Pozdrav svima... U zadnje vrijeme dosta posjecujem ovaj forum,ali nikako skupit hrabrosti pozdravit Vas, zatrazit pomoc..nisam imala pojma koliko volje, zelje i hrabrosti treba za boriti se svim problemima koje ovisnost nosi..svaka Vam cast, svaka cast ovom forumu, skidam kapu...Ja osobno, nikad nisam imala problema s drogom ( zapalila bi u srednjoj skoli joint tu i tamo, napila se...al nista dalje od toga )...Medutim, da ne duljim..nedavno mi je kolega ispricao pricu, otvorio dusu i toliko me potresao da ja tjednima ne spavam, razmisljam samo o tome..( inace svi u firmi pretpostavljaju da je ili da je bio narkoman,ali on nikada o tome nije pricao,tako da me i zacudio taj trenutak kad je otvorio dusu)..Ovako ide ukratko njegova prica- sa 14 god,mlad lud i naivan, krivo drustvo, rat...15 god na herionu,prvih par na nos a ostalo sve u venu...svasta je tu bilo, krađa, dilanje...da Vam sve ne prepricavam, uglavnom znate kako to ide...
Sada je ima dvije i pol god cist, tj. apstinira..Pije 20-ak piva dnevno i uzima neke tablete(nisam sigurna koje-vjerovatno heptanon, subotex..)...Moram naglasit da nije bio u komuni nego se skidao sam..potpuna izolacija nekoliko mjeseci...i 2 i pol god nista nije uzeo..kaze da ga je nekoliko puta povuklo ali je rekao NE...U svom narkomanskom stazu pokupio je hepatitis C..znaci 15 god. zivi s tim groznim virusom...kaze da mu je sada krajnje vrijeme da se odluci na terapiju interferonom...ali ne moze..morao bi se odrec pive i tableta,a misli da bez toga nebi izdrzao..mislim da se prepustija...ceka smrt...nema nikoga da ga uputi u borbu protiv virusa..ja sam pokusala..ali sam dijete prema njemu i mislim da mu moj poticaj ne znaci puno...da stvar bude gora, ostao je u starom drustvu...s njima ispija pive, a kad se oni krenu sredit on ide kuci...cvrsto je odlucija NE NE I NE!!! ali heroin je premocan, strah me da se opet ne uvali...iz razloga sta nema volje za borbu protiv virusa(zna da mu slije ciroza jetre), pomirija se da ce umrit...droga mu je pojela fizicki izgled, ali mozak ne..matematika, logika...sve mu ide bolje nego meni..nepovezana sam ali ima toliko toga sto bi htjela napisat..oprostite...nekoliko prijatelja koji su dugo apstinirali( govorim o 7 god), osnovali obitelji, nedavno su se vratili heroinu..strah me za njega...kako mu pomoc, kako ga natjerat na terapiju,kako ga natjerat da se makne od stare ekipe? oprostite sta sam ovako nepovezana...
kolega u problemima
Re: kolega u problemima
Na zalost emocije puno puta uticu na nas razum i to nam nije bas dobro.Poznajem gomilu roditelja koji pitaju to pitanje kako naterati nekog da se leci.Na zalost sve je do njega i svako naosob ima svoj nacin budjenja iz tog kosmara.Ako se pokusa na silu da se pomogne postize se suprotan efekat.Vredi pokusati ako ce te to smiriti i dovesti u situaciju da ostanes mirne duse ako se nista ne promeni.Pozdrav i svako dobro.