Otkrivanje pomocu testova i moguce obmane

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
zabrinuta23

Otkrivanje pomocu testova i moguce obmane

Post by zabrinuta23 »

Potrebna mi je pomoc. Da li neko zna kako se vrsi analiza dlake i pomocu nje ustanovljava uzimanje droge? Da li se dlaka mora iscupati iz korijena i gdje se nosi na analizu? Koliko dlaka moze biti stara? Interesuju me laboratorije u Sarajevu koje rade ove analize? Molim za kontakt tih laboratorija, ako neko zna!

Takodje, koji testovi urina su najbolji za utvrdjivanje unosenja kokaina?

Hvala svima unaprijed!
sanela

Re: Otkrivanje pomocu testova i moguce obmane

Post by sanela »

zabrinuta23 wrote:Potrebna mi je pomoc. Da li neko zna kako se vrsi analiza dlake i pomocu nje ustanovljava uzimanje droge? Da li se dlaka mora iscupati iz korijena i gdje se nosi na analizu? Koliko dlaka moze biti stara? Interesuju me laboratorije u Sarajevu koje rade ove analize? Molim za kontakt tih laboratorija, ako neko zna!

Hvala svima unaprijed!
Ja sam iz Sarajeva i zaista ne znam gdje se kod nas može raditi analiza dlake...
Što se tiče urin testova, odeš u apoteku i kupiš test - imaš BioGnost testove, ali u suštini nema tu neke velike razlike.
paramparcad

Re: Otkrivanje pomocu testova i moguce obmane

Post by paramparcad »

zabrinuta23 wrote:Potrebna mi je pomoc. Da li neko zna kako se vrsi analiza dlake i pomocu nje ustanovljava uzimanje droge? Da li se dlaka mora iscupati iz korijena i gdje se nosi na analizu? Koliko dlaka moze biti stara? Interesuju me laboratorije u Sarajevu koje rade ove analize? Molim za kontakt tih laboratorija, ako neko zna!

Hvala svima unaprijed!
da ne preterujes malo?vec si mu uzela dlake za vudu lutku sad bi jos da proveravas da li se drogira...
Post Reply