bivši i jošuvijek ovisnik pod istim krovom

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
lolla

bivši i jošuvijek ovisnik pod istim krovom

Post by lolla »

dragi svi s ovog foruma.

nisam dugo pisala, nije bilo potrebe, ali sam vas zato vjerno čitala.

no, sad se dogodila jedna situacija koja me jako prestrašila - i još uvijek me straši, pa odlučih u par riječi svoju muku podijelit s vama. sigurna sam da ću tu naći pokoji pametni savjet.

ako je netko čitao onu moju, sada već davnu temu, super, ako nije, evo kratki rezime:
7 mjeseci sam u vezi s momkom koji je bivši narkoman, čist 2 ipo godine, radi puno, pozitivno raspoložen većinu vremena, kad ga operu depre, jebi ga, operu ga. ponekad se otvara lako i riječi izlaze iz njega, ponekad ne želi razgovarat, ja poštujem tu njegovu želju za povremenom tišinom, inače, znam cijelu njegovu priču do detalja, znam kako rezonira sada i imam povjerenja u njega. ne 100%, ali napredujemo u tom smislu.

problem je sljedeći: bliski član obitelji s kojim trenutno živi pod isttim krovom se ponovno uvalio u dop. odseljenje trenutno nije moguća opcija zbog posla, i to će do jeseni morat ostat tako. ta osoba je, nažalost, po meni skoro pa izubljen slučaj: u zrelim godinama, agonija s dopom puno, puno previše godina, vraća se , skida se, vraća se, pa se opet malo skida. 2 g čist. pa onda pol godine sranje. i to tako traje i traje.

kad sam to čula, usrala sam se ko grlica za ovog moga. kužim, i njemu je teško, koma, atmosfera doma koma, sve koma, al on zaključuje da je to njegov problem, on će mu pomoć ali nešto se MORA DOGODITI I RIJEŠITI. Ne dođe li do nekog rješenja, on ne želi tamo živjeti. ja uopće nisam znala sta da kažem, ne želim bubat neka sranja tipa "odjebi ga, makni se od njega, blabla", jako je povezan s tom osobom, bliski su veoma. kažem, trenutno je stanje stvari takvo da nitko ne može nikuda jer su svi vezani zajedničkim obiteljskim poslom, a i financije, krov nad glavom i sl.

šta da mislim? da li da strahujem? šta da kažem svom momku? Kako bi se on trebao postavit u svemu tome?da se bilo kako izolira od te osobe? ŠTO??????
aj, dragi ljudi, javite se.
Last edited by lolla on Wed Jun 17, 2009 10:18 am, edited 2 times in total.
selma

Re: bivši i jošuvijek ovisnik pod istim krovom

Post by selma »

lollabitchola wrote:

kad sam to čula, usrala sam se ko grlica za ovog moga. kužim, i njemu je teško, koma, atmosfera doma koma, sve koma, al on zaključuje da je to njegov problem, on će mu pomoć ali nešto se MORA DOGODITI I RIJEŠITI. Ne dođe li do nekog rješenja, on ne želi tamo živjeti. ja uopće nisam znala sta da kažem, ne želim bubat neka sranja tipa "odjebi ga, makni se od njega, blabla", jako je povezan s tom osobom, bliski su veoma. kažem, trenutno je stanje stvari takvo da nitko ne može nikuda jer su svi vezani zajedničkim obiteljskim poslom, a i financije, krov nad glavom i sl.
Nesto mu moras reci...jer kako je krenuo i sam ce se uvaliti u stare stvari..

S drge strane,ne vrijedi ni da mu stalno govoris...u svakom slucaju trebate razgovarati,i on treba biti svjestan u kojem pravcu ide..(bar se nadam da hoce)...pa dalje ces vidjeti kako ce ici...

Drzi se,bice sve dobro...
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Uhh, ja pročitah, ali ne znam šta bih ti rekla majke mi..
Zeznuta situation skroz..
Čuj pod istim krovom.. Još i bliski.. Ne mož' gore.. :?

Ne znam, bitno je da se ti čuvaš i povremeno popričaj sa njim na tu temu. Posmatraj stvar kako se razvija pa ćemo već u hodu videti šta i kako dalje..
Za sada je situacija skroz ne zavidna ..
Pozdravljam te i čuvaj vas ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
sanela

Post by sanela »

Ja mislim da je on u velikom riziku da napravi recidiv ukoliko ostane u tom stanu. Koliko god da je jak i koliko god dugo da apstinira. Probajte na sve načine da nađete za njega alternativni smještaj... jer ako padne, izgubit će i posao i sve. Mislim da je cijena previsoka. Sorry što ti pišem ovako, ali to je moje mišljenje.
On treba odlučiti, ali trebate sjesti i zajedno dogovoriti neku strategiju kako i šta uraditi. To je VRLO RIZIČNA situacija.
lolla

Post by lolla »

hvala svima na odgovorima, al sad sam ja u komi još i većoj.

i mene je strah recidiva masu, masu, al trenutno se tu osobu ne kože izolirati iz kuće. a ni moj dečko ne mmože otić. ja se samo pitam kako možeš bit tolko jadan da -ako već sjebavaš svoj život-barem malo ne promisliš na ovog drugog koji je mukotrpno došao do ovakvog "uspjeha". (jel mogu reći da je apst. od 2 ipo godine uspjeh?)

ne znam šta da radim, moj dečko nije u komi u smislu da ga to progoni i izaziva crva u njemu, u komi jer jer uopće to mora gledat i bljuje mu se već od te situacije. srećom, nisu se uspjevali viđati često, ovaj bi bio odmaglio po noći, a tijekom dana se i ne vide jer rade različiti tip posla u tom biznisu. jebate, znala sam da jest frka, al sad sam luda! zadnja info je da se ta osoba jučer obratila za pomoć i dobila hepte, a odgovornost za ispravno(odgovorno?) uzimanje je preuzela njegova majka. jel to iole pozitivan pomak?

ne znam šta da radim, ne želim tupit i dramit, ja ne mogu tu zapravo učinit previše osim savjetovat, ali ipak je na toj obitelji odluka. Šta da mu kažem, da inzistiram da ode? o bože, koma, koma je ovo. trebalo mi je vremena da probavim tu njegovi prošlost i sve, i taman sad kad sam počela uspostavljati čvrste temelje povjerenja, stigne ovo.
Last edited by lolla on Wed Jun 17, 2009 10:21 am, edited 2 times in total.
lolla

Post by lolla »

ako ko ima volje, bilo bi super da mi se javi na pp
selma

Post by selma »

lollabitchola wrote:hvala svima na odgovorima, al sad sam ja u komi još i većoj.

i mene je strah recidiva masu, masu, al trenutno se tu osobu ne kože izolirati iz kuće. a ni moj dečko ne mmože otić. ja se samo pitam kako možeš bit tolko jadan da -ako već sjebavaš svoj život-barem malo ne promisliš na ovog drugog koji je mukotrpno došao do ovakvog "uspjeha". (jel mogu reći da je apst. od 2 ipo godine uspjeh?)

ne znam šta da radim, moj dečko nije u komi u smislu da ga to progoni i izaziva crva u njemu, u komi jer jer uopće to mora gledat i bljuje mu se već od te situacije. srećom, nisu se uspjevali viđati često, ovaj bi bio odmaglio po noći, a tijekom dana se i ne vide jer rade različiti tip posla u tom biznisu. jebate, znala sam da jest frka, al sad sam luda! zadnja info je da se ta osoba jučer obratila za pomoć i dobila hepte, a odgovornost za ispravno(odgovorno?) uzimanje je preuzela njegova majka. jel to iole pozitivan pomak?

ne znam šta da radim, ne želim tupit i dramit, ja ne mogu tu zapravo učinit previše osim savjetovat, ali ipak je na toj obitelji odluka. Šta da mu kažem, da inzistiram da ode? o bože, koma, koma je ovo. trebalo mi je vremena da probavim tu njegovi prošlost i sve, i taman sad kad sam počela uspostavljati čvrste temelje povjerenja, stigne ovo.
U svakom slucaju,kad ne bi morali bit pod istim krovom obadvojica..to bi bilo najbolje...
I bez obzira sto mu se bljuje na to...s vremenom bi mu postalo normala da to gleda...

Ako je ovaj drugi poceo uzimati hepte,to ce ga smiriti na jedno vrijeme...tak da cete se bar katko moci smiriti,koliko kratko ......hhhmm

Mozda u medju vremenu,mogne naci neki drugi smjestaj..ili sta znam...da se negdje ipak preseli.. :smt045
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
lolla

Post by lolla »

[
U svakom slucaju,kad ne bi morali bit pod istim krovom obadvojica..to bi bilo najbolje...
I bez obzira sto mu se bljuje na to...s vremenom bi mu postalo normala da to gleda...

Ako je ovaj drugi poceo uzimati hepte,to ce ga smiriti na jedno vrijeme...tak da cete se bar katko moci smiriti,koliko kratko ......hhhmm

Mozda u medju vremenu,mogne naci neki drugi smjestaj..ili sta znam...da se negdje ipak preseli.. :smt045
nije da moj dečko ( u daljnjem tekstu MD) gleda to baš. napisala sam da se ne uspijevaju vidjat često, osim toga ovaj se nastojao skrivat. MD ga je prvi skužio po nekim klasičnim pričama: odjednom svaku večer vani, potrošio masu para u ful kratkom roku, i ostali obrasci ponašanja koje ja vjerojatno ne bih nikad uspila skužit.

ali, slažem se da je i sama činjenica da je to tako, jako rizična.

preseljenje je, ponavljam, zasada ( znači još sigurno 2 mjeseca) nemoguće, osim ako ovaj ne počne pravit tolika sranja da i to malo živaca cijele obitelji što je ostalo ne ode u kurac i da ga šutiraju od doma. Al, sumnjam da će to napravit sada, nakon svih tih godina.
Tužna

Post by Tužna »

PsyTechGirl wrote:Uhh, ja pročitah, ali ne znam šta bih ti rekla majke mi..
Zeznuta situation skroz..
Čuj pod istim krovom.. Još i bliski.. Ne mož' gore.. :?
Slažem se sa PTG,zeznuta stvar,i jako moguć recidiv :(
Post Reply