sta dalje?

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

eksica

Re: sta dalje?

Post by eksica »

Sigi,tebe je spasio sub,mene je spasio blokator....ovdje poznamo neke koji su na subu 3g i još nisu ni blizu da ga se riješe a sam po sebi znaš da nije baš jednostavan i prost kao paduinj silazak sa suba i početak života na suvo,znamo takođe da nekim blokator nije pomogao,da su ga probijali,čupali,čim su prestali sa njim da su nastavili po starom....shodno svemu gore navedenom,teško je osobi koju ne poznajemo reći e to je za tebe najbolje...treba biti realan i iznjeti dobre i loše strane svega
.Znamo da je blokator samo štaka,pomoćno sredstvo kojim kupujemo vrijeme ali prednost te šake što se u strartu učimo biti potpuno čisti,život bet "rada#,bez ikakvog dejstva a na taj korak sa subom dolaziš tek posle,što znači da je i sam proces liječenja dulji....to naravno ne znači mnogo ,bitni je kvlitet liječenja od vremena trajanja ali i dalje sve ovisi od osobe do osboe kao i to da svaka medalja ima dvije strane.
Ti si prošao baš mnogo i mnogo znaš/ne šlihtam se...bolja ti je žena :wink: )
Pročitah maloprije tvoj post kako si krizirao metadon...jbt iako sam bila na njemu,očito mnogoooo manje nego ti,nisam znala da je to takav užas i znaš šta sam onda pomislila,tj sjetila se:koliko puta si o tom metadonu pisao kao ok terapiji i u tom fazovnu a ja smatram da bi čovjek koji se toliko napatio zbog tog đubreta sintetičkog,trebao biti ljuti protivnik istog....tu si mi malčice kontradiktoran,ako me razumiješ.

Big pozz tebi i Bibi
perica perica

Post by perica perica »

Ovo je bilo na eks,svaka cast. Priznanje iz Srbije-BEOGRAD-VRACAR,(Ato nesto ipak znaci!
Pozdrav za tebe exice
Petar
perica perica

Post by perica perica »

strejt zivot za nas sve znaci samo prepisana terapija,ako je ima,a ima je sigurno,i nista drugo. jedan bensedin je recidiv,o pivu i alkoholu da ne pominjem.
igrajmo za strejt,i molimo se za one koji nisu i ne mogu da budu,ili nece.
MargitA

Post by MargitA »

iskeno moram da ti priznam perica da ja sam tek nedavno saznala za subotexu, jer veruj mi ovde ga niko ne spominje..ni doktori, a ni ljudi koji treba vec da razmishljaju sta dalje(kao ja)..pa zato i izvinjavam se ako u nekom delu sam delovalo neinformisano...
Ignorance is bliss but not everyone is blessed with ignorance.
pejaaa

Post by pejaaa »

kakav bre subutex zar stvarno mislis da ti treba jos jedna navlaka? idi na taj detox sto si pricala i posle lagano jednu po jednu stvar resavaj. zasto su ljudi spremni da tako olako preporucuju drugima carobnu terapiju magicnim subutexom (mislim na ljude koji su posisali 5-6 subica u zivotu pa misle da su otkrili carobnu tableticu). ja sam svog najboljeg prijatelja bacio u najgoru mogucu krizetinu zato sto sam mu rekao da posle 17 sati moze opusteno da uzme subutex! zasto perice, kad delis taj lekic sakom i kapom, neobjasnis devojci kako da predje sa metadona na subutex?
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Joj,opet neka stara prepucavanja i dokazivanja.
Umoran sam od toga više.
Je'iga,Exice,ti mora svoju da priljepiš na svaku temu.
Šta treba poslije 8 mjeseci,što je bila uljuljana metadonom,čipira si implant,pa da joj rovac proradi k'o nikad.Znam neke koji su sami sebi,nožem vadili implante,da se mogu roknit.
Stalno neka razglabanja supstiutcija valja-ne valja.
Ako se neko drogira 15 godina,neće se skinit u 15 dana.

Opet se ja upuštam u besmislene raprave.STOP.

P.S. Šta ti Biba bolja? Aj malo oladi,može,a?
eksica

Post by eksica »

zazam se za Bibu,šta se primaš,samo pokušavam biti Ok,kužiš..i ja sam navla šta sve šta se radi sa blokatorima i da se čupa i ostala sranja...ne vidim ja niti jedno mjesto gdje si mi baš totalno ne slažemo Sigi i čini mi se da bi ti trebao da oladiš jer ja pišem krjnje normalno sa argumentima za i protiv i jednog i drugog...što hoće reći da ne propagiram ono što je meni pomoglo i da se ponovim po hiljaditi put,sve je to individualno.
Šta će njoj još jedna navlaka? >I posle te navlake opet ovo nanovo,pa zar taj subotex liči psihu,.liječi ovisnost??? Ako je tako,dragi narkomani svih zemalja,mukama je došao kraj,POSTOJI LIJEK,ČAROBNI ,narkomaniji je došao KRAJ!!.
Ma daj molim te,sub ima svojih odličnih strana ali ne liječi od narkomanije,dovoljno što je bila ovisna o drogi,pa sad o metu...idi ti draga djevojko na detoks,implant a psihu i rovac će ti liječliti psihoterapeut i pićeš antidepresive,sedetive i polako.
Zar ti nije dosta navlakuša.
MargitA

Post by MargitA »

ljudi nema potrebe za prepucavanje, svako ima pravo na svoje mishljenje..bar ja na to tako gledam.....zakazali su mi termin (priblizni) za detox...nakon toga blokator(oralni)...bitno je sto ja imam zelju i srtpljenje...jer ako od necega mi je dosta to je sigurno da se non-stop vrtim u krug..pa bas zbog toga moram da temeljito razmislim o svacemu i da donesem pravu odluku za sebe..pa zato sam pazljivo pratila sve sto je bilo ovde postirano...
p.s. ipak mislim da to sto sam vrlo zauzeta sa poslom, ne da mi da psiha proradi...ipak sve je individualno..
pozzz svima
Ignorance is bliss but not everyone is blessed with ignorance.
Sagitarius

Post by Sagitarius »

pićeš antidepresive,sedetive
Divota od lijekova.Ne štete,jačaju organizam,bolje od vitamina;čiste,peglaju,kuhaju,idu u trgovinu.... :D
Post Reply