1000 pitanja
Moderator: sanela
Re: 1000 pitanja
Joj anfakabl, drago mi je ako tako misliš jer i meni kao i vama znači podrška. Mada... Volela bih da i ja iz svoje perspektive mogu to da kažem. Ono što mene ubija je to što nisam sposobna u sopstvenoj kući sa mojim najbližima da se izborim da on, kao meni draga osoba (bez obzira na sva dosadašnja dešavanja u njegovom životu) ima isti status kao i svi ostali moji prijatelji str8eri. Svi su u fazonu „znaš li ti ko je on?“, „jednom narkoman, uvek narkoman“, „kako možeš da mu veruješ?“ i sl. Najveći problem mi predstavlja takav stav momka sa kojim živim, ostali su manje bitni u celoj priči. On ga ne želi ni u našoj, a ni u mojoj blizini. Čini mi se da smo došli do faze kada svadje počinju ako se pomene njegovo ime. Da ne pričam o tome da je problem ako kažem da sam se videla ili čula sa njim, a još veći ako prećutim...
Koliko sam samo puta pomislila šta on može da očekuje od drugih, kada ja (koja ga stvarno gotivim) ne mogu da urazumim moje najbliže, ne da meni veruju na reč kada je on u pitanju, već samo da mu daju jednu jedinu j.benu šansu jer njima ta šansa ne znači apsolutno ništa, a njemu možda život.
Koliko sam samo puta pomislila šta on može da očekuje od drugih, kada ja (koja ga stvarno gotivim) ne mogu da urazumim moje najbliže, ne da meni veruju na reč kada je on u pitanju, već samo da mu daju jednu jedinu j.benu šansu jer njima ta šansa ne znači apsolutno ništa, a njemu možda život.
Ma jok bre, opusteno...Nije ni frka da se uzme dop ponekad, ali kontrolisano i samo na nos. kad je neko narkoman 10 godina, on je vec provalio sve fazone i moze da se kontrolise....anfakabl wrote: I nije smak sveta ako čovek popuši džojus tu i tamo.
SAMO CEO ŽIVOT...
:smt023saša-ex wrote:Ma jok bre, opusteno...Nije ni frka da se uzme dop ponekad, ali kontrolisano i samo na nos. kad je neko narkoman 10 godina, on je vec provalio sve fazone i moze da se kontrolise....anfakabl wrote: I nije smak sveta ako čovek popuši džojus tu i tamo.
- HonkyTonkWoman
dobro sta covjek ima svoje misljenje i djelomicno ima pravo jer onaj ko drogu voli mora si napravit tako inace ce otic u kurac samo treba bit pametan
SISTER MORPHIN
Verovatno i ja razmišljam na isti način kao sale-ex. Iz mog ugla su to sve alarmi da nešto opet nije kako treba. Najradije bih porazgovarala sa njegovom majkom jer je ona, za razliku od mene, aktivni učesnik u njegovom lečenju. Iskreno, negde se bojim tog razgovora... Ne razgovora kao razgovora, već onog što može da sledi nakon toga.
Sa njim nema svrhe pričati o tome. Jednom prilikom je pokušavao je da mi objasni da to što s vremena na vreme vari uopšte nije ništa alarmantno. Na pitanje da li bi sutra onako opušteno gledao svoju ćerku kako duva i podržavao je u tome odgovor je naravno bio negativan jer to najčešće prvi stepenik u narkomaniji. Na pitanje „zašto misliš da bi nju duvanje uvelo u narkomaniju, a tebe ista stvar neće vratiti tamo?“ - nisam dobila odgovor vredan citiranja.
Sa njim nema svrhe pričati o tome. Jednom prilikom je pokušavao je da mi objasni da to što s vremena na vreme vari uopšte nije ništa alarmantno. Na pitanje da li bi sutra onako opušteno gledao svoju ćerku kako duva i podržavao je u tome odgovor je naravno bio negativan jer to najčešće prvi stepenik u narkomaniji. Na pitanje „zašto misliš da bi nju duvanje uvelo u narkomaniju, a tebe ista stvar neće vratiti tamo?“ - nisam dobila odgovor vredan citiranja.
- HonkyTonkWoman
s vremena na vrijeme sta? tu i tamo koji joint ga nece vratit tamo gdje je bio.svakom narkomanu mora ostati nesto sta ce zadovoljit tu njegovu potrebu bio to joint super.
SISTER MORPHIN
Izvini, ali ne slažem se s tobom, a nauka i istraživanja stoje iza mog stava.HonkyTonkWoman wrote:s vremena na vrijeme sta? tu i tamo koji joint ga nece vratit tamo gdje je bio.svakom narkomanu mora ostati nesto sta ce zadovoljit tu njegovu potrebu bio to joint super.
Svakom narkomanu je džoint recidiv. Ja znam, a i na forumu imaš momaka, koji apstiniraju, ali zaista apstiniraju od svih droga. Oni su našli smisao u drugačijem načinu življenja, oni svoje potrebe zadovoljavaju na društveno prihvatljive i legalne načine koji nemaju veze s drogama. Samo za takve ljude ja mogu reći da su dobro i da apstiniraju, odnosno da žive jedan normalan život.
HTW daj Bože da si u pravu, ali ono zbog čega ja ne mogu na takav način da gledam i rezonujem stvari je što nije tu u pitanju "samo joint" koji će on kupiti na trafici ili prvoj prodavnici i izduvati ponekad. Sve to vuče jedno drugo. Da bi došao do njega mora potegnuti stare "veze" i “prijatelje” sa kojima više od jedne decenije on nije igrao klikere, basket ili išao u pozorište, već se drogirao. Svi oni su još uvek vrlo aktivni u svom drogiranju. Godinama je dokazivao da ne može da kontroliše stvari i nakon toliko vremena sve ljude oko sebe vrlo uspešno ubedio u to. Pokušavao n puta do sada da se skine i pravio isto toliko recidiva. Te priče tipa trava nije štetna ili u još boljoj varijanti da je lek ili nešto tome slično kod mene baš i ne piju vodu. Ja sam i mojoj babi davala i morfijum kao lek, s tom razlikom što je ona bila bolesnik sa onkologije.