PRICA

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

SuperSynthetic

Re: PRICA

Post by SuperSynthetic »

THE TRUTH IS OUT THERE

tokom godina provedenih sa dilerima i ostalim pacijentima dodješ do toga da nikome no veruješ.....što je više iskren i trudi se to je znak da te više laže.......znaš ono kao-keva mi ima rak, sve sam pare dao doktorima, daj mi na ler.......moram tetki da kupim lek, daj mi, daj mi, daj mi.........onda dodješ do toga da daš nekome naravno ali očekuješ bar toliko da te ispoštuje i da te lepo laže........najgori su oni što dolaze mesecima, godinama i uvek pričaju istu laž kao izgubio sam novčanik i dokumente i pare naravno, u bedaku sam.....mislim marš u pičku materinu......pa nisam ti ja biro ze izgubljeno-nadjene stvari.........kada bih ustao bez gudre onda bih i ja lagao svoje dilere naravno..... sa bivšom ženom sam se uvek kačio oko toga kako je glupa i pušta svakoga u kuću na primer muriju.....znao sam da ako mi murija zakuca a ona otvori odmah će ih pustiti jer ona tako rezonuje.....u kevu sam uvek bio siguran 100% da ih neće pustiti sem ako baš nemaju nalog i sve uredno ......naravno i onda........šta je istina?..........čak i ako znam istinu, plašim se da je kažem jer sam navikao da lažem........
u jednom trenutku pošto ideš na sastanke počneš da govoriš istinu jer eto......program tako radi.....onda shvatiš da ljudi ustvari ne zaslužuju istinu jer su takvi kvarni.........ustvari ja se ne snalazim dobro sa istinom da budem iskren..........a ni sa lažima.....
-He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man-
Covek bez Vere pati a da mozda to i ne zna.
Baba Naca

Post by Baba Naca »

"Naša bolest nas je izolirala... Neprijateljski nastrojeni, puni ogorčenja, egocentrični i sebični, odvojili smo se od ostatka svijeta."

Ovisnost je bolest koja izolira i koja nas udaljuje od društva, obitelji i samih sebe.
Skrivali smo se. Lagali smo. Prezirali smo živote koje smo vidjeli da žive drugi, a koje u stvari nismo mogli shvatiti.
Najgore je što smo si govorili da je s nama sve u redu, iako smo znali da smo beznadno bolesni.
Izgubili smo vezu sa svijetom i samom realnošću.
Naši životi su izgubili smisao i povlačili smo se sve dalje i dalje od stvarnosti.

NA program je napose namijenjen ljudima poput nas.
Pomaže nam ponovno se povezati sa životom koji nam je predodređen da živimo i izvlači nas iz izolacije.
Prestajemo si lagati u vezi svog stanja; priznajemo da smo nemoćni i da ne možemo upravljati svojim životima.
Razvijamo vjeru u to da nam se životi mogu poboljšati, da je oporavak moguć i da sreća nije zauvijek van našeg dosega.
Postajemo iskreni; prestajemo se skrivati; "pojavljujemo se i govorimo istinu," što god bilo.
I kako to radimo, utvrđujemo spone koje nas vežu s našim pojedinačnim životima i općenito životom oko nas.
Mi, ovisnici, ne trebamo živjeti život u izolaciji.
Dvanaest koraka može obnoviti našu vezu sa životom i življenjem – ako ih radimo.

(prepisano iz NA literature, knjiga Samo Danas)

Pozdrav Sinteticki, sredjujem nesto i "naravno" setih se da bih sa tobom mogla da podelim ovu meditaciju, koju upravo procitah :wink:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

SuperSynthetic wrote:a avatar ti baš inspiriše na oporavak........šalim se......aj nemoj da se ljutiš..............

Ma ne ljutim se.. Opušteno..
A avatar.. Jebiga.. Takva tura..
Biće bolje, kažu ljudi..aj da im verujem!

Pozdrav tebi i nemoj ni ti meni zameriti..
Samo bih volela da budeš bolje..
Pozdrav!
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
sanela

Post by sanela »

SuperSynthetic wrote:THE TRUTH IS OUT THERE
..onda shvatiš da ljudi ustvari ne zaslužuju istinu jer su takvi kvarni.........ustvari ja se ne snalazim dobro sa istinom da budem iskren..........a ni sa lažima.....
Radi koga zapravo govoriš istinu na sastancima? Radi sebe ili radi drugih?
SuperSynthetic

Post by SuperSynthetic »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=33a71Ldbp3Y[/youtube]

do poslednje kapi krvi...setimo se Čavketa.....
SuperSynthetic

Post by SuperSynthetic »

Nisam nacionalista. Genetska sam mesavina u picku materinu. Hrvat, Crnogorac, Srbin, Čeh, Amerikanc.
Osećam te gene kako rade u meni i nekada mislim da mi je to moj glavni problem. Rođen sam u Beogradu. Odrastao sam na relaciji Beograd-New York.
Po kevi sam Hrvat delimično, prezime nosimo od čukun, čukun dede koji je došao iz Crne Gore. Jedna baba mi je Čehinja.
Tačno osetim kada u meni preovlada ono pragmatično pomirljivo, hrvatsko-češko + ono pozitivno naučeno u Americi, tada postajem vrlo otvoren za Veru i oporavak.
U trenucima kada preovlada ono Crnogorsko-Srpsko+ono kaubojsko sto sam naučio u Americi onda dodjem do toga da ću crći ali da ću se boriti do zadnje kapi krvi i to me da budem iskren odvoji od oporavka. To da umrem kao anđeo osvete ima neki diskretni šarm i ne znam uopšte da li želim da mu se odupirem. Podjednako cenim sve gene u sebi ali konflikti su očigledni.
Kršteni sam Pravoslavac ali shvatanje Boga sam izgradio u Americi od Katolika tako da i to me nekad.........Pravoslavlje mi kaže da na ovome svetu nema oprosta i da se plasim Boga a Katoličanstvo naravno kao i 12-steps program kaže da je Bog pun ljubavi i da prašta sada i ovde, ponajviše nama grešnicima, znaci ako vise gresis Bog ce ti vise prastati......mislim ne znam više.
Moj Pravoslavni deo porodice ne spada u novokomponovane vernike. Kršten sam kao dete i oduvek slavimo Uskrs, Božić i Slavu. Naučio sam od malena kroz tu Pravoslavnu religiju da se plašim Boga jer On sve vidi i kažnjava tako da duboko u sebi nosim taj strah iako znam da je religija jedno a Vera nešto drugo. Taj strah od Boga vidim i kao izvor moje opsesivne kompulzije. Ili da se opsesivno plasim Boga ili da se prepustim i radim sta god hocu jer cu i tako goreti u paklu kad budem umro.
Pravoslavlje mi nekada izgleda kruto da ne kazem primitivno a Katoličanstvo licemerno mada sklon sam da pre prihvatim Katolicanstvo a opet se stidim toga pred svojim Pravoslavnim Bogom.

Ponavljam, nisam nacionalista uopste, nikoga ne osuđujem, samo pricamo.
Vuk

Post by Vuk »

Au, brate, ti još tupiš ovde o nekom oporavku...ajde dođi onda bar na sasrtanak, nema te nedeljama ali zato TI ZNAŠ šta te odvaja od oporavka, hmmm da, mora da su geni...aj prekini tupiti i nastavi da dolaziš!
Moon child
SuperSynthetic

Post by SuperSynthetic »

idem ja na sastanke možda i češće od tebe...sada što baš ne idemo na iste sastanke jbg. ...ne dogadja se oporavak samo na jednom odredjenom mestu... na sastanke idem zbog oporavka naravno... ako je to Volja Više Sile za nas onda možda danas i dođemo na isti sastanak...
Ne bih da budem grub ali iskreno, meni se čini da se prilično tupi na sastancima na kojima se ne vidjamo kad smo već kod tupljenja.
sanela

Post by sanela »

Synthetic, ne znam o čemu se govori na sastancima, ali velika je razlika između tvog i Vukovog pisanja na forumu, tako da na osnovu toga mogu zaključiti na kojim sastancima se više tupi, a na kojim se radi na vlastitom oporavku. A Viša sila ne odlučuje, ti si taj koji odlučuje šta ćeš napraviti, Viša sila te samo može usmjeriti (barem ja to tako vidim). Kakogod, neka ti je Viša sila/Bog dragi na pomoći...
SuperSynthetic

Post by SuperSynthetic »

Tačno tako. Ja bih naravno da se šibam sa demonim i da stalno provociram situacije sa njima. To je moja volja, tamo mene srce vuče i nekako je prirodno da JA idem tamo.
Kada se malo primirim i oslušnem onda shvatim da nekada i ne moram da uradim onako kako ja hoću. Trudim se da odluke u zadnje vreme donosim ne u skladu sa mojom voljom, već u skladu sa mojim mirom i spokojem te tako i dođoh do toga gde ići i kako trošiti svoju energiju.
Post Reply