Ima li nade za nas ???

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

sanela

Re: Ima li nade za nas ???

Post by sanela »

Zona Sumraka wrote:
Pa ja mislim da mi svi stvaramo svoju definiciju normalnog... moja je široka i podrazumijeva sve, osim destrukcije i samodestrukcije. Drogiranje podrazumijeva i jedno i drugo, pa mi zato nije normalno...
jbga onda ja sigurno imam usko poimanje te definicije, posto do dana danasnjeg nisam srela ni jednu jedinu "normalnu" osobu...
pa šta je za tebe normalno? najnormalnije je završiti školu, udati se, imati posao, stan, auto, kućnog ljubimca, dvoje djece (muško i žensko), ići na ljetovanje i zimovanje, kino, pozorište ili kafana opcionalno izlet kakav i naravno druženje s rodbinom i prijateljima. Na mene se odnosi jedno 5% od ovog. Tako da mi se uska definicija ne sviđa. :D
Sagitarius

Post by Sagitarius »

I par skrivenih leševa na tavanu :D :D :D
Samantha

Post by Samantha »

vazna napomena: prvo musko pa onda zensko
Be Yourself. Everyone Else Is Taken!
sanela

Post by sanela »

Samantha wrote:vazna napomena: prvo musko pa onda zensko
Da, to svakako....
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Sagitarius wrote:I par skrivenih leševa na tavanu :D :D :D
Hahahahahaha.. E šta ti je bolestan mozak :snakeman: :-D
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

u pravu je...svi mi imamo leseve na tavanu...
ne znam sanela sta je normalno, kada vidim javicu ti... znam samo da ocjenjujem po nekim normama koje su mi moji ili drustvo nametnuli, sto bi se vjerovatno moglo sazeti u otprilike tih par stvari koje si navela, a koje su u principu totalno povrsne...nemam pojma ni sta sam uopste htjela da kazem... ustvari mi je zasmetalo izdvajanje narkomanije kao primjera anomalije u jednom normalnom zivotu (sta god to znaci), posto u toj racunici ima i bruka drugih stavki za dnevni red, samo su one jbga drustveno prihvatljivije ...to je sve...
Last edited by Zona Sumraka on Thu Mar 05, 2009 8:18 pm, edited 1 time in total.
eldineca

Post by eldineca »

haj sva sreca da su nam leseevi normalni
da smo zivi i zdravi jos godina sto
adam*

Post by adam* »

definicija normalnog je da te drzava natera da radis za nju(placas porez,racune, kupujes) jer svako ko nije u tom sistemu nije "normalan" a to nema veze s narkomanijom e meni je upravo toga muka jer realno niko nema slobodu izbora, ovo jednostano moras da radis.
cucla cucla cuclica
Henri

Post by Henri »

psajtečgrl ti živiš negdje bogu iza nogu i život ti nema nikakvih sadržaja, pa cijela ova tvoja ispovjest nije ništa drugo do narikača što se ne možeš nastaviti drogirati, nej se patit. :-D
bolje se uradi, i to je bolje nego da se pitaš i da pitaš druge. Zašto ljudi ustaju ujutru? :rolleyes: eto.... ja da pišam jer bi mi mjehur puko, a i da kenjam, pa kad sam već ustao i kafu bi mogao popit....cigaru zalitipa...a neki da zarade za bahlje, kako kome grah pao.
što se reče sereš ko foka :wink:
takav sam ja stekao utisak...vozdrica :rock:
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

ADHD wrote:psajtečgrl ti živiš negdje bogu iza nogu i život ti nema nikakvih sadržaja, pa cijela ova tvoja ispovjest nije ništa drugo do narikača što se ne možeš nastaviti drogirati, nej se patit. :-D
bolje se uradi, i to je bolje nego da se pitaš i da pitaš druge. Zašto ljudi ustaju ujutru? :rolleyes: eto.... ja da pišam jer bi mi mjehur puko, a i da kenjam, pa kad sam već ustao i kafu bi mogao popit....cigaru zalitipa...a neki da zarade za bahlje, kako kome grah pao.
što se reče sereš ko foka :wink:
takav sam ja stekao utisak...vozdrica :rock:
Hahahahahaha.. Kakva si ti seljačina i prostačina..
Eto, jesi mi se sad osvetio ??
Jel sad možeš mirno da spavaš noćas ??
E takvima kao ti je nagore samima sa sobom..
Aj sad BEEEEEEŽ! sa moje teme :-D
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Post Reply