo moje iskustvo i dalje od tih experimenata :!: :!: :!: :!:
e sada sam tek vidjela pa to sam i ja rekla, nalorex i revija i nemexin su ista stvar, jaki blokovi koje je nije nemogu ali teko probiti, ali suboxon ne sadrzi nalorex nego naltroxon. je znam i ja sma brkala, tih x eva kolko oces a svi na istu shemu, alis ad amislim da napokon kuzim.

ali mi tu ne pricamo o reviji, suboxon nema veze sa revijom, nalorex je totalno nova tvar , totalno novi blok koji je kazem kativan samo kada se ufuras, onda (kao) izaziva krizu. revija, i ti blokovi su sasvim druga prica, sasvim, oni nemaju sto ima suboxon, ono sto ima subutex a to je buprenofin, ono sto je antidepresiv, ubija zelju, ima silling efekt (ko zna sto je to, dobije 100 eura hehe) itd itd, jos sto stvri koje obicni blokovi ne rade, ali zato ga eto mozes probiti lakse nego reviu . jbg savrsena tableta, sve u jednom ne postoji. mozda za koju godinu izmisle ali za sad jos ne, nekome hvala bogu a neko jedva ceka tako je to
YugoS

Post by YugoS »

Draga Tina,
Vidim da si se izgubila izmedju svih tih Blokatora. Ja neznam bas da pisem jasno i kratko,ali zamisli da svi ti nazivi za blokator su Naltoxen "

Nemexin=Naltroxen :!:

Naloxon =Naltroxen :!:

Revia = Naltroxen :!:

I opet ti ponavljam,ja sam uradio transfer sa Subutexa na Suboxon i nista,nikakvu razliku nisam osjetio.

Tvoje je da nisi brljala sa Heroinom,Metadonom I slobodno jedno jutro kad potrosis Subutex predji na Suboxone.

Ako ti i malo bude smetalo,budes se osjecala lose i to,pitaj doktora da te prebaci na Metadon.

Ako i to neces,treca varijanta je Komuna :!:

Znaci,ako nisi zloupotrebljavala Subutex,ako ga uzimas topeci i onako kako treba,onda ne kontam sto ti je frka ? !

Pozdrav.
narkoman sam al' najlepsi.
tina26

Post by tina26 »

pa ko kaze da mi je frka? je frka je sa jednog na drugi a neznas to je ali evo decko danas popio suboxon i sve ok, za sada vidjeti cmeo navecer, ali ja samo tebe eto pokusala objansiti da u suboxonu nema recij, neznam dali si me shvatio, ili ja u kope ti u spde (taks e kaze kada ja jadno ti drugo) kuzis.

a i nije bas d ami se danas da nesto diskutirati, nisam nesto dobre volje ejr sutra ide prvi dan suboxona, ali da mozda jenog dana kao mi dode zelim uzeti dop, zelim znati dali to mogu na suboxon kao na sub jeli, alie to koa sto su mi rekli mogu, takod a nema frke, ja ga ne furam tako da mene to en dira, znam posmrkati ali smo zbgo okusa, ovaj je navodno (navodno jer sam sinoc malo liznula i fuj je) boljeg okusa tkao da cu ga pod jezik, neznam jos cu vijeti kako i sto, a za probijanje neznam u teroiji je moguce ali u praksi nitko jos nije probao, tako da vijeti cemo, ja ne kazem da cu uzeti dop ali jednog dana ko zna mozda za par mjesec se budem htijela pocatiti jednom (da sad ame svim napadnite ajde, jedva cekam) zelim biti sigurna da se neista ruzno nece dogoditi a kolko sam citala i pitala drugdje, ne tu jer ovdije to nemozes ptati jer odmha snelica brise (sloboda izrazavnja i misljenje nula tolerancija na ovom forumu ali dobro zato postoji drugi doi mogu pitati to me zanima),

nego decko danas uzeo suboxon jesam to rekla vec, nezmma dali tu ili an drugom mjestu, i sve ok za sada, vijdeti cemo navecr, ja sutra uzimam prvi put pa ajvim kkao je i sto je.
ako je netko vec presao neka jvi iskustva, a ko ga je probijao isto enka javi lai na pp, da nebi bilo d aopet promoviram neznam ni ja sta, eto ponavljam ne kazem da cu ga probijati, sada sigurno ne, nemogu i da ocu, kada sam doma, ali jednog dana ko zna, jednom u neznam kolko uzeti dop, ne vidim di je tu steta, ako naravno imas kontrolu, i ne pocnes onda taj period smanjivati pa opet dodes na svaki dan, ali jendom u neznam kolko, zasto ne, malo se proveseliti (da znam da cu sada biti napadnuta, i cijeli ili dio posta ce biti ovrisdan, ali ovo je ent imam pravo napisati sto hoceu zar ne, i reci svoje misljneje i videje stvari zar ne?)
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Eee, blago tebi, kad ti je to "čašćenje" i "proveseljavanje" normala.
Potpis.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

jednom u neznam kolko uzeti dop, ne vidim di je tu steta, ako naravno imas kontrolu
jbte ja stvarno ne mogu da vjerujem da likovi i dalje zive u ovakvim zabludama...
YugoS

Post by YugoS »

:smt118
narkoman sam al' najlepsi.
darla

Post by darla »

a dobro, tina je to napisala hipoteticki receno, i sama je naglasila da sada ne zeli uzeti heroin, al ko zna jednog dana..
uostalom i ti si rekla da se ne smatras izlijecenom nego zalijecenom..
ja skroz razumijem tinu, jer i mene su samo prebacili na suboxon bez ikakvih uputstva..ja ne zelim sad dop al ne usudim se reci NIKAD VISE..kad sam koristila subutex znala sam kako i sta, a sad nemam pojma o nicemu..dobro, znam, ali samo zato sto su mi objasnili ljudi s foruma (necu imenovati,nebitno) ali strucna lica, doktori- ma ni rijeci..valjda je u redu da, ako nam preporucuju terapiju, i kazu nesto o njoj, a ne da se zbunim kad vidim recept i odem u apoteku i tek tamo mi zena kaze samo da subutexa vise nema i nece ga biti..
tina26

Post by tina26 »

ma da darla doktori ili ti nece ni objasniti nego samo reci to je isto i vozi dalje, ili te plasiti,

na ostalo nebi odgovarala, moja osobna stvar i moj izbor ko s ene slaze ne mora da vrijeda moze samo ne komentirati ili komentirati lai na ljep nacin, da se sa time ne slaze, i dati neki pametan argument zasto ne, ali ja i nisam rekla da cu to napraviti, ili da radim i da eto ja sutra idem po dop, ali jednog dana ko od nas moze garantirati nikada vise, onaj ko kaze d amoze, zavarava ilis am sebe ili okolinu. nemojte tako zlonamjerno komentirati, svkao kao sto sma rekla ima svoj izbog, ali ok znam i naucila sam vec da i ana i ova druga nemogu normalno komentirati i dati argumente sovjih komentara nego sam da znaju zajedljivo napisati recenicu , dvije, koje kada malo bolje pogledas su jako zajedljive i ustvari vrijedaju, ali hvala bogu pa me ne dira tude misljenje, pogotovo ne takvih ljudi, koji misle da su iznad nas obicnih smrtnika, koji eto iskreno kazemo nemozemo reci nikada vise, koji ne glumimo glumu a ustvari u sebi ponekada izgaramo za dopom, mozda ga cak i uzmemeo, ali eto na forumu i pred okolinom, ko ja, ma neeeee, i pljuju sve koji otovoreno kazu ko zna jadnog dana sto ce biti, a i ne vidim, jednom godisne, uzeti, pocastit se, ako iams kontrolu, ja ne vidim zasto ne, ako netko vidi zasto ne neka da neki dobar i normalana argument. naravno naglasavam ako imas kontrolu, da sada ce svi reci nmozes imati kontrolu nad tim, e pa mozes, vjerujte mi, ako vam to nije vise srediste zivota, ako imate zivot a ovo postane sporedna stvar onda se moze, ali ko sam ja da sudim, ali eto meni svi sude, a dobro, tako valjd amora biti.

eto rekoh da necu komentirati ali, eto, ljuti me kada netko misli da je ono bolji od nekog drugog, a ustvari samos e pretvara na van da ja bolji a ustvari ista stvar, iste zudnje , ito razmisljanje, ali eto da se uklopi pljuje po onima koji s ene uklapaju, uh, teza psihologija sta ces.

da darla nemoj se bojati, decko ej dana suzeo kaze sve ok, isto ko sub s eosijeca, ja cu sutra pa javim kako je, kada tek na sebi osjetim, a ja sam jako osijetljiva sto se toga tice , krize i toga, ono sve soijetim deset puta jace (a sve je to u glavi), pa tako da kao ja ne osijetim prelazak nitko ence ja sam stvanro mjerilo ono ako se imalo soijeti prelazak ja cu ga osijetit vjeruj mi hehe. joj sto su nam napravili ha, kako su nas, da ne kazem sto, a cemu, jer ono sto znas sto sam ti napsala, pitas se cemu onda to sve, cemu, ali eto , nrkomani pokusni kunici, sta ces, takav nam je sudbina hehe
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

ako se ne varam, moj komentar se odnosio na navodnu sposobnost kontrole nad dopom, a ne na neizvjesnost po pitanju gudriranja u buducnosti...
Locked