Imao sam tezak dan danas... Gasio pozare na poslu. To mi je iscrpilo i ono malo strpljenja sto sam ga imao. A ni moj mozak nije mnogo daleko od tvog Bobane... Ipak smo rodjeni istog dana iste godine

.
Vjeraufanjeiljubav, pokusacu odgovoriti, kad nesto iscijedim iz glave. Samo sam preletio kao sto Lela radi sa postovima koji su Ana Karenjina, a ja ipak ne volim da tek tako dajem misljenje. Pogotovo sto sam i ja jedan od onih koji su fiziku ili prespavali u zadnjoj klupi, urokani alkoholom i tabletama ili je profesor bio na polozaju bas tih ratnih godina, kad je trebalo predavati kvantnu fiziku i tako te zezalice... Prva asocijacija na tvoj post su mi dvije rijeci, koje mi na prvi pogled stoje suprostavljeno tvojoj teoriji - stohastika i entropija... Nisam ja onaj genijalni tip u kolicima sa slamcicom u ustima, koju koristi za tipkanje tastaturom i rastura kvantnu fiziku... On je teorijski dokazao postojanje crnih rupa u Svemiru, jos prije Habl teleskopa. Ja jedino mogu da dokazem postojanje crnih rupa u svojoj glavi

. Znamo od cega poticu...
U praksi su stvari drugacije samo ako ne mislis ono sto govoris ili ne radis ono sto mislis.
Htio sam na kulturan nacin da joj kazem da ona u praksi vrsi diskriminaciju i etiketiranje narkomana, sto je jasno vidljivo na forumu iz njenih postova. A prica o tome da su ljude cijeni po drugim osobinama, koje je navela Sanela npr., bez obzira na ovisnost, polno opredjeljenje je samo suplja prica.
anfakabl wrote:Moraš se malo potruditi da dodješ do spoznaje, kapiraš Bobane?

Vlado, nego zašto kuliraš Lelu, vidiš da se srećica polomi da zadobije tvoju pažnju. Baš slatko.
Mojne mi Bobana dirati, on je moj drug i jedan od pozitivnijih likova u ovoj interaktivnoj tragikomediji koju igramo na forumu

... A pricati sa Lelom mi je zanimljivo kao igrati basket sa klincem od 12. godina. Bas, ono, izazovno...
Za kraj posta, ono pozitivno sto sam procitao :
SuperSynthetic wrote:SuperSynthetic wrote:
*Codependence is a pattern of detrimental, behavioral interactions within a dysfunctional relationship which is regarded as an emotional disorder, and by some as a psychological disease. In the relationship, the codependent person is controlled or manipulated by another who is affected with a pathological condition, such as drug addiction.
Al-anon** is very secretive and appears only when needed. He is never completely honest, telling many white lies or half-truths, and informs others with information only if it includes possible risks, if the information is crucial to the task at hand or if the situation calls for it.
Dobro ajde evo priznajem da sam ovu definiciju za Al-anon ja sam konstruisao. Codependence, je stvarno to što piše, našao sam na netu a ovo za Al-anon sam ja sam napisao, to je moje lično vidjenje.
Bar da počnem dan iskreno.
Al-anon je po definiciji nešto sasvim drugo.
Ukratko Al-anon rade 12 koraka ali to su grupe koje posećuju oni kojima je neko u porodici alkoholičar. Ja sam jedan od prvih koji je ovde krenuo na 12 steps-sastanke. Iako sam zavisnik-ovisnik, prvo sam išao na AA English speaking jer tada nije postojao ni AA na srpskom ni NA. Hoću reći da sam silom prilike, nastajanje svih grupa propratio i naučio otprilike sve o njima pa i o Al-anon grupi.
Dakle Al-anon član je u jednoj vrlo bolesnoj simbiozi sa svojim alkoholičarem i istovremeno ga i podržava i osuđuje u onome što ovaj radi a na taj način se vrti u krugovima obmane samoga sebe što je ustvari analogno drogiranju ili ti alkoholisanju. Njima je njihov alkoholičar jednostavno smisao života i ništa ne rade da prekinu tu spiralu koja ih zajedno vodi na dole jer su zavisni o svom alkoholičaru. Znači iza ovoga što sam sada rekao stojim oficijelno.
Izvinjavam se Al-anon članovima na mojoj svojevoljnoj definciji njih samih. Sorry!
[/quote]
Pozdrav Synthetic. Meni neko od NA-ovaca rece da ne moramo odmah biti dobri. Dovoljno je da ove godine budemo bolji nego prosle, ove sedmice nego prosle, danas nego juce... Jebes ga, ti svoj dio posla za danas odradio

.
A sto se tice Lele, nekad i negdje procitah da je imala decka koji je duvao vutru. Ne znam da li je zbog toga Al-anon, navodno je ona njega odjebala nakon veze koja je trajala samo pola decenije.
Prije bih rekao da joj je samo dosadno na poslu i trudi se da ucestvuje u predstavi. Sto se mene tice, mogla bi dobiti ulogu statiste, po talentu bi joj najvise odgovarala.
Nekako mi je prestrasno da je ubacim u ovu kategoriju, ali nece se ona ljutiti jer nece ni vidjeti, svakako je ovaj post za nju Ana Karenjina :
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=OUGbu6Jcrmw[/youtube]
A mozda mi se Tool danas slusa samo zato sto sam imao tezak dan sa ljudima.