Insomnia

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

mise en place

misljenje

Post by mise en place »

eto ja osvano mi cetvrti dan pa i nije lose mogu nesto da napisem¿?Jebiga svi smo prilicno majstori farmaceutike i znamo ili mislimo da neke stvari znamo bolje od drugih ali...za to postoje strucna lica koji isto tako mogu da budu levati jebiga...kao los fudbalski sudija.nego istina je sve treba saslusati a druziti se i odrzavati kontakte je ipak najbitnije d.
Fanatik

Post by Fanatik »

Bogami Mise nisi sam u toj 4 noći,hehehhehe dobro znas ko je bdijo ovde ovih 4 noći i dana.Drug moj,svaka ti cast.
Luna

Post by Luna »

probaj 30......
ja sam imala insomniu...mjesec dana nisam spavala. Tablete za spavanje...nista. Osjetim kad prorade....a i kad prestanu da rade. A ja i dalje gledam u plafon. Sve sam probala....cak sam pila i melatonin. To mi je pomoglo. Moram priznati. Dakle Melatonin -kapsule(dopuni nedostatak melatonina koji je neophodan za spavanje). Ali isto tako....sve je to bilo u mojoj glavi. To ne spavanje.....psiha! Podsvjesno sam se sekirala...nisam ni znala sto sam nervozna...ali bila sam. Tada sam ponovo izvukla svoju bibliju-MOC PODSVJESTI-i procitala par stranica. To mi uvijek vrati snagu, i dozvoli mi da prodrem u sopstveni um. Radi! Ali ...moram priznati....iako ne pusim travu ...(jesam nekad davno)...zapalila sam jedan dz(miniaturni) i tu noc sam spavala kao beba. Narvno....nisam nastavila s tom metodom....ali spavanje se polako vratilo na svoje.
Vjeruj mi...znam kako je. Ziv si a mrtav si. Ja i sada imam fobiju od ne spavanja. To mi jenesto naj gore. Jednostavno budem bolesna....luda....izgubljena. FUJ!
Dakle sve dok ne iskljucis mozak...radeci bilo sta....to ce potrajati. Ne zelim te razocarati...ali. Okupacija mozga je jako efikasna metoda. Trcanje (ma kako ti mrsko bilo uradi to), istusiraj se mlakom vodom, obuci nesto udobno, napravi caj od melise (vjeruj mi nesto fenomenalno za nervozu, lupanje srce, i sl)....Melatonin-kapsule (to je biljni preparat koji dopuni nivo melatonina u mozgu...jer je ocigledno smanjen)....Citanje pred spavanje....extra! Bilo sta....neku knjigu-bilo koju.....
Naravno caj od valerijane je isto jako efektivan. Fizicki umor je neophodan. Pa sad,.....iako ste probali ovo sve mozda niste bas ovim redom. A i nikad nemozemo bas sve probati. Zato....probajte.
Mozda cak i da smanjite duvanje....kako bi odvikli oragnizam od toga...i kako bi bilo efikasnije....kad se bas mora. (ne ne nagovaram nikoga da duva....kasno je za to :-D ).
Kad imamo problem....moramo ga rijesiti. Sam se rijesiti nece. I jednom, dva put nije dovoljno. Eto....razlog sto sam ovo napisala je zato sto znam kako je ne spavati. Znam. Uzasno je. Nakon 15 dana sam dobijala napade histerije jer vise nisam znala sta da radim. A isla sam u skolu... I danas se sjecam kako sam se osjecala.....hodam, i drzim se za zid da ne padnem. Sve mi je maglovito i nista ne kontam. Cujem glasove oko mene....a ja u nekoj komi. Uzasno. Eto zelim vam sve najbolje.
CMOK
PS. nisam nista loshe mislila s ovim-niti zelim ikome nesto loshe. Samo da naglasim-da ne bi bilo zabune. Cisto zato sto zelim da uspijete. Pa sad-ko zamjeri zamjeri.....
mise en place

da ne ide naokolo

Post by mise en place »

Kako kome ,draga luna neznam da li treba svima isto,mislim da ne.Jebiga svako je drugaciji sklop materije (ja u krizi pametujem),nego sam bio spavao malo poslije podne ali kad sam se probudio,ma nisam se probudio,trostruki salto sa prelomom kicme unazad.Ta pirueta ali kazem sto ssam ziv sta me jos drzi da se n... ne mogu da zaustavim "trafic" u svojoj glavi, no sva sreca provalih ovaj forum pa mogu bar da pisem a neposredno potom mi je malo bolje..nego na Mustafinu temu,nema bolan experimenata bez saglasnosti strucnjaka sto jebiga tesko mogu reci za Srbiju i neke djelove svjeta kao gdje sam ja pa ako nista nista na Cold monkey) pa brze ce i proci d.
Ramona

Post by Ramona »

Hahahaa da 'cold monkey' :lol:
Kad smo kod majmuna - esi čita ono 'đanki i njegov manki', što nam je Kate kopipejstala s UHO-a? Ajme pročitaj - evo ti linček:

http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.php?t=52
mise en place

nije mi jasno

Post by mise en place »

da li sam ja otvorio ovu temu ili...mozda sam bio stvarno lose ali pocimje uvertira "ovo mi je cetvrti dan pa malo sam...zbunjen ili sam pogresno tipkaotj,kliknuo???
M4j4

Post by M4j4 »

HEHEHEHE ju caps ! Prepadoh se od sopstvenih slova :shock:
Nego,mozda je Sanela otvorila novi topic,nisi toliko izlapeo hehehe :-D
Image
palefaced

Re: nije mi jasno

Post by palefaced »

mise en place wrote:da li sam ja otvorio ovu temu ili...mozda sam bio stvarno lose ali pocimje uvertira "ovo mi je cetvrti dan pa malo sam...zbunjen ili sam pogresno tipkaotj,kliknuo???
:D
rode ti djelujes malo dezorijentiran.
jebes dan koji je po redu... cijeli zivot covjek nesto odbrojava:
dane do kraja skole, do kraja raspusta, do kraja vojske, do kraja rata, do isteka vize, do kraja krize, :D do penzije, do groba... jebes vise i to.
sta te i briga koji je dan - isti kao i prethodi i isti kao sto ce ti i sutra biti.
i am what i am and what will be will be
palefaced

Post by palefaced »

e da za lunu:
daj ziva bila, ako mislis da te i ja citam, krace postove pisi... ili za mene dodatno napisi sazetak.
ja samo svoje postove duze od 5 recenica citam. :D
i am what i am and what will be will be
manijak

Post by manijak »

e da za lunu:
daj ziva bila, ako mislis da te i ja citam, krace postove pisi...
ovo pratim i zavrcem triput

...ova noc je bez sna a pakla cigareta prazna je,ispijen do dna i iz pocetka mora pocinje,padam sa stolice...
Locked