danas sam bio kod psihijatra,rekao je sledece
- kad ti navale misli i osecanja koja izazivaju haos, samo ih posmatraj,
kao neki neutralni gledalac,samo ih gledaj i posmatraj,nemoj da ih razvijas, da fantaziras, da se identifikujes,samo ih posmatraj,i otici ce
i prepisao terapiju,ksalol i jos neki qurac,i uzeo 2500 din
valjanje u blatu
Moderator: sanela
- malibogublatu
Re: valjanje u blatu
nikad necu sve
uspeti da smirim svoje demone
cak i da mogu,necu sve
a kada bih u tome uspeo
mozda bi losega gorim zamenio
cak i da mogu,necu sve
a kada bih u tome uspeo
To što ti je rekao se zove psihoterapija... i za to se ljudi educiraju pet godina, tako da vjerovatno u kontekstu ima smisla to što ti je rekao. Ovako je besmisleno....malibogublatu wrote:danas sam bio kod psihijatra,rekao je sledece
- kad ti navale misli i osecanja koja izazivaju haos, samo ih posmatraj,
kao neki neutralni gledalac,samo ih gledaj i posmatraj,nemoj da ih razvijas, da fantaziras, da se identifikujes,samo ih posmatraj,i otici ce
i prepisao terapiju,ksalol i jos neki qurac,i uzeo 2500 din
Trazi dalje,drugi grad negde sigurno neko ma ko je voljan da radi.Ne gubi nadu ja sam 10 god trazio od vracara preko doktora,bioenergicara i ostalih gluposti pa sam na kraju nasao tamo gde sam se najmanje nadao.Drzi se.To zasto ti je rekao da ih posmatras je samo jer on veruje da vreme njih otklanja, istinu ako izdrzis uz ksalol vreme ih otkloni ali klica ostaje i u daljem zivotu kao koren ce poceti bujati kroz lose situacije.Borba je neophodna.Pokusaj sa nekim psihologom.Pozdrav i svako dobro
Sto rece Boban, trazi dalje. Trazi dokle god nepronadjes adekvatan nacin za lecenje, samo niposto nemoj odustajati. Ovde ima dovoljno ljudi koji su pre tebe utabali put i iz cijih zivotnih prica mozda mozes da dodjes do informacija vezanih za lecenje, a koje bi tebi odgovarale i pomogle. Procitaj ih (ako vec nisi), mozda pronadjes neku ustanovu ili lekara koji bi ti po tvom misljenju mogao pomoci. Mada licno mislim da ne treba previse da se uzdas u sopstveno misljenje o metodama lecenja, barem ne dok se nesinhronizujes malo. Bolje slusaj savete strucnjaka, ma koliko ti oni apsurdno delovali,i ljudi koji su tvojim putem vec prosli. Manje vise sve price se na kraju svode na isto. Izgleda da tu nema bas mnogo mudrosti i mogucnosti izbora ako zelis uspeh. Koliko sam ja uspela da shvatim citajuci teme na forumu, neki ispravan put bi bio sopstvena zelja za izlecenjem, spremnost na svakodnevnu borbu i menjanje sebe, strucna pomoc i obaveze kako ne bi imao previse slobodnog vrmena da razmisljas o “glupostima”. Pozdrav i zelim ti da uspesno stignes do cilja.
- malibogublatu
mislim da ustanova i lekari ne lece dusu,ustvari i ne lece.duhovno lice ,treba mi pop,Branislava nisi mogao lagati taj covek je radar za laz,a mi smo jeli skloni svakakvim manipulacijama,voleo bih upoznati duhovnika koji ima iskustva sa narkomanima,tako da ako neko poznaje nekog neka mi posalje na pp.a meni se valja naoruzati voljom za poslusanje.Pawa wrote:Sto rece Boban, trazi dalje. Trazi dokle god nepronadjes adekvatan nacin za lecenje, samo niposto nemoj odustajati. Ovde ima dovoljno ljudi koji su pre tebe utabali put i iz cijih zivotnih prica mozda mozes da dodjes do informacija vezanih za lecenje, a koje bi tebi odgovarale i pomogle. Procitaj ih (ako vec nisi), mozda pronadjes neku ustanovu ili lekara koji bi ti po tvom misljenju mogao pomoci. Mada licno mislim da ne treba previse da se uzdas u sopstveno misljenje o metodama lecenja, barem ne dok se nesinhronizujes malo. Bolje slusaj savete strucnjaka, ma koliko ti oni apsurdno delovali,i ljudi koji su tvojim putem vec prosli. Manje vise sve price se na kraju svode na isto. Izgleda da tu nema bas mnogo mudrosti i mogucnosti izbora ako zelis uspeh. Koliko sam ja uspela da shvatim citajuci teme na forumu, neki ispravan put bi bio sopstvena zelja za izlecenjem, spremnost na svakodnevnu borbu i menjanje sebe, strucna pomoc i obaveze kako ne bi imao previse slobodnog vrmena da razmisljas o “glupostima”. Pozdrav i zelim ti da uspesno stignes do cilja.
nikad necu sve
cak i da mogu,necu sve
a kada bih u tome uspeo
cak i da mogu,necu sve
a kada bih u tome uspeo
- malibogublatu
hvala na savetu,ovaj put bez komune,nemoj me pogresno shvatiti nemam nikakvih predrasuda prema prema reto centru,jednostavno pomisao na period od 18 meseci u izolaciji,ponovo,a bio bi kurva da da odem gore pa da batalim posle dva tri meseca.saša-ex wrote:Idi u Reto centar, tamo imas dosta duhovnika...
nikad necu sve
cak i da mogu,necu sve
a kada bih u tome uspeo
cak i da mogu,necu sve
a kada bih u tome uspeo
Ja ću ti reći šta je meni pomoglo, a isprva sam bio za komunu...
NA program...bez duhovnika, bez strogih pravila, bez izolacije, ko hoće njemu ide sjajno, čak i onima koji se bore kada zaista žele uspeva, zavisnici najbolje razujeju zavisnike, a oni koji su se zaista oporavili (i tu ne mislim samo na apstinenciju) zaista umeju da prenesu to iskustvo koje se gomila već decenijama u ovom programu. Problem je naravno što Anonimnih nema u tvom gradu, a dobra stvar je što smo uvek voljni da putujemo pa ko zna ako se dogovorimo...za početak krajem ove nedelje 28. do 30.8. imamo konvenciju u Beogradu (imaš obaveštenje i ovde u delu Anonimni narkomani) pa ako imaš ikakih mogućnosti da dođeš i vidiš o čemu se radi bilo bi dobro. Nećeš videti ništa specijalno, samo pedesetak zavisnika koji već godinama žive i uživaju, i način na koji nam to polazi za rukom..
Za šta god da se opredeliš želim ti svu sreću!
NA program...bez duhovnika, bez strogih pravila, bez izolacije, ko hoće njemu ide sjajno, čak i onima koji se bore kada zaista žele uspeva, zavisnici najbolje razujeju zavisnike, a oni koji su se zaista oporavili (i tu ne mislim samo na apstinenciju) zaista umeju da prenesu to iskustvo koje se gomila već decenijama u ovom programu. Problem je naravno što Anonimnih nema u tvom gradu, a dobra stvar je što smo uvek voljni da putujemo pa ko zna ako se dogovorimo...za početak krajem ove nedelje 28. do 30.8. imamo konvenciju u Beogradu (imaš obaveštenje i ovde u delu Anonimni narkomani) pa ako imaš ikakih mogućnosti da dođeš i vidiš o čemu se radi bilo bi dobro. Nećeš videti ništa specijalno, samo pedesetak zavisnika koji već godinama žive i uživaju, i način na koji nam to polazi za rukom..
Za šta god da se opredeliš želim ti svu sreću!
Moon child
malibogublatu wrote:
mislim da ustanova i lekari ne lece dusu,ustvari i ne lece.duhovno lice ,treba mi pop,Branislava nisi mogao lagati taj covek je radar za laz,a mi smo jeli skloni svakakvim manipulacijama,voleo bih upoznati duhovnika koji ima iskustva sa narkomanima,tako da ako neko poznaje nekog neka mi posalje na pp.a meni se valja naoruzati voljom za poslusanje.
Ja mislim da psiholozi pomazu da se nadje problem iznutra tj pokretac koji te vuce u ovisnost oni su drugaciji od psihijatara.Mislim da imas predrasudu prema Reto centru jer ja sam tamo bio i isto nasao ljude koje nikako nisam mogao slagati.Jake duhovnike.Ali ja sad kontam nesto da ti nisi jos uvek svestan u kolikim si govnima jer da jesi trcao bi i trazio pomoc na svakom koraku.Sale reci A da nabavi mantiju mozda ce se onda leciti

A sto Bobane uvijek povlacis Sasu?Razumijem da ti je idol,i dobro je imati za uzor nekog ko se skinuo i funkcionise,ali...BOBAN wrote:malibogublatu wrote:
mislim da ustanova i lekari ne lece dusu,ustvari i ne lece.duhovno lice ,treba mi pop,Branislava nisi mogao lagati taj covek je radar za laz,a mi smo jeli skloni svakakvim manipulacijama,voleo bih upoznati duhovnika koji ima iskustva sa narkomanima,tako da ako neko poznaje nekog neka mi posalje na pp.a meni se valja naoruzati voljom za poslusanje.
Ja mislim da psiholozi pomazu da se nadje problem iznutra tj pokretac koji te vuce u ovisnost oni su drugaciji od psihijatara.Mislim da imas predrasudu prema Reto centru jer ja sam tamo bio i isto nasao ljude koje nikako nisam mogao slagati.Jake duhovnike.Ali ja sad kontam nesto da ti nisi jos uvek svestan u kolikim si govnima jer da jesi trcao bi i trazio pomoc na svakom koraku.Sale reci A da nabavi mantiju mozda ce se onda lecitikakvi likovi majko mila.
I nema potrebe za ovim ''kakvi likovi majko mila''...To su likovi kao i svi mi sto smo, ili smo bili.Ironija ti nije bas jaca strana.I ne treba biti,jer si hriscanin.
Iskreno, vise mi se svidja nastup ovih iz AN,i bas mi je krivo sto nisam u mogucnosti da idem na sastanke.
Za ovog momka iz Loznice...Dusu ne lijece ni doktori ni ustanove a ni popovi.Dusu lijecis ti ako to stvarno zelis uz pomoc ovih.Pozdrav
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....