'S najvećom radošću nosit ću ovu krunu sramote za Tebe, Isuse, koji si radi mene nosio trnov vijenac' reče Jan Hus kad su ga sj**avali tamo nekad u njegovo vrijeme...
'Ultimate sacrifice demands great pain' reče neko drugi...
'Ko ne može živjeti u zajednici ili je čak ne treba, jer je sam sebi dovoljan, taj nije član države, i prema tome je ili zvijer ili bog' reče Aristotel
'Nije šteta ako nestane jedan od jednakih, to list ljudski opada. Ali ako umre onaj ko se izdvojio svježinom, ostaje zastrašujuća praznina' reče Selimović...
'S neminovnostima čovjek ne mora da se miri, ali ih mora uzimati u obzir' reče Sušić...
I tako, s tim pametnim izrekama možeš da zauzmeš kontradiktorne stavove i uvijek si pametan...
Nego, što se teme tiče, baš je zanimljivo kako masa ne može da prihvati nekoga ko je ispred njih... Hesse kaže, a pametan je to momak, da je Nietzsche bio stotinu godina ispred svoga vremena. Tad ga niko nije shvatao i prihvatao, sem inteligentnih ljudi, a danas je idol mnogima... Kaže Hesse da ono što je Nietzsche morao da proživljava sam u to vrijeme, danas milioni proživljavaju...
Iznenadi ti mene na kraju drugog posta, ono za konje... Ako si živio ko konj, umri tako???
Ja sam oduvijek bio neshvaćen u svom krugu ljudi (nisam nikakav genijalac, i možda bih u nečijem tuđem društvu bio sasvim prosječan!!!) i uvijek mi je bilo drago zbog toga... Ja slušao Requiem od Mozarta a prijatelji pričali o je*ačini i tako slično... I ponosim se sobom zato što mi je potrebno mnogo više za duhovno zadovoljstvo od puke priče o seksu, tračanja, tuče i sličnih govana trivijalnih...
E zamisli sad da sam stvarno neki lik, neko ko se ne izdvaja iz kruga svojih prijatelja, nego neko ko se izdvaja iz jebenog vremena i iz cijelokupne civilizacije!!! Lično, ne bi mi bilo ni sekunde žao ako bi me glupi ljudi spalili samo zato što su glupi...
A čovjek mora imati principe i biti im dosljedan. Ako nisi, onda si obična pi*kurina od čovjeka, koja je više životinja nego čovjek... Tako da se u potpunosti slažem sa Sokratom što je ispio vrč vina sa otrovom, znajući šta pije... I ja bih rekao isto što i on: Ja idem u smrt, a vi u život. Vidjećemo kome će biti bolje'
'Still waiting for my saviour, storms tear me limb from limb...'
„Ma koliko sam se vezao za neku pičku, mene je uvek više zanimala osoba koja ju je nosila. Pička ne živi samim, samostalnim životom. Ništa ne živi posebnim, samostalnim životom. Sve je međusobno povezano. Možda je pička, jedan od istinskih simbola za vezu među stvarima. Ući u život kroz vaginu nije nimalo gori način od drugih. Ako uđete dovoljno duboko i ostanete dovoljno dugo, naći ćete ono što tražite. Ali morate ući sa dušom i srcem i ostaviti stvari napolju. (Pod stvarima mislim na bojazan, predrasude i praznovjerje).
Kurva to itekako dobro zna. Zato je ona kad joj neko iskaže barem malo pažnje, spremna dati i svoju dušu. Većina se muškaraca kada ima posla s kurvom,i ne potrudi čak ni da skinu kaput i šešir, slikovito rečeno. Nije zato čudno što dobijaju tako malo za svoj novac. Kurva može biti,ako čovek sa njom dobro postupa, najplemenitije od svih stvorenja. Njima je jedina želja da mogu dati sebe, a ne samo svoje telo. Mi se svi gramzivo otimamo za novac, ljubav, položaj, čast, božansku milost. „
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dQZ7JUhQR-c[/youtube]
Slucajno sam naisao na ovaj,ne znam kako da nazovem,forum,blog,neki sajt na kome je tema narkomanija...
zabrinuta:
Dosla sam na ovaj forum, jer mi je potreban savet srednjoskolaca.
Imam sina srednjoskolca (III godina gimnazije) i sa njim sve losiju komunikaciju. U osnovnoj skoli je bio odlican ucenik sa svim peticama, a sada je na samom dnu, sto se uspeha tice. Prosle godine je polagao na kraju skolske godine, a sada ima nekoliko jedinica. I... jedinice nisu toliko problem koliko njegova nezainteresovanost da ih popravi. Svaki nas sukob zavrsava se njegovim odbijanjem da ide u skolu. Jednostavno, samo nastavi da spava i stvara ogroman broj izostanaka. Neprisustvovanje casovima se pretvara u neuspeh i lose ocene. Poslednje dve godine sam pokusavala da shvatim njegovo ponasanje. Imali smo veoma los period, zivimo samo od jedne plate i jasno mi je da je to nekako moralo da se maifestuje, ali ne mogu da shvatim da on i dalje jednostavno ne shvata probleme kroz koje smo prosli i nezainteresovan je za svoj zivot...
Molim sve momke i devojke koji procitaju ovaj post da mi svojim sugestijama i pitanjima pomognu. Nisam mogla sve da napisem, jer i ne znam sta bi trebalo da napisem. Ocajna sam, jer posle dovoljnog uspeha nece moci da upise nijedan fakultet, a ja nisam u mogucnosti da mu placam dalje skolovanje. Znam da negde gresim, ali ne znam kako da pronadjem zajednicki jeziksa svojim detetom. Ocajna sam, jer ako nastavi ovako ponavljace. Ocajna sam.
Naravno, nisu svi rodjeni da zvrse fakultete, ali kod njega postoji ili on to meni pokazuje totalna nezainteresovanost za neki napredak.
Molim vas pomozite, ocajna sam!
Goggi:
Pa niste vi krivi, sta vise nesto sumljam da cete i razgovorom nesto da postignete, jer kod te generacije na jedno uvo udje na drugo izadje.
Verovatno je u pitanju njegovo okruzenje, drustvo,sa kavim se ljudima druzi, svoje generacije ili sa starijim, ako je sa ljudima svoje generacije koji jos uz to i imaju imucne roditelje,eto problema,ugleda se na njih,lencuge,a ne shvata da posle skole oni ce imati sta da rade, a on ne.
Ja sam recimo imao srecu da mi je trustvo bilo starije pa sam video kroz sta su prolazili,doduse ja sam skolu zavrsavao u nekom ludjem vremenu gde skola nije bila priznata,samo sverc,ali dobro to je druga prica.
Decko treba da sedne ode na sajt Infostuda i pogleda oglase za poso, kad skonta da za skoro sve poslove mu treba poznavanje engleskog i diploma nekog fakulteta,mozda shvati, poz.
Klip izbrisao forum admin. Ovo je forum za prevenciju ovisnosti i u skladu s tim na njemu se ne mogu prikazivati slike i snimci koji prikazuju drogu i njeno konzumiranje.
simon_says wrote:
Klip izbrisao forum admin. Ovo je forum za prevenciju ovisnosti i u skladu s tim na njemu se ne mogu prikazivati slike i snimci koji prikazuju drogu i njeno konzumiranje.
A-aaa to...Forum za prevenciju?
Sou program.......a moze da se pise o drogiranju i mogu da se zavrsavaju seme i ostale stvari? To je okej,posto se izbacuje negativa iz sebe,da?
IIIiijjjjjao,hahaha... A ne moze da se pusti neki smrdljivi klip jer ovo forum za prevenciju zavisnosti?...Mislim nema beze sa mozgom....totalno bez veze.....
simon_says wrote:
A-aaa to...Forum za prevenciju?
Sou program.......a moze da se pise o drogiranju i mogu da se zavrsavaju seme i ostale stvari? To je okej,posto se izbacuje negativa iz sebe,da?
IIIiijjjjjao,hahaha... A ne moze da se pusti neki smrdljivi klip jer ovo forum za prevenciju zavisnosti?...Mislim nema beze sa mozgom....totalno bez veze.....
Tako je kako je.... ako imaš problem s tim, žao mi je.