Ovo je nešto čega takodje verovatno većina nas nije svesna. Meni bi recimo bilo logično da čovek koji se skine sa dopa relativno brzo oseti i neku vrstu rasterećenja koje mu pruža nov način života, a time i uvidi prednosti istog. Ako ništa drugo, onda bar neustaješ i neležeš sa frkom šta ćeš i kako ćeš danas/sutra, gde ćeš nabaviti novac koji ti je potreban, koga ćeš prevariti, šta ćeš ovog puta slagati i sl. Pa i to je nešto za početak, zar ne?
Jeste, to je pocetak... Ali na tome moras da gradis oporavak. Ako ne gradis i ne napredujes, dodje do zasicenja. Dosade ti obicne stvari, obican ti, a pamcenje je selektivno. Ja sam imao obicaj na forumu da pisem iz ugla tipa koji se drogira i zna da je to lose, ali ne bi bas stisnuo dupe i postao spreman na ozbiljne promjene u sebi... I jebiga, vazda sa sobom nosim sarenu vrecu sa forama i fazonima, koje prikupim od drugih muvajuci se u zivotu, pa onda i one najcrnje stvari nekako upakujem sa malo humora i to ljudi progutaju s osmjehom. Ali, nikoga ko je prosao cijelu dzanki pricu ne mozes prevariti humorom i selektivnim pamcenjem, ako on to ne zeli... Npr.
PsyTechGirl wrote:Narkomanski stil života je nešto posebno..
Pun je adrenalina, akcije, kombinovanja i nikad nije dosadno.. Na kraju, završena shema dodje samo kao nagrada..
I onda iscooliraš malo, taman dok odmoriš i dok ne počne frka i onda sve ispočetka, novi izazovi (jer oni koje si juče prevario, danas neće pristati na isto) nova kombinovanja nove najnemogućnije situacije u kojima mi, toliko pametni i snalažljivi, puni životnog iskustva, narkomani ipak uspemo da se snadjemo. I onda likujemo. Kao - kako smo samo pametni i snalažljivi.
I to je ceo naš svet. Svakodnevna borba za drogu.
Moje iskustvo je drugacije. Obicno ja budem taj koji je na kraju balade sjeban u tami... Pravo su mi poznate i noci natopljene znojem i ledena jutra kada ti mozak radi 1000 na sat, ali nemas vise nacina da dodjes do para. I cviljenje pred drugim ljudima, dilerima, porodicom... I napadi bijesa i ludila. I griznje savjesti i kajanja, cak i onda kad likujes nad dopom. Da li je vise "uspjesnih" dana gudriranja ili ovih sranja, krajnje je nebitno - sranja uvijek bude i previse.
Jebes taj adrenalin... Meni se danas dogadja (valjda narkoman u meni jos zivi), da kad citam svoje novije pisanje na forumu, neki glasic u glavi mi zlurado kenja - Postajes pickica, postajes pickica

. To je narko crno bijeli pogled na ljude. Dijele se na kul likove koji se drogiraju, s jedne strane; i levate, koji su strejt, dosadni i pojma nemaju o zivotu, s druge. Kroz tu prizmu, naravno, gledam i sebe. Za samog sebe sam (bio) kul kad sam pijan ili drogiran, a dosadan i nesiguran i zbunjen kad sam cist... Dok u to vjerujes, normalno je da se tako i ponasas i osjecas... Prvo sam taj mit srusio za alkohol - provalio sam da samog sebe vise volim slusati kad sam trijezan, a sad pokusavam u isto to da se ubijedim vezano za dop. Ono, mozda mi humor nije na starom nivou i prica malo zapinje i slicno, ali barem se sa mnom moze pricati. Kad sam na dzanku ili sanku onda i meni i osobi do mene, ne preostaje nista drugo do da slusa uradjenog seronju, koji se navio do besvjesti... Valjda cu treningom steci sigurnost i to

... Nisam nekad znao ni lijevi dvokorak i polaganje lopte uraditi, pa sam ga dovoljno istrenirao za rutinu.
U sustini, ne radi se vise ni o tome da li ce me vutra ili alkohol vratiti u heroin ili ne. Zelim da mi vutra i alkohol i heroin i bilo sta psihoaktivno ne mogu ponuditi nista sto trijezan vec nemam... Ok, za LSD to ne vazi

.
anfakabl wrote:Ne nedostaje mi ni đir ni dop, pogotovo mi ne nedostaju čekićanja razna i ružni restart svakog jutra. Nedostaje mi ona JA pre kontakta sa heroinom. Tu i tamo se pojavi, ali je preslaba da preuzme komandu. Mnoge stvari sam nepovratno izgubila, uništila.
Nisi trajno izgubila. Mnoge stvari mozes popraviti, ima vremena... One koje se ne mogu popraviti, mogu se zamijeniti necim drugim. Nista strasno. Prenesi moje pozdravi osobi

.
Sefice, ti tvoji pretjerano seru. Ne radi se o dosadi, nego o osjecaju sigurnosti. Osjecaju se sigurnim u blatu crnog svijeta. Kao sto sam se ja osjecao... Sad, u bijelom svijetu cistih ljudi, usrali su se kao grlice i bjeze u racionalizaciju.