Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

saša-ex

Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Post by saša-ex »

Po meni je najvazniji nacin na koji se neko skinuo, tj. koliko je ozbiljna i iskrena promena napravljena u zivotu jednog narkomana. U lecenju se prave temelji koji bi trebalo da ceo zivot budu jak oslonac nekom ko se skinuo. Ne samo promena radnih navika i drustva, vec mnogo temeljnija promena zivotnih stavova i ponasanja. Dzaba je da odes i na kraj sveta ili mesec ako problem koji te je doveo u narkomaniju ne otkrijes i ne resis. Ima jedna prica u kojoj kazu da je narkoman kao vulkan, ako nije stvarno ugasen, bilo koji potres moze da izazove erupciju. Ne postoji tacna definicija sta je to potrebno da bi neko opet poceo. Mnogo je bitnije dobro uraditi lecenje.
SAMO CEO ŽIVOT...
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

vrlo ohrabrujuće.. pozzz
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
maybe_tomorrow

Post by maybe_tomorrow »

Mislim da je suvisno da bilo sta kazem u vezi tvoje ispovesti..
Mozda je malo offtopic, ali moram te pitati da li si bio na unplugged koncertu EKV u Pristini '94 za vreme svog studiranja tamo? : )
Vuk

Post by Vuk »

saša-ex wrote: Dzaba je da odes i na kraj sveta ili mesec ako problem koji te je doveo u narkomaniju ne otkrijes i ne resis. Ima jedna prica u kojoj kazu da je narkoman kao vulkan, ako nije stvarno ugasen, bilo koji potres moze da izazove erupciju.
Obožavam te tako pametnog :D
Pozdrav lave!
Moon child
saša-ex

Post by saša-ex »

maybe_tomorrow wrote: Mozda je malo offtopic, ali moram te pitati da li si bio na unplugged koncertu EKV u Pristini '94 za vreme svog studiranja tamo? : )
De me nadje :)
Posto sam bio fan EKV-a, moguce je.Ali iskreno, uopste se ne secam, ta godina mi je nekako ostala u magli :)
SAMO CEO ŽIVOT...
saša-ex

Post by saša-ex »

22.10.2009.
IN MEMORIAM – IVAN RADOJIČIĆ, 1970 – 2009.

Čovek koji je prvi javno progovorio u medijima da je HIV pozitivan, Ivan Radojičić, umro je 21. oktobra 2009. godine u svom stanu u Beogradu.

“Zovem se Ivan Radojičić. Rođen sam 1.12.1970. godine, dakle baš na dan koji je kasnije proglašen za svetski dan borbe protiv SIDE. Da sam nosilac virusa, saznao sam 1993. godine kada sam išao na kontrolu na VMA gde je moj otac radio kao lekar imunolog. Zajedno smo podigli rezultat i saznali tu lošu vest - kao da je pisalo smrtna kazna. Tada sam bio intravenski narkoman već tri pune godine i na taj način sam se verovatno i inficirao.” Ovim rečima je Ivan obično počinjao svoje obraćanje mladim ljudima na tribinama i predavanjima širom Srbije.

Prvi put je neko hrabro istupio pred oči javnosti i naglas izgovorio da je HIV pozitivan 1997. godine u emisiji „Biseri“ kod Vanje Bulića. Bio je to Ivan, koji je od tada postao nerazdvojivi deo JAZAS-ove borbe. Neumorno je vodio razgovore sa mladim ljudima o njihovom ponašanju, malim, ali bitnim životnim stvarima, o njihovim problemima. Želeo je da tim razgovorima, tribinama i predavanjima mladim ljudima prenese svoja iskustva, da im ispriča svoju životnu priču i da oni shvate da se AIDS dešava ljudima oko nas, a da oni koji ovaj virus u sebi nose izgledaju isto kao i oni bez njega. Čovek sa virusom nije čovek slon, rečenica je koju je Ivan često izgovarao. Želeo je da ih edukuje da ne naprave istu grešku kao on i u tu želju je utkao svu svoju energiju i veru. Bio je pionir naše zajedničke borbe, heroj bitaka koje je srčanošću i hrabrošću dobijao. Naučio nas je da verujemo kada mislimo da je nemoguće, da volimo drugačije, da se borimo za pravu stvar.

„Svi ćemo umreti i svi to znamo samo što sam ja malo bliži toj spoznaji zbog ovog posebnog saznanja koje imam. Drugi ljudi se ponašaju kao da će živeti večno, a u suštini to se nikada ne zna. Bravo, Kolumbo je otkrio Ameriku. Čestitamo vam na hrabrosti Ivane. A Ivan? U čudu. Vidi, gle, ovi kao da stvarno nisu znali sve to što pričam, a to se podrazumeva. Nikada se ne zna ko je sledeći i ko će prvi, dok se to ne dogodi.“ (Ivan Radojičić, Ja i moj virus – Početak, kolumna sajta Omladine JAZAS-a).

Nikada te nećemo zaboraviti.
SAMO CEO ŽIVOT...
saša-ex

Post by saša-ex »

Saradnik radija Beograd 202 Ivan Radojičić (1970) umro je u Beogradu, saopštio je danas taj radio.

Radojičić je preminuo juče. On je radio kao urednik i voditelj noćnog programa "Ljudi sa nama - različiti" koji se bavio problemima narkomanije.
Ivan je kao lečeni narkoman i predsednik Generacijskog odgovora drogama, u svojim emisijama davao savete i pružao podršku svima koji su imali problem sa drogom.
Radojičić je kroz emisiju, osam godina pomagao potencijalnim zavisnicima i onima koji su zakoračili u narkomaniju, a nisu toga bili svesni.
Ivan Radojičić biće sahranjen u subotu u 13.30 na Novom groblju u Beogradu.
SAMO CEO ŽIVOT...
saša-ex

Post by saša-ex »

Ivane, hvala ti za sve...
SAMO CEO ŽIVOT...
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Neka ti je laka zemlja, počivaj u miru...
Potpis.
sanela

Post by sanela »

R.I.P.
Post Reply