mala pomoc???
mala pomoc???
u kratkim crtama,decko mi je nedavno priznao da je na heroinu...u meni se javio strah da mozda postoji mogucnost da je zarazen hepatitisom c i sl.nismo imali seksulani odnos ali zanima me da li se moze preneti poljubcem...???nedavo sam bila u bolnici zbog trovanja hranom i radila sam nalaz krvi,bio je uredan e sad da li je moguce otkriti hep takvom analizom krvi ili ne???unapred hvala
Re: mala pomoc???
Ne moze se prenijeti poljupcem (jedino mozda jedan slucaj od 10000 kada npr. oboje imate ranicu u ustima i slično).
A što se tiče tih nalaza, za Hep C se radi poseban test, taj sto si ti vadila je vjerovatno krvna slika ili tako nesto..
Uglavnom ako sumnjaš, raspitaj se gdje se u tvom gradu vrši testiranje na spolno prenosive bolesti, testiranje je anonimno i besplatno.
A što se tiče tih nalaza, za Hep C se radi poseban test, taj sto si ti vadila je vjerovatno krvna slika ili tako nesto..
Uglavnom ako sumnjaš, raspitaj se gdje se u tvom gradu vrši testiranje na spolno prenosive bolesti, testiranje je anonimno i besplatno.
Potpis.
jooj hvala ti mnogo,kamen mi je sa srca pao!ma sutra cu mu reci,zelim da se i on testira pa da bar ne lupam glavu zbog toga.a sad me drma strah ako on ima hep c,jer znam da njegov drug ima a i on je na igli pa me to ne tjesi bas...AnAna_mo wrote:Ne moze se prenijeti poljupcem (jedino mozda jedan slucaj od 10000 kada npr. oboje imate ranicu u ustima i slično).
Gledaj, nećeš znati ništa i bit ćeš tako napeta sve dok ne prvjeriš.
Koliko sam ja olakšanje osjetila kad sam vidila negativan rezltat!
Zato riješi to što prije..
Potpis.
ma meni se u par dana sve ovo izdesavalo,ne znam odakle pre da pocnem a da se pomaknem sa mrtve tacke...imala si srece,nadam se da cu i ja ne samo sto se tice mene vec i decka...nadam se nadam seAnAna_mo wrote:Gledaj, nećeš znati ništa i bit ćeš tako napeta sve dok ne prvjeriš.