Metadonska terapija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
AnAna_mo

Re: Metadonska terapija

Post by AnAna_mo »

Nemoj tako Bojane, vidis da je covjek stavio na kraj tocno osam tockica.
Potpis.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

e pa ondak nije tako losho...
dragoljub

Post by dragoljub »

ooovvaajj.... mmmmmm mmhtedooh reeeećććii..... ..aaaa aa a :vom:
Beobandit

Post by Beobandit »

Vidite ja se sve slazem sa Alkaloidom. Kazete problemi jer se dize svaki dan terapija pa cimanje kod lekara i sve to ja sam toga postedjen. U svakom slucaju svo zlo metadona da se skupi i sve negativno sto ide uz njega je apsolutno zenemarljivo prema jednom jutru negde kasno u jesen kada je 5 stepeni pada kisa koja sece kao zilet a ti mokar cekas dilera. Pa onda zavlacenje da se puknes umesto da si vec 3 sata podmiren. Tako da je uzaludno raspravljati pogotovo sa ljudima koji nisu na metadonskoj trapiji a na ovoj temi su najzastupljeniji njihovi komentari. Ja bi ovde vise voleo da cujem od nekoga razliku izmedju metadona Alkaloid i Heptanona ili Hemofarmovog nego da slusam pricu nekoga ko kaze neces se srediti dok se ne skines skroz apokusavajuci to il ces se skinuti skroz ili ces se ponovo navuci na heroin pa igraajte rulet. Ali nauio sam se i ja da preskacem odredjeni tip komentara i da n citam jel nekima je stvarno mesto na temi zlopacenje na suvo i koliko sam se cvileo u apstinencijalnoj krizi. Vazno je da j nama izbor omogucen. Alkaloid pozdrav jer ti i dalje ok metadon u novom pakovanju zadnja serija. Meni jeste izgleda da sam se istripovao ali nema veze bar sam naterao Hemofarm da ponovo kontrolisu seriju. Nema mora Srpski zavisnici da budu podirmireni kvalitetnim metadonom ja se za to brinem jer pored mene ni mala razlika ne moze se provuci.
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

U Mostaru je bilo priče kao da nama daju tečni metadon koji je došao odnekud iz EU, kao to je njima bio višak, pa prošao rok trajanja, ma seru bezveze.
Ja ne znam Beobandit razliku to što ti kažeš između Alkaloid, Hemofarm, Metadon, Heptanon... Stvarno se ne razumijem, a na metu sam evo skoro tri godine.
Ali ovo što ću ti napisati sam ja osobno kod sebe primjetila, ne znam jeli još nekome tako bilo...
Kada sam pila Plivin Heptanon, tablete od 5 mg (doza mi je bila 5 tih tableta) bilo mi je OK, nisam imala krize, držao me 24 sata i nije mi trabao heroin uz to.
Kada je došlo do neke promjene u Centru, nije više bilo tableta, nego je došao tekući.
E sad, doktori su sve to fino preračunali, u to ne sumnjam, ali...
Meni je ta tekuća terapije brže proradila, prvih satak vremena sam imala blagu euforiju, ali me je kraće držala.
Sjećam se da sam nekoliko puta znala navečer popiti nekoliko kapi da se ne bih probudila prerano. A naravno, često bih se "osigurala" heroinom.
Ali srećom, to je trajalo kratko, nekih dvadesetak dana, nisam imala krizu ali kao da mi se sve to nekako poremetilo. Znači, nakon 20-ak dana se sve vratilo u normalu, mislim taj proces i sve ostalo, terapiju svaki dan pijem odprilike u isto vrijeme.
Nekad mi se znalo dogoditi da negdje ujutro kasnim, ne stignem kući popiti, a bočica mi je u torbi. Pa se onda odjednom sjetim da ga nisam popila, i testiram sebe koliko mogu izdržati da ga ne popijem...
Potpis.
SuperSynthetic

Post by SuperSynthetic »

moram da se umesam......
ja sam kao klinac bio u drajzerovoj 3 godine na heptanonskom odrzavanju. Onda poce rat nestade heptanona i eto....
Mogao bih sada da se vratim u drajzerovu i da zakukam i da dobijem odrzavanje opet iako nemam ni dusi hi hepatitis. Jednostavno imam godine, a i registracijski br. od 3 cifre u drajzerovoj mi ipak daje malo respekta kod doctora.
E nemam zdravstvenu knjizicu i jednostavno necu bre. To mi dodje nekako kao najgrdje resenje da idem kod njih na sisu.
Uzas, pred samim sobom sam jadan ako bi to uradio. Mislim ako cu da budem cist bicu cist i ici cu na NA sastanke, a ako hocu da se radim onda cu se brate snaci i radicu se. Ono mi sve ljigavo izgleda u drajzerovoj, matorci koji sa doctorima drogiraju svoju decu, idi u picku materinu. Ma mislim cool to ali da svrstam sebe medju pacijente za ceo zivot, e vala necu, necu, boricu se do poslednje kapi krvi.
sto se tice samoga metadona, najbolji je legendarni plivin heptanon, a ni hemofarm nije los, alkaloid je kurac zivi.
Opet ponavljam kad mi treba hep. sam ga nabavim, necu u drajzerovu, to mi dodje kao da sam u starackom domu. I da mi oni daju sokice, ma moze da ga puse. Samo suhe tablete ili original pakovana solucija, a to oni ne daju prema tome nista.
-He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man-
Covek bez Vere pati a da mozda to i ne zna.
Al Kaloid

Post by Al Kaloid »

Pozdrav za Beobandit - a!!! Poceo sam u poslednje vreme da mesam Hemofarmov met sa Makedonskim tako da vise ne provaljujem razliku. U glavnom sve je o.k. ima meta koliko hoces tako da nema zime! Nikako da odem do Savskog Venca, da vidim kako funkcionise, ako si nesto saznao javi mi! Provalio sam , svake godine kada pocne da se menja vreme, kada krene hladnije vreme proradi mi rovac samo tako i onda da ne bi ponovo upao uzacarani krug dop - met, pojacam metadon na max pa kad uspostavim ravnotezu polako se spustim na svoju terapiju. To mi jedino sredi psihu da ne uzmem horse! Sto se tice prethodnog posta od momka sto pljuje po Makedonskom metu - i ja sam imao takvo misljenje u pocetku, ali kada ti se organizam navikne posle 3-4 nedelje, veruj mi da ima bolje dejstvo od Hemofarmovog, samo mu je ukus losiji posto je pravljen na bazi alkohola, a ne ulja kao ovaj nas. Pozdrav svima!
Beobandit

Post by Beobandit »

Meni daju original pakovanja vec 4 godine. Tretetiraju me kao gospodina kada se pojavim u apoteci, domu zdravlja ili bilo gde jer znaju da sam u svakom trenutku spreman da tuzim drzavu i da napravim bilo koje sranje zbog jedne flasice leka. To Srbiji u ovom trenutku ner treba i zato ja dobijam lek pridrzavam se terapije. Ako neko misli da ce imati privilegije u drajzerovoj jer je medju prvih 100 ili 1000 pa ce mu dati odmah odrzavanja grdno se zajebao. Ti pogani stakori i brkate sestre nemaju pardona ni prema kome. A ljude maltretiraju i zsajebavaju sa terapijama da moraju da jurcaju kao pomahnitali da bi stigliu na vreme da dobiju terapije. Zato ja okrenem dom zdravlja zakazem ili sestra kaze dodji za sat vremena cekace te recepti. Sa vremena na vreme im pokupujem mocart kugle, strane kafe ili tako nesto jer su oni zasluzni sto sam ziv a nezakonito im je davati nkoliko bi stvarno trebao da im dam a i moj doktor ne voli poklone. I tako pa mene ne mogu da zajebavaju inace saljem mailove pa nema vise donacija, inkubatora, mamografa i ostaloga. Ljudi ni neznaju do kojih sam ja sve ustanova dosao i koliko sam nastetio srbiji dok prvo ja nisam dobio terapiju a posle nastavio da im dosadjujem zbog metadonskog centra. A da znaju tek ovi kriticari metadonske terapije da je srbija dobila manje donacija oko 20-30 miliona samo jer se nekoliko godina nije pridrzavala politike EU sto se tice tog nacina lecenja i sto su neke pare verovatno i otisle za druge stvari a jos 2002 ili 2003 su dobili prve donacije iskljucivo za metadonb. Kada bih znao da sa ja samo maleckim delom doprineo da srbija ne dobije pare jer je mucila gradjane ner davanjem metadona bio bi najponosniji covek na svetu.
A ljudi suprotnog misljenja nek se zale rusiji i patrijarhu Berestovu da nas anatemise kao i metadon ''zapadnjacku prevaru'' potureno od EU lekara ubica da ubije dobar srpsko-ruski narod. Pacovi. Milion zavisnika od heroina, milion ipo hiv pozitivnih po rezultatima iz 2007 jedini je moj odgovor na pomen rusija-crkva-lecenje zavisnosti, a alkosi se valjaju po ulicama, ja sam bio video, gledao danima propast tvrdoglavog naroda. Jer rusija vam je dragi prijatelji balkanci koji god da ste srbi, hrvati, makedonci, bosanci primer kako izgleda drzava gde crkva vodi glavnu rec u lecenju, gde ima svakog vida lecenja sem metadona, to vam je rusija protivnici supstitucije i takva bi bila i vasa zemlja kada bi slusali njihove savete. Oni umiru, tamo se hiv ekspresno siri, gotovi su bice kao Afrika a sve zbog toga sto je drzava dala crkvi da vodi glavnu rec i maltretira bolesnike. Ali mi je kez na licu kada znam da srbija je za dlaku izbegla da tako prodje, daj boze da sam i ja dao mali doprinos tome pisajuci, prevodeci stotine mailova svima koji imaju uticaj da srbija odbaci ruske lance i da krene putem normalnih. Niko mi nije odgovorio gde je voyager, oterali ga nepoznavaoci ne primaoci metadonske terapije sa teme supstituciona terapija. Smesno sta je dozvolio, jedino ako ga je administrator oterao inace ja nisam dolazio ovde jer sam imao posla na drugim forumima u srbiji gde sam izvojevao pobedu metadoina a nikako me nije necija prica "metadon-droga" oterala. Inace meni u u srbiji rekli sram te bilo pljujes nase centre koji biju lopatama i vezuju zavisnike za krevet pa jos normalne ubedjuju da su ludi a hvalis katolicke komune. Pazite od svega sto sam napisao pohvalno za reto centar Split ali da ja tamo nisam uspeo da se izlecim oni su rekli sram te bilo hvalis katolicke komune to su te tamo naucili, tragikomedija, ali to je manjina srbi su divan narod to su olosh extremi. Ma njima je dosao kraj u srbiji zemlja se obracunabvba sa bezmozgovicima i svinjskim glavama. Ako ima mesta negde za video klipove
mogu da postavim da vidite kako se svestenici i zaleceni izivljavaju lopatama nad zavisnicxima doslim na lecenje, Imam 3 video klipa a uskoro stizu jos ne objavljeni cim se pocnu izvlaciti za ova zlodela stizu novi snimci.
boki_

Post by boki_ »

Metadon su izmislili Nemci. i davali su ga nemackim vojnicima u rovovima da ne osete svu bedu rata vec da istraju u naporima.
Jasno je da ta droga/lek utice i na emocije tako da ljudi pod njim izgledaju hladni, kontrolisani.

Upravo one stvari koje pod metadonom ne osetimo, ne uocimo, ne vidimo ostaju u nama i kad se pokusamo skinuti one isplivavaju na povrsinu. To je ta problematika.
hEIL hEIMAt
YugoS

Post by YugoS »

"Die Beste,Die Beste Nemacka medicina je najbolja medicina !"

:smt045 ja,ja....
narkoman sam al' najlepsi.
Locked