Rekvijem za snove

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Tužna

Re: Rekvijem za snove

Post by Tužna »

AnAna_mo wrote:
Tužna wrote:Gledala....Mišljenje...očajan film
Da. Ima nekoliko greskica, a najgluplje mi je kad ufuraju taj sut, koji bi trebao biti heroinski, a njima se zjenice u trenutku prosire kao da su zgutali deset eksera. To oni tamo u holivudu navikli na koku, pa su malo pobrkali loncice.
hehe...jeste baš tako :D
heroinapg

Post by heroinapg »

Sagitarius wrote:Nostalgija,kao što rekoh.
Bezvezna,danas ne bi na party otišao,ni da me tjeraju.
Ali,kad usporedim taj dio života s kasnijom navlakom na dop poslije tvorza,party svaki tjedan minimalno,putovanja na festivale,dizalice....Naravno,megalomansko-ovisnička zvijer u meni je proradila,pa se navukoh na speed,pa na koku,interesantno,dopa je bilo i tada oko mene,ali me nije zanimao,ni malo.Drukčiji ljudi,lažna prijateljstva,ali nije bilo onog ludila,kakav je u điru dopa.Ja i Biba,pola Dalmacije smo proputovali,uživali po otocima...
Nezdrav i nenormalan život,ali diznilend,u usporedbi s dopom.
Bar koliko-toliko,imaš neki krug ljudi,nekakvu komunikaciju,a dop ti prvo to odnese.Onda i sve ostalo,ostane samo on.
Ma šta trkeljam bezveze,skoro svima nam je bilo tako...

Evo još jedna,iz tih vremena:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r3E9NSgJZkY[/youtube]
winston85

Post by winston85 »

Primecujem niko ne pominje knjigu. Origilalan naziv Rekvijem za jedan san, Hjubert Selbi. Knjiga je jeziva, procitao sam je pre nego sto sam poceo da se gudram i dopao mi se. Ali ni dan danas ne mogu da se potpuno oduprem utiscima.
Knjigu ne bi trebalo citati bez iskustva sa dopom...
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
lela

Post by lela »

ja kad sam bila mala, kako ovo smešno zvuči... sa nekih 15-16 godina sam prvi put pročitala decu s koldvora zoo i bila sam pod tako jakim utiskom, pogotovo zbog one devojčice babsi. a imala sam knjigu sa sve slikama. to nije bilo čitanje nego gutanje. samo sam prestajala kad sam jela,spavala i išla u wc. sve drugarice iz razreda sam naložila na tu knjigu. poklonila mi je devojka iz krunske kod koje sam tada išla na časove iz engleskog, i te godine ponesem knjigu na more i dam je tamo nekoj drugarici i ostane kod nje. nikad je nisam uzela.
i skoro pročitam u novinama da je kristina f. ponovo počela da se drogira posle x godina. iskreno, slatko sam se nasmejala, a nije smešno.
a za rekvijem sam već negde rekla da mi se ne gleda. a knjigu o kojoj priča ovaj winston bih možda i pričitala.
sanela

Post by sanela »

winston85 wrote:
ma daj bježi... :roll:
winston85

Post by winston85 »

Draga Lela, radi se o veoma zivopisnoj knjizi i utisci koje ostavlja na citaoce su izricito decidirani i precizni, pogadjau coveka i kao sto si ti. Procitao sam da se ne drogiras i da to nisi radila, na cemu iskreno mogu samo da ti zavidim...
U knjizi se upotrebljavaju narkomanski zargoni, tacnije americka scena heroina. Znam da je tesko naci knjigu na srpskom jeziku pogotovo kad je rec o novijim izdavacima. Kniga koju sam ja citao bila je prevedena na srpsko-hrvatski jezik sto znaci da je izdata jos za vreme Juge...

Umesto predgovora stajala je jedna fraza;
Ova knjiga je posvecena Bobiju sa jedno pola kile ciste vere u dragoga Boga....
winston85

Post by winston85 »

sanela wrote:
winston85 wrote:
ma daj bježi... :roll:
Oprosti Sanela, ali ja sam stekao takav utisak... :|
jasmina mijuskovic

Post by jasmina mijuskovic »

film je jeziv, to jeste... ali toga ima svuda- istina na platnu- nista vise, samo malo krvavije :snakeman:

kakav je ovo forum, malo vedrije bi mogli teme aj?? :oops:
ja jesam new... ali malo pozitive ne da skodi....... *ebes rekvijem :arrow: :mrgreen:
mesec prosipa bokal fosfora,
vitraz mraza na oknu prozora.
jedne noci ko ova, znace Bog
doslikacu portret zivotu mog
silueta se davno nazire, neko
uzdahne, neko zazire... isto vide
a razlicito tumace!
prave su boje, dodate.....
Post Reply