Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

sjelena

Re: Retro

Post by sjelena »

k'o sto rekoh... whatever works
cheers
Image
zvrky

Post by zvrky »

.Naravno ne govori se to svugdje i odmah.Ali kad se kaze,ljudi te stvarno gledaju,ako znaju za tvoje druge kvalitete sa vecim postovanjem nego prije.Druga stvar ,narkoman ima sve prednosti nad ostalim smrtnicima ako se skine.Nema toga sto on ne moze,jer ima samo jednu slabost.
Moram se sloziti sa ovim !
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
MANS0N

Post by MANS0N »

Necu vam nesto o tim bombama,borbama i ostalim sranjima,nije to za narkomanije.ba,vec bih malo o supi.Mada je bila nocas jedna dobra(ovdje sam mislio na bombu,ne na supu,sorry morao sam ispraviti,dovoljno sam nejasan i ovako),izbacila me iz kreveta,pokazacu vam poslije link kako to izgleda.Znate,ovdje se jede po komandi, od tad do tad i ako nisi tu,nema jest.Lose je ako si bolestan,jos ako nemas nikoga...mada ja eto imam ponekog,tamo-vamo,javi se neki lik i hoce da bude moj drug,ili da me voli, ili sta god.Samo sam ja osjetljiva dusa,pa volim kad boli.Pa i nemam bas nekoga,nije sad da imam.Neke ljude u prolazu i dalekoj kuci ponekog clana porodice.Jebote bas je sega ovaj zivot,mislio sam da imam sve,da sam kralj,da sam trajno rijesio probleme i vezao ljude,ali kurac.Juce ,ustvari preksinoc,valjda sam nesto pojeo,prije popio i presjedim noc na solji.U pauzama sam povracao i kad sam ujutro u pola pet krenuo na posao,obukao pancir i opremu ,umalo se nisam onesvjestio.Znate mrzim kad me tijelo izda,a juce je imalo sve razloge,nisam ga stedio.Kao slag ,zelim da smrsam,vec sam izgubio 8-10 kg i svaki dan prestajem da jedem u 12,pola 1,a navece trcim.Dan prije sam radio isto i jos na to isao u teretanu, maximalno se naprezao.Znaci,bio sam koma.I bio je petak,petak je ovdje nedjelja,nema nikoga,ali stvarno nisam bio dobro bez obzira.Veze nemam kako sam izdrzao dvanaest sati tako,ali sam par puta zakljucao i bio bas u bunilu.Vrijeme je bilo uzas neki vjetar,pred oluju,uzasno je sparno,ali nema sunca,prekriveno je prasinom.Ovdje ne valja biti bolestan,ne valja pokazati slabosti,a ja ne zelim kod doktora svakako radi svojih razloga,tako da sam sve to uradio sam.Jeo sam neke tablete koje sam ponio od kuce.Ali nije to ,nije slabost,vec sto se nemas na kog naslonit.Nema nikog,samo ja.Kad sam se vratio,dao sam ovom jadnom supku sto zivi sa mnom, da mi kupi supu u PX-u,ali je zaboravio.Zaspao sam,ustvari komiro se cim sam dotako krevet, i probudio se sutradan.Danas sam bolje,skoro okej.Okej ali sam.Nisam tuzan,nemam jakih emocija,samo spoznaju da sta god da uradis mozes uvijek da izgubis.Nesto jos,ne predomisljam se,ne mislim da odustanem,ne znam ni kako to uopste ide,ali hocu da se sjetim ovoga,jer moram da znam cijeniti.Pa ovo je moj zivot i da su me i posrali ,a ne rodili,vrijedi i on nesto.

p.s. Dobra stvar je sto sam izgubio barem kilu,jebiga. :)
Last edited by MANS0N on Sat Mar 14, 2009 6:57 pm, edited 1 time in total.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
draguljce

Post by draguljce »

Pozdrav tebi Mansone!!! Bas mi je drago da si dobro, a meni si dao par dobrih savjeta na jednom drugom forumu, bas sam u zadnje vrijeme kontao gdje si, gdje je L.A.M.F. i evo te na BA!!! Pozdrav iz Bosne u tu daleku zemlju!! :)
Last edited by draguljce on Mon Apr 13, 2009 7:25 am, edited 1 time in total.
MANS0N

Post by MANS0N »

Ej zdravo,sta ima?Jesil se rijesio?
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
MANS0N

Post by MANS0N »

Posao sam pisat,pa stao,pozvali me.Emocije u slovima,kako sad to da izvedem?Znate ne mogu ih samo cuvati niti isuti kako ih osjecam kao rijeku punu zlata.Pisem gluposti,samo zanemarite i preskocite,siguran sam da ima tamo neko ko je pred recidivom,ili u njemu, pa je u fazi poricanja,koji vas treba vise.Ali brate dobro je.Dobro euforija maloprijasnja je prosla,ali tako klizi niz kicmu kao...hahaha kao neki narkotik?Ma ne,samo se igram.Svejedno kad se sjetim mizerije od prije samo petnaestak dana,ponosan sam.Sebicnost i samozivost je kao zatvor,kao robija.Nocima spavao nisam.Sta da vam pisem,glupo je,tesko je samo meni, i ne ide na narkomaniju.E sad sam tek postao ohol....bezobrazno.Kao da sam nosio tonu na ledjima,kao da sam bio u lancima.Samodovoljan sam,sad kad dobijem bilo sta extra postajem euforicno sretan.Necu da vise placam ni to,hocu samo da uzivam,ne dam vise svoju krv.Necu vise da se druzim sa vampirima.Platio sam ceh i izasao iz igre.Mene ako Bog ne voli ja ne znam koga voli.Dusa mi se ispuni tom spoznajom,svaki put kad skontam.Zahvalan sam mu na svemu sto mi je dao.I fakat se nekad frapiram,kao sve ide.Znate ja i dalje u dubini duse mislim nisko o sebi,zato se iznenadim kada vidim da me neko cijeni,ili voli.Budem zatecen,jos ako je iskreno ako ga nisam kupio, ili prevario...bas se sjebem.Hajmo malo dublje u moju narkomansku dusicu,koja je u ovom trenu savrseno,ali sta ona zeli?Zeli da se provodi,da se nagradi,stalno izbacuje taj signal.Osjecam sve,slobodan sam jak i ziv,zar ne treba da se nagradim?Ne Vlado kako sad ti mislis,samo da pocne da luduje po odmorima i morima i izletima i krevetima.Gradim kule u zraku.Uspjeva mi i to,ali nisam lud znam da ce past.Neka ce,ja necu.Nisam cak ni znao da sam ovakav,nisam ni znao da mi je sve ovo ovako falilo.Samo da me ne ubiju. :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Vlado_M

Post by Vlado_M »

MANS0N wrote:Znate ja i dalje u dubini duse mislim nisko o sebi,zato se iznenadim kada vidim da me neko cijeni,ili voli.Budem zatecen,jos ako je iskreno ako ga nisam kupio, ili prevario...bas se sjebem.
Ovo vrijedi i za mene. Pretpostavljam da je zato sto ne volim sebe.

Nego, bas sam danas bio sa ekipom. Sakupili se da gledamo utakmice. Donijele se pive i istreslo brdo tiketa... Naravno, nista od toga nije bilo moje. Naginjao sam neki dosta prirodan sok. Osjecao sam se bezveze. Okej, spreman sam da se toga odreknem, kao derneka i ludila i cuganja na moru i svega ostalog. Znam gdje me to vodi i ne zelim tamo da idem. Ma, i nisam ja neka narocita budala, da patim za provodom ili nesto. Vecinom kad se otresem od alkohola ili droge, uradim to zbog straha da se drugacije ne mogu opustiti...

Samo, nikako da pronadjem alternativu. Jebes ga. Bice valjda. Mozda me neko ponovo zvekne veslom po glavi.

Stealth, pozdrav ! :)
Lilith*Nancy*

Post by Lilith*Nancy* »

Wolim twoju iskrenost Mansone :heart:
Weliki zagrljaj PDT_Love_08
STAND UP FOR WHAT IS RIGHT
EVEN IF YOU STAND ALONE!
MANS0N

Post by MANS0N »

Ej dje ste raja,taman ko i treba.Znate li vi da ja ne volim sa svakim da se druzim? :)
Da Vlado,iznenadim se ali manje.Ovako...prije sam bio katastrofa,kad sam se skinuo,ali u trenucima euforije mislio sa da sam kralj.Ma stalno sam se ubjedjivao u to.Percepcija je cudo.Okruzivao sam se ljudima koji vjeruju u mene.Znas ja sam jako pametan i jako volim sebe,jebiga narkomanski i hocu da pobjedim.Jer sam znao da mi treba potvrda iz vanjskog svijeta.Samo da pobjedim sa kartama koje imam.A lose su bile,bio sam se sjebo porilicno.Znas sad sam imao poprilican udar,zato ovako pisem,ali takve me stvari samo ojacaju,ne mogu mi vise naskoditi.Svejedno imam svoju sigurnosnu cahuru u koju sjednem kad je zemljotres,samo da prezivim,tu sam jako slican zoharima.Opet narkomanski,jer kako cu ja dati,kako cu ja nekoga spasiti,ako ja umrem?Kako cu ja dati,ako ja nemam?Sve je to spoj moje manipulacije,ako cemo poteno,ali ....nisam snagu iskoristio ni za sta lose.Jer ja imam istu snagu,razlika je samo u glavi.U stavu.I trebaju da me cijene,jer mnogi nikad ne bi ovo mogli.Mislim na apstinenciju,na stanje u glavi ni na sta drugo,jer samo to je dovoljno.To je moj svemir.
I Vlado smijesim se stalno,imam energiju da mijenjam svijet,ljude i stvari oko sebe.Bilo mi je tesko,ali cahura,nazovi je kako hoces me sacuvala,moju golu egzistenciju,a dok ja postojim sve mogu i sve je moguce.Dok sam cist,jer prestajem postojati ja kada sam drogiran,to je onda nesto jadno,nema tu covjeka.I stvarno mislim tako.Danas sam ucinio super stvar,jednom sam covjeku vratio osmjeh na lice.Nisam mu dao pare,nisam mu nista dao osim energiju,koju kad sam dobar ,kad sam jak isijavam.Ponosan sam na te stvari i mislim da me je Bog zato izmedju ostalog i poslao,stvaorio,spasio,kako hoces.Blizi mi se rodjendan i ja sam pomalo lud,tako da je taj datum jako vazan za mene...ne zbog rodjendana,vec zbog sna.Budan sanjam i preljepo je. :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Lilith*Nancy*

Post by Lilith*Nancy* »

MANS0N wrote:smijesim se stalno,imam energiju da mijenjam svijet,ljude i stvari oko sebe.Bilo mi je tesko,ali cahura,nazovi je kako hoces me sacuvala,moju golu egzistenciju,a dok ja postojim sve mogu i sve je moguce.Dok sam cist,jer prestajem postojati ja kada sam drogiran,to je onda nesto jadno,nema tu covjeka.I stvarno mislim tako.Danas sam ucinio super stvar,jednom sam covjeku vratio osmjeh na lice.Nisam mu dao pare,nisam mu nista dao osim energiju,koju kad sam dobar ,kad sam jak isijavam.Ponosan sam na te stvari i mislim da me je Bog zato izmedju ostalog i poslao,stvaorio,spasio,kako hoces.
Kako wolim sto si owo napisao....hwala ti sto me podsecas na neke stwari :heart:
l_1ac3585043fd401898afd94adc8ae4a7.jpg
l_1ac3585043fd401898afd94adc8ae4a7.jpg (2.88 KiB) Viewed 2364 times
STAND UP FOR WHAT IS RIGHT
EVEN IF YOU STAND ALONE!
Post Reply