pitanje

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
mostarka

pitanje

Post by mostarka »

cao svima.
muz je bio godinu na heroinu. na suho se je skinuo i jedno pola godine je bio ok. sada uzima po tablu leksilijuma i uz to jos i konzumira alkohol. ne znam sta da radim.
saša-ex

Re: pitanje

Post by saša-ex »

Pricaj sa njim da krene na neko lecenje...Ja inace ne znam nikog ko se sam izlecio.
SAMO CEO ŽIVOT...
HonkyTonkWoman

Post by HonkyTonkWoman »

mora otic , ne sad ne znam sta ali popricaj s njim i neka ode bar mj.dana malo sebi doc,smanjit terapiju,i najbitnije prestat pit.neka pije tablete(ali normalno) ali onda nema cuge.ne znam obratit se moras strucnjaku.ima dr.opce prakse?obiteljskog ?
SISTER MORPHIN
mostarka

Post by mostarka »

[quote="saša-ex"]Pricaj sa njim da krene na neko lecenje...Ja inace ne znam nikog ko se sam izlecio.[/quotI
Pa drzi me nada da ima lijeka, jer inace je jako dobar covjek, muz i otac. Pricamo stalno, samo vise ne znam kod koga da idem. Hvala na javljanju, puno mi znaci
mostarka

Post by mostarka »

HonkyTonkWoman wrote:mora otic , ne sad ne znam sta ali popricaj s njim i neka ode bar mj.dana malo sebi doc,smanjit terapiju,i najbitnije prestat pit.neka pije tablete(ali normalno) ali onda nema cuge.ne znam obratit se moras strucnjaku.ima dr.opce prakse?obiteljskog ?
Hvala na odgovoru. A gdje da ga vodim, isao bi on?. Doktor ce mu poet dati leksilijume, a za pice koji je doktor kome pomogao. Ma ne znam vise, znas li ti nekoga kome bi bilo najbolje otici. Nije problem i ako je dalje.
HonkyTonkWoman

Post by HonkyTonkWoman »

ne znam kako u bosni.ali meni se mama lijecila od cuge , bila je 4 tj. na psihijatriji na posebnom odjelu za ovisnike gdje su bili mjesani ovisnici(alkoh.,tabletomani, narkomani...)moja mama se uspjela nakon toga izljecit,sada pije samo antidepresive(zoloft) i druga osoba je. tako da doktori tj.tim strucnjaka moze pomoci covjeku ako je on zaista odlucio se ljeciti. mislim da je primarno maknuti alkohol , i piti tablete koje mu dr.prepise. sretno
SISTER MORPHIN
mostarka

Post by mostarka »

Odakle si ti i gdje ti je mama isla? Ima li na internetu?
Post Reply